С какво ви дразнят етървите?

• 23 045
  • 309
  •   1
Отговори
# 195
На мен ми звучи като да си с този мъж защото плаща сметките.....
Той е мекушав и манипулиран от родителите, те са ужасни и не те броят за жива, сестра му е повлекана - само ти цялата в бяло - работи, учи, старае се да се докаже.

Звучиш ми като човек с мазохистичен профил, който сам не се харесва и затова нон-стоп търси одобрение на околните през постоянно доказване. Толкова злоба пръскаш, че няма да се учудя, че хората не те харесват - то се усеща какъв е даден човек и без да говори, само от излъчването му.

Мъжът ти е в пълното си право да вземе самостоятелно решение дали да препоръча сестра си, както и да понесе отговорност, ако нещо не се развие спрямо очакванията. Пък на теб като не ти харесва нали знаеш - чантичката и почваш сама да плащаш сметките.

# 196
Стига сте нападали Ариел, жената работи, преквалифицира се, отговорно и съвестно си гони ангажиментите. Не ѝ е лесно в Германия, но сама си е изградила живота. Кофти че е попаднала на немски уайт траш, за съжаление такива ги има навсякъде в Европа, този нейния се възползва изцяло от нея. Като не му искат роднините на социал, плаща наем и сметки, като му поискат дава и вика вкъщи нямам Ариел, оправяй се.

# 197
Е, сега... уайт траш... той плаща квартира и сметки, семейството му плаща образованието на потребителката, накрая излиза, че не е достатъчно, още трябвало...

# 198
Стига сте нападали Ариел, жената работи, преквалифицира се, отговорно и съвестно си гони ангажиментите. Не ѝ е лесно в Германия, но сама си е изградила живота. Кофти че е попаднала на немски уайт траш, за съжаление такива ги има навсякъде в Европа, този нейния се възползва изцяло от нея. Като не му искат роднините на социал, плаща наем и сметки, като му поискат дава и вика вкъщи нямам Ариел, оправяй се.

И пак опираме до въпроса-тя защо е с него? Като не й харесва, разказва го и си намира нов.
Но и се съмнявам, че такова умно и оправно момиче,каквато я изкарваш, ще се занимава с такъв. Има нещо заради, което му търпи тъпотиите.

Последна редакция: пт, 10 ное 2023, 14:35 от Karina-88

# 199

И пак опитаме до въпроса-тя защо е с него? Като не й харесва, разказва го и си намира нов.
Но и се съмнявам, че такова умно и оправно момиче,каквато я изкарваш, ще се занимава с такъв. Има нещо заради, което му търпи тъпотиите.
Според мен го търпи заради ниска самооценка и склонност към самосъжаление, горката аз, все онеправдана.

# 200
Е, сега... уайт траш... той плаща квартира и сметки, семейството му плаща образованието на потребителката, накрая излиза, че не е достатъчно, още трябвало...

Така ли? Семейството му плаща образованието на Ариел? Стига де, немци плащат на българка, не вярвам. Ариел да каже. Най-много да са дали някоя гаранция/препоръка дето нищо не струва, ама после си търсят ползите.
И какво като плаща квартира и сметки? Така е и тук , квартира, сметки, храна, коли, излизания и ресторанти, както се разберат.

# 201
Е, щом не ѝ вярваш... То и аз де...

# 202
  • Бургас
Да си призная, още не се е родил човека, които ще ми нарежда какво ще правя с парите си и как ще взимам решения за работата си. Ако реша да помагам на роднини, ще помагам и милото няма да ми брой парите.
Има едни граници, които следва да се спазват. Ако внасям колкото половинката в семейния бюджет и с остатъка реша да помогна на който и да е, то това си е лично моя работа. Какво остава да издържам някой и да ми смята средствата. Толкова бързо ще види вратата, че не е истина.

