С какво ви дразнят етървите?

• 22 994
  • 309
  •   1
Отговори
# 270
Тоест те са те издържали, докато учиш?
Взе ли диплома поне? Или мъжът ти още е виновен, че не те е предупредил, че в Германия трябва немски език, за да работиш като продавачка?

# 271
  • Plovdiv
Викаш, сама си се оправяла винаги.
Е някой трябва да плаща, по дефолт това са родителите на мъжа й. Що да се трепе да работи на няколко места и да учи. Тези гадни, зли хора ще й дадат, те са длъжни

# 272
Не знам изобщо защо още се коментира... То и по темата не е Grinning

# 273

Те настояваха за това и тропаха с крак да стане на тяхната. Аз си имах постоянна работа преди това, но щеше да е голям срам да обясняваш как приятелката на сина ти чисти кенефи. За мен срамна работа е нямало и никога не ми е пукало как си изкарвам хляба. Това, че те се срамуват от мен си е техен проблем.

# 274
Пази боже сляпо да прогледа са казали хората. Та и тука така.

# 275
Ариел, права си за парите и че с 600€ не се живее, но ти живееш със сина им, не с тях.
Ако някой те е издържал през това време е бил той, а не те и го намирам за напълно нормално в една връзка. Освен това е и инвестиция за по-добро заплащане в бъдеще,  а се приема по дифолт, че бъдещото е общо.

Спирам за коментирам, но на твое място бих сложила край, бих си хванала куфара и преместила в голям град. За известно време изобщо не бих се занимавала с мъже, щом си зачеркнала и темата деца.
Да седиш във връзка и да се тровиш ще ти докара най-много и някоя болест.

# 276
  • София

Те настояваха за това и тропаха с крак да стане на тяхната. Аз си имах постоянна работа преди това, но щеше да е голям срам да обясняваш как приятелката на сина ти чисти кенефи. За мен срамна работа е нямало и никога не ми е пукало как си изкарвам хляба. Това, че те се срамуват от мен си е техен проблем.
Колко да е техен, като им играеш по свирката?

# 277
Свекърите проблем нямат, така като гледам. Дали са шанс, направили са си изводите.

# 278

Колко да е техен, като им играеш по свирката?

Когато обичаш някого правиш жертви, не говоря за тях. Той държи също на тях.
За мен е важно той какво мисли, а не те.

Ето етървичка (или там както се казва) отива да работи на друго място. Предполагам и те са разбрали, че това няма да изглежда добре за него ако я набута при себе си.
Ако и сега си изгърми патроните лично аз ще я уредя в почистващата фирма където преди работех. Кой знае, може пък да й хареса да яхне метлата, а не само да седи на бюро по цял ден.

# 279
  • Бургас
Свекърите проблем нямат, така като гледам. Дали са шанс, направили са си изводите.
По - добре не бих могла да го кажа!

# 280
  • Deutschland/HE
Ариел, коя е тази специалност от България, която не могат да признаят в Германия, дори с известно доучване? Единствено за учителка по български, но и за там има варианти, и да е повод за срам (от свекърите ти).

# 281
Ариел, коя е тази специалност от България, която не могат да признаят в Германия, дори с известно доучване? Единствено за учителка по български, но и за там има варианти, и да е повод за срам (от свекърите ти).

Специалността не е призната, защото не съм учила немски, а руски. Нещата отиват офтопик - за да, стигна нивото на език, трябваше да си скъсам задника само от учене на езика, да доучвам още куп години и така. Не си струваше.
Пък и никой нямаше да плати едни безсмислени курсове по езика, като аусбилдунга е платен (до някъде).

# 282
Курсовете по езика до B1 могат да се платят от BAMF. Аз така направих. Заявяваш в BAMF, че искаш интеграционнен курс, дават ти документ, записваш и плащаш половината такса. Като изкараш успешно изпита накрая, ти връщат и платената от теб такса.

# 283
Курсовете по езика до B1 могат да се платят от BAMF. Аз така направих. Заявяваш в BAMF, че искаш интеграционнен курс, дават ти документ, записваш и плащаш половината такса. Като изкараш успешно изпита накрая, ти връщат и платената от теб такса.

Имам въпросният тъп курс. Не стига за признаване на дипломата. Опитвала съм.

# 284
  • Deutschland/HE
Ариел, курсовете по език не са безмислени и щяха да ти дадат много по-голям избор. Явно ти говориш немски и нямаше да ти се налага да започнеш от А1, най-вероятно В1, а  В2 и по-високите нива са безплатни, плаща ги Бюрото по труда. Според мен и сега не е късно да търсиш по-добра реализация.

П.С. Няма значение какъв език си учила в училище/университета, за да ти признаят специалността. Дори завършилите право в България, могат им признаят дипломата и да работят по специалността (не да се явяват в съда, но по специалността).

Общи условия

Активация на акаунт