"ДЕКЕМВРИ е и бебенцата сладки бързат да дойдат при мама и татко!"

• 17 290
  • 288
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте и от мен вече вкъщи  Grinning
Честито на всички, които са станали мами   bouquet  bouquet  bouquet
Благодаря на висички за поздравленията Hug Hug Hug
Както вече знаете малката ми принцеса се роди на 17.12 и се казва Велизара  Flutter
Раждането ми го предизвикаха с таблетка, която докторът ми постави вагинално. Каза ми, че до няколко часа ще почнат болки, а аз да отида след 3 часа или ако имам контракции на 5 минути. Прибрах се вкъщи, мина доста време, а болки съвсем леки. Помислих си, че не ми е подействала таблетката, но все пак тръгнах към болницата. Провериха ми разкритието 4см  Mr. Green След около час оформление на документите, запис и т.н болките бяха още съвсем слаби, спукаха ми мехура в 12ч. След това вече болките се засилиха, но очаквах да бъде мноооого по-трудно. В 13,45 се роди моята прекрасна дъщеричка след няколко напъна. Беше супер - коремът ми се залепи за гърба и слушах как малкото съкровище проплаква - най-прекрасния звук baby_neutral
Като имам време ще сложа малко снимки   bouquet
Много ми липсвахте момичета, радвам се, че отново съм тук  Hug
Моля се за всички, на които им предстои - да имат леко раждане като моето  Hug

# 76
  • Варна
Дидка , bisa добре дошли отново   bouquet
наистина много странно се почувствах като изкараха Лора и след нея плацентата. newsm78..
някак ... празна  Joy
корема ми обаче още си виси като в 18седмица  Sad лохиите ми намаляха доста
чудя се кога ще се оправя....искам си мъжа!  Crazy толкова време стана нормален секс н съм виждала  Cry

# 77
  • София
Здравейте момичета  Hug
Първо честити бебчета на всички мами които не съм успяла да поздравя !!!  newsm51 smile3525 newsm51
Да са ви живи и здрави!!!
Толков много бебчета са се родили само ! Heart Eyes

Ние с малката Нели сме си в къщи от събота, но нямам грам време. Нещо не мога да се организирам. И ние постоянно сме на цицата и няма наяждане на мама лакомото момиче  Heart Eyes
Много искам да ви прочета, дано скоро влезна в крачка. Как успявате да се справите, аз не мога да се наспя и да смогна с домакинската работа и всичко останало.
А като го гушна това малко ангелче и не искам да го пусна  Heart Eyes

За моето раждане - ами на 13.12 влезнах в болницата за да ми предизвикат на 14-ти с таблетка. Цяла нощ в болницата имах болезнени контракции през 7 мин и на сутринта 2,5 см  Rolling Eyes След таблетката станаха 3.5 и ми казаха след час да ме вкарват в предродилна - 10,30ч. Там ми сложиха епидурална и то доста, щото все си ме болеше. Накрая ми поолекна, и към 13.30 започнах да напъвам в предродилна. Естествено първия напън ми беше направо карикатура. Точно както навсякъде пише да не се прави - с бузи и т.н. Както и да е, другите бяха успешни и след малко ми помогнаха да отида в родилната зала. Преди да се кача на магарето ме заведоха до мивката да се освежа- определно ми дойде много добре и така след още няколко напъна се появи моята малка сладка Нели  Heart Eyes След като ме позакърпиха и т.н. помолих да ми я донесат защото я отведоха в другата стая и много исках да я видя още веднъж преди да ме качат в стаята. И така се погушкахме още в родилното, макар и за малко  Heart Eyes
Незабравим момент!
Желая леко раждане на всички които още са в очакване  Hug
detelini - за в шейново не си носи никакви дрешки, само в деня на изписването ще трябва да ти донесат на теб и на бебчето. Иначе за в болницата ще ти трябва някаква връхна дреха за теб, защото става хладно от време на време. Бебчетата ги обличат от болницата и са само по памперси и плюшено гащеризонче, но явно не им е студено, въпреки че ни се струваше че са много леко облечени, носят ги през 3 часа, като първото носене е 6 часа след раждането. Обаче ми изглеждаха много нахранени и посточнно сминкаха докато бяха при нас.
И да изкажа и тук благодарностите си на д-р Гагова, анестиоложката (забравих и името  Embarassed) и всички останали! Просто бяха невероятни!   bouquet

Да спомена, че в предродилна се оказа че съм била заедно с elielibg Simple Smile Тя роди 1 час преди мен, и после бяхме в една стая Simple Smile И нейното човече е голяма сладуранка Simple Smile
mama_shushi - да се готви кавалера, защото нашата девойка не си поплюва   Wink
Да ви попитам кога най-рано започват коликите. Ние сме на седмица вече и подозирам че се задават...
Е дълга ме зове  passifier
До скоро и още веднъж - Успех на всикчи!

