Бързи здравословни въпроси и отговори – 38

• 37 810
  • 744
  •   1
Отговори
# 255
Аз на 19 ден отидох на доктор и на база изследвания ми изписа АБ за 5 дена. Преди АБ 19 дни изпих аптеката и правих домашни рецепти и сиропи от нета.
 След АБ кашлях и отхрачвах още 6 дена, като гърдите ми хъркаха в първите дни след АБ. Чудех се какво да правя и докато се реша да пътувам пак за доктор (понеже съм на село), пробвах именно млякото с мед, сода, краве масло). Към рецептата имаше жълтък, но пропуснах. 2 пъти на ден си правех малко количество - 100 мл леко топличко мляко, 1 ч. л. мед, 1 краве масло и щипка сода. Кашлях по малко след изпиване и спях добре. Това го правех 3 дни +мазане на гърдите с мед и щипка сода. Еднократно отрязах капаче на 1 портокал. Сложих в микровълновата за 2 минути. Изстисках сока и го изпих. Нямаше 50 мл.
Тия бабешки методи са от нета. За 3 дни всичко се изпари. Даже остатъчна кашлица нямаше.
Сигурна съм, че и АБ е повлиял, явно по-късно, но се притеснявах, че дори след него хъркаха гърдите и не можех да спя от отхрачваща кашлица.
Дано ти подействат тия рецепти.
При мен по изследвания си имаше лека бактериална инфекция. Затова не се противих за АБ, предвид че се точеше 20 дни.

# 256
Всички са с кашлица продължително време, аз също… Няма изчистване. Аз още съм в активната фаза, но имам приятелки, които си кашлят въпреки всякаквите сиропи. Аз лично си правя инхалации с хипертоничен разтвор.
Иначе сиропът, от който съм доволна е Флудитек, моята пулмоложка ми го изписва при бронхит. Ако продължа да кашлям и след като изчистя бактерията в носа, която ми прави задна хрема, ще си го взема пак.

# 257
  • София
Аз АБ го изпих преди седмица. Дали не ми е дошъл слаб? В понеделник съм на лекар отново. И на мен от млако+мед+сода ми олеква малко. Флудитек го пи големият син, ще взема да опитам и аз.
Какво беше това чудо! Удари ме в стави, болки в мускули, като разглобена съм. Близо месец не мога да дойда на себе си.

# 258
След пълен курс антибиотик и още един куп лекарства против кашлица, продължих да кашлям мъчително. Накрая просто спрях всичко и се оставих на естествените си сили. С всяка сутрин ставах все по-добре. И така - до пълното отшумяване на кашлицата. Но ми отне поне 2 пълни седмици след антибиотика.

# 259
Някой преборил ли е продължителна кашлица в следствие на гръпа, който върлува в момента? Кашлицата се появи при отшумяване на основните симптоми и стана вече 20 дена. Изписан е Геломиртол форте + фортекал. Смениха го със Синулан и рупафин. Казаха ми и бабешки методи (прясно мляко+мед+сода и инхалации). Такова чудо! 3 теста комбинирани в началото и по време на боледуването- отрицателни.

Аз освен Геломиртол пих и Кармолис , капки в чая вечер преди сън , действа много успокояващо

# 260
Здравейте.
На  15.042014 година бях на преглед при Ендокринолог.
Откри кистички на щитовидната жлеза по време на прегледа.
2 хипоехогенни зони първата 7/6 мм
Втората 6/4 мм.
И още една със размери 10/9 мм.
Тогава ходин на преглед във МЦ  Хармония до Болница Св Анна.
 От няколко години ходя във МЦ Медкрос до метро станция К.Величков.
Последно размерите на кистите бяха следните.
 Д.Л 48|14|18 мм две малки кисти 3мм
ИСТМУС 5.2 мм
Л.Л 45|14|16мм две малки кисти 3 мм
Дифузни и огнищни промени.
Това е от прегледа  28.11.2022 г.
Попитах лекарката дали не трябва някакво лечение.
Тя ми отговори, че не е необходимо защото имало шанс сами да се спукат и изчезнат.
Според вас какво е вашето мнение.
И някой друг дали има същите кисти на щитовидната жлеза и как се справя.
Много благодаря 
Хубав ден.

# 261
Танче, 2 кисти имам и аз, от 25+ години. Едната е 18 мм, другата е по-малка. Когато ми ги откриха, на профилактичен преглед, лекарката ме посъветва да ги следя и при нужда да се оперират.
Със следенето си останах, не ми пречат, стоят си на същото положение. На 5 години ходя на ехо. Хормони веднъж годишно.

# 262
  • Sofia
Колко често може да се приема Авирон рапид?

# 263
  • Далечният изток
Имам следния проблем. През ноември и декември бях със синузит, три пъти, уж се излекувам и след известно време пак. Вече не усещам запушване на синусите, всичко уж е наред, но... При най-лекото навеждане на главата от носа ми изтича бистър секрет, като вода. Не всеки път, но примерно при три навеждания, двата пъти ми се изтича секрет. Имала съм синузит и преди години, но не помня да ми е течал така носът. Дали има общо със синузита, нещо остатъчно примерно или да търся причината другаде?

# 264
  • софия
Колко често може да се приема Авирон рапид?
Пие се по схема.

# 265
Тя май пита през колко време/ месеци може да се пие.

# 266
  • софия
Уж е на билкова основа и не мисля, че има проблем да е всеки месец. Но при твърде често пиене организмът може да развие резистентност.

Последна редакция: пн, 23 яну 2023, 14:09 от zvаnchе

# 267
Мога ли да пия Диклак 1 седмица? (Диклофенак натрий)

# 268
На мен ми е изписван за 10 дни.

# 269
Здравейте,аз също имам синузит и ми се обади много лошо през началото на месеца със загуба на вкус и обоняние,заглъхване на едното ухо,без никакви други симптоми. УНГ ми препоръча 1 месечен прием на противоалергични таблетки (мойте са Ксизал) в комбинация със спрей Назонекс сутрин и вечер по 1 впръскване. Пих и антибиотик,но определено посетете УНГ.
[/b]
Имам следния проблем. През ноември и декември бях със синузит, три пъти, уж се излекувам и след известно време пак. Вече не усещам запушване на синусите, всичко уж е наред, но... При най-лекото навеждане на главата от носа ми изтича бистър секрет, като вода. Не всеки път, но примерно при три навеждания, двата пъти ми се изтича секрет. Имала съм синузит и преди години, но не помня да ми е течал така носът. Дали има общо със синузита, нещо остатъчно примерно или да търся причината другаде?

Общи условия

Активация на акаунт