Бързи здравословни въпроси и отговори – 38

• 37 638
  • 744
  •   1
Отговори
# 195
Според мен - вади мъдреца възможно най-скоро.
Години наред го играх това с джобовете, съжалявам, че не си махнах всичките мъдреци по-рано. Само проблеми създават.
Иначе всички лечение на джобове са временно решение, това са излишни зъби.
Имам 2 долни мъдреца, извадени с операция, 2 горни - съвсем право растящи - извадени като по-учебник без проблем.
За долните, които растяха накриво се доверих на хирурзи, първият път не беше съвсем ОК, обаче при втория (друг лекар) беше всичко толкова добре, че направо не съм го отразила. Имах шевове, но заздравя безпроблемно.
Тъй че те съветвам да отидеш при хирург за следващото вадене, а не при обичайния зъболекар, не всички могат да вадят зъби добре.

# 196
Здравейте!

От известно време на моменти усещам парене в единия крак, над глезена, не по целия працес, областта над глезена ( около педя ), все едно някой допира нещо топло до самото място. Нямам болка, но както си правя нещо или си почивам - парене. Не е кой знае какво, но малко ме изнервя на моменти. Някой има ли идея от какво би могло да се причинява?

Благодаря предварително!

Последна редакция: пн, 16 яну 2023, 14:41 от nat92

# 197
Здравейте, опитвам се да запазя час на майка ми за ортопед в Софиямед Люлин, но като попълвам онлайн формата ми дава грешка, при условие, че доктора при когото искам да е прегледа разботи с НЗОК и има свободен час за тогава.

# 198
Здравейте, опитвам се да намеря информация за песар за поддържане на тазовото дъно - майка ми е с Пролапс и операция и е противопоказна поради здравословни проблеми. Ходихме при един лекар който почти и сложи, но този, който искаше да сложи трябваше да се вади и слага всеки ден, а тя не е в състояние да го прави. Леля ми в Швеция е с песар, който се слага и се сменя на 6 месеца, опитвам се да намеря подобно решение. Явно това го правят по-възрастните лекари, които не оперират.

# 199
Възможно ли е след прекаран два пъти КОВИД , към днешна дата да получа нелактационен абсцес ?
Четох в Гугъл и всичко ми се струва логично !

Поствам текст , който ми даде някои отговори , но дали са реални тези статистики ???

"Белият дроб е прицелен орган на ковид и там са най-честите и най-тежките усложнения. Белодробните промени, предизвикани от вируса, които обичайно се наричат „пневмония“ са всъщност промени в структурата на паренхима и съдовете водещи до различни степени на фиброза и васкулит. Вследствие от това засягане са тежки бактериални инфекции – от обикновена бактериална пневмония, през абсцес до образуване на кухини и тежки гъбични инфекции.

# 200
Здравейте.
Аз искам да попитам.
2021 година бях на преглед при доктор вътрешни болести и ми назначи да си направя снимка на шиините прешлени.
Снимката показа начална спондилоза.
Тази година искам да отида профилактично за да видим дали няма някаква промяна.
На какъв доктор трябва да отида.
Пак ли на вътрешни болести лекар ли трябва да посетя или друг специалист.
Много благодаря

# 201
Невролог. Но защо трябва всяка година да се облъчваш?

# 202
Невролог. Но защо трябва всяка година да се облъчваш?
Не съм казала ,че всяка година ще ходя да ме преглеждат.
Попринцип искам да направя консултация със специалност за повече информация

# 203
  • Пловдив
Сироп от мащерка дали би помогнал при "залепнали" секрети? Усещането е такова поне...

# 204
Мащерката ме спаси от кашлицата при последния вирус.Имам в градинката и прясна я запарвах.Доволна съм.

# 205
Добър вечер.
Във момента провежда ме лечение със макмирор 10 дни.
Имам направление за изследвания
Във които има и урина Седимент.
След колко време от последното ползване на макмирор мога да отида и да пусна тези изследвания и да занеса урина във лабораторията.
Лекувам се със макмирор от 11 ти Януари и трябва да продължи лечението до 20 ти Януари

# 206
Здравейте!
Имам следния проблем-като легна и краката (от коляното до ходилата) започват да ме болят и изтръпват.Когато се размачкат или раздвижат нещата се оправят.Отделно имам периоди с болка в китките,ту са мн силни(една зима не можех чаша с кафе да държа и бях започнала да изтървам разни неща),ту изчезват Това е от няколко години,правила съм консултация с ревматилог,кръвни изследвания,назначени от него също-бяха ок .
Да допълня ,че имам и страшно главоболие на моменти,стигала съм до повръщане.Невролог заключи,че става дума за мигрена.Правила съм ЯМР -начален стадий на остеохондроза на шийни прешлени.
Някой може ли да ме посъветва къде да търся проблема?

# 207
Здравейте!
Имам следния проблем-като легна и краката (от коляното до ходилата) започват да ме болят и изтръпват.Когато се размачкат или раздвижат нещата се оправят.Отделно имам периоди с болка в китките,ту са мн силни(една зима не можех чаша с кафе да държа и бях започнала да изтървам разни неща),ту изчезват Това е от няколко години,правила съм консултация с ревматилог,кръвни изследвания,назначени от него също-бяха ок .
Да допълня ,че имам и страшно главоболие на моменти,стигала съм до повръщане.Невролог заключи,че става дума за мигрена.Правила съм ЯМР -начален стадий на остеохондроза на шийни прешлени.
Някой може ли да ме посъветва къде да търся проблема?
Ставите или сухожилията на китките? Защото аз също изпускам и за разкош сухожилията направо горят, понякога чак до под мишницата. От шийните прешлени са ми проблемите, с протурзии, стеснение и шипове съм.. Физиотерапия след болковия период и упражнение през останалото време крепят положението..

# 208
Здравейте,
Пикочна киселина с първата урина за деня ли трябва да се изследва или може с 2ра, 3та?

# 209
Пикочна киселина се изследва от кръв.

Общи условия

Активация на акаунт