# 78
Честито на Бла-бла и Клеми!  Живи и здрави бебоци!
Моята принцеса не се оригва всеки път.  Аз не я изправям просто винаги.  Когато си заспи понякога я слагам направо да си легне.  Когато пък я изправям да се оригва почти винаги след това почва да хълца и й е трудно да заспи.  А чувството за освобождаване при излизането на бебето и плацентата малко по-късно е невероятно.  Още повече като знаеш, че вече е минало трудното, около раждането де.  Иначе най-трудното едва сега започва - гледането на бебенца не е проста работа! Laughing

# 79
Честито на мама Bisa !
tini-mini , Жорето също рядко оригва, мисля че не е повод за притеснение.....Може би просто наистина не гълтат въздух тези деца ..... newsm78
А за хълцането - ние си хълцаме редовно, шумно и продължително......вода му е майката - с няколко лъжички решаваме проблема Peace
Macko, за "шумното сучене" , също мисля не е задължително - важно е да захване хубаво зърното ( не само зърното а и цялата ареола му потъва в устището )....усеща се едно подръпване , много лекичко болезнено......при Жижи това са показателите за качествено хранене .....

Аз да споделя на свой ред:
притеснява ме от снощи , че стои на гърда само по 10 тина минути и после е много неспокоен, дали си развали режима се чудя, или просто по - бързо се насуква ???  newsm78 newsm78 newsm78
Бабата казва , че му влияело, дето идвали разни хора у нас - приятелки, близки......
Мислите ли , че е възможно ?  newsm78

# 80
Добре дошли на Веролина,Биса и Ди отново   bouquet. Благодаря за съветите също. Аз все си мисля за това напъване и се чудя дали ще го направя правилно - това, което знам е че на контракция когато ми кажат трябва да се опитам поне три пъти и за да не е с бузите трябва да се е поел въздух и да се задържа докато се напъва. Като се има предвид колко трудно вече си поемам въздух не знам точно как ще стане номера  newsm78. Не искам да съм като някоя глупачка дето се опитва да плува на сухо  Joy. Ако някой знае друга хватка от опит да сподели ако може  Hug.
А има ли някое мама, която е за Шейново около Коледа - да не се разминем без да знаем Laughing
Алех, и ние сме по разходки ама като не ще не ще и това е.  Blush
Понтес, и аз мисля че ще ме хване шаша особено каквато съм поспалана. smile3524. Такава ваканция сме му ударили точно сега - то затова и дойдохме тука, че в къщи работа все се намира. А сега само напред-назад, удоволствия и изведнъж ще има  yahoo_49  33uu  Но все си припомням  думи, които чух в един филм " с децата е така - не можеш да си представиш къде ще ги сложиш в живота си като дойдат, но щом наистина се появят не можеш да си представиш живота без тях"  Hug

# 81
  • София
Честити бебочета на Шрю, Клеми и Биса, мн здраве и успехи newsm51

# 82
Здравейте момичета!!!!!!!!!!
ЧЕСТИТИ НОВИ БЕБНЦА НА ВСИЧКИ МАМИ!!!!
Вече Ники Иванова,Клеми,Шрю и те си гушкат бебенца както видях,да са им живи и здрави и много послушни!!!!  bouquet  bouquet  bouquet

Добре дошли и на всички мами,аз толкова рядко успявам да влизам напоследък и наистина много ми липсва форума...така като трябва да изчитам всичко набързо и се ядосвам понякога,но няма как..  Rolling Eyes
Иначе ние все още сме си на топличко и няма никакви признаци,че бебчо иска да излиза скоро.Днес пак слушахме тоновете,всичко е наред,но няма и следа от контракции.Мисля,че иска да е коледно бебе Heart Eyes ..

Успех на всички мами с бебоците и на тези,които очакват!!!
Detelini виждам,че и ти си в трепетно очакване,стискам ти палци!!!!  bouquet

# 83
Честито на Клеми и на Бисето! baloni  bigdance2 Tada
Велоринка и Ди добре сте си дошли!
Детелини, не да го задържаш въздуха а да издишаш бавно и да напъваш едновременно. Изглежда невъзможно , но става ако се постараеш.
И ние неуригваме винаги, но често повръща по малко ако не е уригнала, та гледам да го правим ако е будна.