В този ред на мисли, изключително груба проява е да обсъждаш провайдъра в дома и решенията му, все едно е малоумен. Този човек е бил достатъчно находчив да си намери добра работа, да си изгради име и следователно, вероятно е способен да прецени какво да прави и какво не. От всичко написано започвам да се чудя, не защо помага на сестра си /или на който си реши/, а какво търси с теб. Но бас ловя, че той тези размисли за сестрата повлекана и семейството му не ги е чувал.

# 203
Ариел не завърши ли вече? Преди месеци говореше сякаш за дипломиране...

# 204
Но бас ловя, че той тези размисли за сестрата повлекана и семейството му не ги е чувал.

Напротив всичко знае. Просто му е все тая. Знае, че и техните не ме харесват, зя това гледа да ни държи далеч едни от други.

# 205
  • Бургас
Но бас ловя, че той тези размисли за сестрата повлекана и семейството му не ги е чувал.

Напротив всичко знае. Просто му е все тая. Знае, че и техните не ме харесват, зя това гледа да ни държи далеч едни от други.
Щом знае и не е променил нищо, то какъв е смисъла да теглиш в обратна посока? Аз и не разбирам защо му смяташ средствата, но това е друг въпрос. Ако е ползвал общи, събрани от вас средства бих те разбрала, но за негови лични финанси, не. Той има право да разполага с такива. И има точно 0 смисъл да правиш сметка на тях. Само си обтягате отношенията и нищо повече.
Още повече, ако е изградил името си в службата и е на добра позиция, не мисля, че има нужда от помощ, ако не е поискана, за да реши дали ще препоръча сестра си или не и 100% е претеглил негативите.
Този човек излиза, че ако техните не му казват как да живее, ти трябва да го правиш, иначе ще вземе да се обърка. Имайте им доверие на тези мъже и им давайте сами да мислят за разнообразие.

# 206
И той е практичен човек - сестра му е по-важна. Изгубила си тази битка.

И аз мисля така. Сестра му му е по-важна от теб, защото драпа за валидация от родителите и мисли, че може да я получи по този начин. Ариел, уважавай се малко повече и тегли едни майни на целия род като започнеш от този, с когото си лягаш. Там ти е проблема, не в сестрата.

Същия мач го играх, само дето не беше сестра, а брат. На 100% съм съгласна с написаното, битката е изгубена. Спасявай се и ги остави. И да се ожениш за него, и дете да му родиш, нищо няма да се промени, само ще страдаш излишно цял живот.

# 207
Ариел отдавна звучи озлобена и нещастна.Дано успее да намери равновесие.Казвам го с най-добри чувства.Ако след като завърши образовнието си може сама да се издържа,дано се почувства по-добре.

# 208
  • Пловдив
И той е практичен човек - сестра му е по-важна. Изгубила си тази битка.

И аз мисля така. Сестра му му е по-важна от теб, защото драпа за валидация от родителите и мисли, че може да я получи по този начин. Ариел, уважавай се малко повече и тегли едни майни на целия род като започнеш от този, с когото си лягаш. Там ти е проблема, не в сестрата.
И аз и казах, че проблема е в мъжа и, а не в сестрата преди не знам колко страници.

# 209
За мен е странно какво поражда подобни опасения, че мъжът ще си загуби работата ако сестра му се издъни.

Първо, изобщо не е сигурно, че той ще успее да я намести там, тъй като не оставам с впечатление, че е някакъв мениджър, а и самата Ариел споменава, че градчето е малко и сестрата вече има репутация на неблагонадеждна.

Второ, дори да я наемат и впоследствие изгонят, няма причина това да рефлектира негативно (освен репутационно) върху брата. Да не забравяме, че работодателят следва да се съобразява с немското трудово законодателство, което едва ли оставя вратички за разкарване на служители при неудачна препоръка от тяхна страна.

Последна редакция: пт, 10 ное 2023, 21:15 от Khufu

Общи условия

Активация на акаунт