Бързи здравословни въпроси и отговори – 38

• 37 366
  • 744
  •   1
Отговори
# 120
Има ли значение дали Карсил се приема на гладно или след хранене?

# 121
  • София
Doli, от опит с гной под нокът на ръката - първо накисване с течност йодасепт, после компрес с маз йодасепт. Два пъти дневно. Преди това бяхме забатачили лечението с ихтиол, народни методи, билкови извлеци лайка  и тн.
Действай на макс, да не те плаша, че се проточва седмици и тогава се стига до хирург...

# 122
LittleWolf, лекарят ми препоръчваше да приемам карсил след ядене...
Момичета, какво сега трябва да представиш на ТЕЛК за астма? Създадох и нова тема, но никой не ми отговори. Преди беше епикриза от отделение, а сега казват, че това отпадна, а се изисква само етапната епикриза от пулмолога. Моля да ми напишете.

# 123
  • Sofia
Благодаря за съветите за нагноялият ми пръст 👍
Успя някак да изтече и ми поолекна,не ме боли вече,спадна и подутото и зачервеното...ще продължа няколко дни да го мажа.
Не беше ме боляло така...вчера имах усещане ,че болката е по цялата длан и тръгва нагоре по ръката ,едвам си свивах пръста,а като го докосвах леко, ме болеше доста 🥺

# 124
Третирай още поне няколко дни, йодасептът и за оздравяването помага, но може и да има още възпаление което вече не е толкова видимо. По описанието звучи като да е било много възпалено.

# 125
  • Sofia
Да,ще продължа да го мажа 👍

# 126
Аз не разбрах по описанието къде е възпалено- в основата и корена на нокътя, или върха на пръста.

# 127
  • Sofia
В горната част,под основата на нокътя.
Никога не ми се беше случвало там,все е било странично или в предната част.
Добре,че успя някак да пробие и изтече 🙏🏻
Не ме боли вече.

# 128
  • София
Търся алтернатива за зимата (сухи дни), за пастили за смучене като тези Зил Плюс, - без лим. киселина, аск. киселина...
Тези са доста добри /и силни/, дори с терапевтичен ефект, но цената им е минусът (към 11лв за 60 бр), а и не са за всекидневно ползване. Освен в един магазин в центъра - не съм ги виждал - но ми казаха че имало и в аптечната мрежа - виждали ли сте ги? В две аптеки питах в района ми и нямаха.
Скрит текст:

Иначе за вече изпуснато - дразнещо гърло, зачервяване... какво препоръчвате? Ангал спрей - 4 ден без особен ефект, сега почнах фарингосепт.

# 129
Здравейте, мъжът ми е с температура от обяд. Дадох му Тайлол хот, 500 мг витамин Ц и Омега 3. С какво да го лекувам? Мисля да добавим и Авирон. ЛЛ е втора смяна утре и не искам да губим време.... Дали е рано за комбиниран тест за грип и ковид? За лош късмет, сутринта сложихме ваксина на бебето. Каката уж я спряхме от градина, за да не носи висури и пак не се опазихме Cry

# 130
Здравейте! Не знам вече къде да пиша, ходя и към кого да се обърна, ужасно съм притеснена. Предния месец получих една болка високо отзад на гърба, първоначално я усетих като мускулна. Малко след това болката се усили и ме обхвана като пояс, усещах я и отпред. Посетих спешен кабинет и невролог и по обяснения ми казаха, че това е невралгия. На другия ден болка нямаше, но пък се появи ето това, което не знам как да обясня. Високо вляво на гърба, при движение предимно, усещах нещо като вибрация, която се разпръсква по дължина. Все едно нещо ми се движи вътре, трепти, вибрира. ЛЛ тогава каза, че това усещане идва от нерва. Приемах си изписаните лекарства и за 10тина дни отшумя. Проблемът е, че от 10тина дни отново съм с тези "вибрации" отзад вляво при движение, като понякога ги усещам дори и отпред при дълбоко вдишване. Какво може да е това нещо според Вас и възможно ли е да идва наистина от нерва /нямам болки/ или е нещо по-сериозно? Много съм притеснена!

# 131
Какво лекарство или чай бихте препоръчали от собствен опит за подобряване на съня?  Вече близо 2 месеца съм далеч от нормален за мен съм / 8часа/, трудно заспивам, а буденето след 02 чАса е сякаш през минута.
В момента пия чай против стрес от билковата аптека и мелатонин 1 мг. по 1т.. От седмица си увеличих таблетките на 2, но съня пак е същият.

# 132
  • Sofia
И аз трудно заспивам.
Чакам да мине полунощ и да ми се приспи,не мога да легна преди това...,ако заспя, след 1-2ч се будя наспала и до сутринта се въртя и място не си намирам...
Започнах да пия вечер течен магнезии,капки /мента,глог,валериан/ или пръскам под езика спрей Рескю на д-р Бах.

Бонбоните с масла Кармолис много успокояват гърлото,но и тяхната цена скочи почти с 50%,мин.год.ги взимах под 5лв.,вече са към 8лв.

Последна редакция: вт, 10 яну 2023, 17:08 от Doli

# 133
Аз да си кажа, направихме комбиниран тест за ковид и грип - отрицателен е. Но като знам как ковид тестовете позитивираха на трети-четвърти ден, не смея да се зарадвам.

# 134
Барбалена, на мъжът ми от първия ден показа +тест за Ковид, но пак е относително. Предвид какво върлува сега, сигурно е грип, но и Ковид да е, в началото при всички започва по един и същи начин лечението- като за грип.
Общо взето сашетата, витамини, авирон или инфлуцид.

chechito, звучи като невралгия, но може да има и някакви разместване в гръбначния стълб или шийния дял.
Предполагам невролога не те е карал да правиш снимка?
То при мен и със снимка нищо не видя, но друг невролог ме лекува с иглотерапия и мануална терапия. Аз бих потърсила и друго мнение. И витамини от Б групата се пият по-дълго време.

Пролетно цвете, аз спя по 5-6 часа. Бях спечелила от форума Лунестил. Помогна докато пиех да удължа съня.
Иначе пия чай от маточина и лавандула. Много добре действа преди сън, ама си има недостатък. Тъкмо заспивам и хайде в тоалетната. Поне при мен се случва, след като изпия чаша чай и си легна.

Общи условия

Активация на акаунт