# 84
Здравейте, намерих малко време, та да ви "видя"...Ах, как ми липсвате да ви следя по цял ден...
Честито на Klemy, Bisa, Di_, Bla_bla, Verolina![/size] smile3525 newsm59

За оригването - и аз не всинаги успявам, същия проблем имаме с хълцането.
За колиликите - обикновено почват от втората седмица, а колко ще продължат един Господ знае, всяко бебче различно се преборва. Аз от вчера й давам Инфакол и умирам от шубе да не ми свърши преди да й е минало напълно...Ама то помага, но пак си реве мъничето, след кърмене. Особено сутринта как рева...и аз рева...и до 1 час така. Най-много се успокоява от гушкане, долепването до топло тяло, на гърди и корем.
Мисля, че докато има колики, а и е едва под един месец милото, няма проблем да я гушкам повече и да спя с нея от време на време. Така е най-спокойна. От втори месец дай Боже да са минали гадните мръсни колики, няма да е така, пък и е малка още, за да свиква още на каквото и да било, има време пред нея...

За еднократните гащи - на мен ми свършиха чудесна работа! През цялото време си бях с тях след операцията, та чак и вкъщи първия ден - плюс превръзка от тези с 4-5 капки дето са. Много са удобни. Останаха ми няколко броя (неползвани Mr. Green), някой иска ли  Mr. Green?

# 85
  • София
Честито на новите мами   bouquet Да сте живи и здрави !!!

Ние се бавиме... слушаме си тоновете, вчера имаше повишен тонус на матката, днес никакъв.... не знам сега събота и неделя и по-празниците как ще е в Света София... почвам да се притеснявам, хич не ми се иска баш по празниците да родя или да съм в болница.
Важното е БЕБКА да е добре.

# 86
  • sofia
Здравейте майчета!
    Поздравления за всички нови бебешки попълненеия от последните два дни  bouquet
    verolinка[b][/b], тъкмо се чудех дали са ви изписали вече, но не ми оставаше време да ти драсна смс, радвам се че вече ств у дома с Нели Heart Eyes Ние сме готови за момата, да знаеш Crazy
    Момичета, много благородно ви завиждам като казвате, че кърмите - аз нямам този късмет, имам много малко кърма, страшно страдах но вече се примирих с факта че ще се храним с адаптирано мляко - ползваме Омнио 1... Сега мисля да взема помпата на Авент да изцеждам поне няколкото капки които имам. Въпреки това се опитвам да кърмя малчо, но той свикна с шишето и не ме иска вече... Cry
  Magesta, с теб сме били заедно в Майчин дом, ама като не се познаваме....сега го разбрах като ти видях снимките с Георги.....аз съм мамата от ВИП-а, с очилата и зеленикавата нощница и бебе Стефан също роден на 6.12. Laughing

# 87
  • Vaudreuil Canada
Честито на всички нови мами - да са ви много жизнерадостни и щастливи бебчетата и много да ви радват. Напоследък никак не успявам да следя темата - но по-важното е че имаме много нови сладурски бебочета.
Нашия мързеланко-дебеланко още се ослушва и не иска да излиза - нищо че днес му е датата Simple Smile явно в мама е по-хубаво или поне не знае какво го чака на вън ... а аз само го плаша, че ще излезе по някое време и ще го .... нацелувам едно хубаво да види лесно ли е   Joy
Успешно и леко раждане на мамите които още чакат и Весели Празници на всички.

# 88
Пак се включвам:
За еднократните гащи - на мен ми баха абсолютно излишни !
Само шашках доктори и докторици с тях .... Laughing
Имам половин пакет / ползвала съм 1 или 2 чифта от общо 5/.......
Не ми трябват, ако някой се интересува , да се обади и на мен също , подарявам.

mama-shushi , много интересно !  Laughing
Бебе Стефан ми е много познато, сякаш...... newsm78 newsm78 newsm78
Ако ви видя на снимка със сигурност ще "включа" , ама сега си терзая главата безрезултатно, съжалявам..... Sad
Ама то как да се сетя по ношничката: то всички бяхме с едни такива синьо - зеленикави с кървави петна по тях....ад !   Laughing Laughing Laughing
А ВИП овете, къде се намираха.....аз бях в коридора дето даваха бебетата.......Помагай ! Laughing

P.S. Помня една девойка, дето роди също на 6 декември и с нея лежахме 1 вечер в реанимацията, креват до креват....бебче и беше в ковиоз за известно време.....??? newsm78 newsm78 newsm78

# 89
  • Варна
шуши ако нямаш кърма в крайна сметка не е фатално, има 129330293 вида АМ,
разликата е че с кърма е доста по-лесно от гледна точка на приготвянето  Rolling Eyes
това Омнио май било най-доброто  Thinking аз имам една кутия Фризолак за всеки случай но чух че запичал  Thinking

Магеста и ние започнахме много бързо да се засищаме. Пробвах с помпата да видя колко излиза и видях че вече не капе а направо пръска като дръпнеш, явно каналите са се отпушили и тече по-силно и бебчето се нахранва по-бързо  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт