Бързи здравословни въпроси и отговори – 38

• 37 256
  • 744
  •   1
Отговори
# 600
Да, но с миене няма как да промени рН на урината. С лимон и сода бикарбонат, за пиене,  става.

# 601
DeVa е отговорила вместо мен.
Точно това имам предвид - че ако има проблеми с пикочните пътища - измивният гел няма отношение.
Обаче пак да напиша - ph-то на женската интимна зона е киселинно, затова измиването трябва да е с киселинен продукт. Ако се миете с алкален или пък с обикновен сапун - може да се наруши специфичното ph на външната зона, тогава ставаме по-податливи на бактериални инфекции на влагалището.
Циститът няма нищо общо в случая.
Аз лично само с вода, ако се мия се чувства м супер мръсна. Имам обилен и продължителен цикъл, потя се много дори и в тази област - абсурд да не ползвам нещо пенливо ☺.

# 602
Тогава защо изобщо правят интимен гел с алкално пх,че даже и го рекламират за антибактериално? Гледам само медицински от аптеката.
Има с киселинно, неутрално и алкално, просто не разбирам в кои случаи какво се ползва. Ще опитам може би някое, просто за проба,не че очаквам да лекуват.

# 603
Кой интимен гел е с алкално рН, че и го рекламират като нещо хубаво? Май не се сещам да съм срещала такъв. Признавам си че не гледам телевизия де, явно съм назад с информацията какво се рекламира. И по-големи глупости сме виждали, но съм любопитна, та кой е и с какво РН се води че е?

# 604
Ето например този:

Одеве рових в сайта на аптеката,за да си харесам нещо и тотално се обърках..

# 605
ЖДНБ... Първо реших че е печатна грешка и на някой му се хлъзнал пръстът на грешната цифра. Обаче те се и хвалят че е алкално.
Това не бих си го купила освен ако няма някакво изрично съображение от гинеколога (т.е. частен случай че знам ли, всичко е възможно та не го отричам категорично). Никаква логика няма в това рН. Пък който има сърбежи там, баш при гинеколог трябва да иде и без това, не да чака от миене да му минат.
Дори неутрално рН (7) би било алкално в сравнение с човешката кожа, тя е уж около 5,5. С 8 и нещо от какъв зор да се мие някой дето вече евентуално има някакъв дискомфорт там, това е пълна мистерия.

# 606
5.5 помня аз от едно време..че е неутралното.
Ама сега...търгаши, търговци, трикове...изобщо не ги и чета вече..

# 607
5.5 е неутрално спрямо кожата, така го рекламират за козметични продукти и прочие и затова сигурно така ти е останало в главата. Иначе 5,5 си е киселинно, всичко под 7 е киселинно рН. Алкалните почват пък от 7 нагоре.

# 608
Да, но с миене няма как да промени рН на урината. С лимон и сода бикарбонат, за пиене,  става.
Тя първо трябва да види с лентички дали е нормално рН на урината. Ако ли е низко, сода бикарбонат дори без лимон прави урината много алкална....Лимонът отделно, а и със сода бикарбонат пак силно повишава алкалността на урината, което е много добре за здравето!

# 609
В тази връзка, сутрешното пиене на лимон с вода и сода няма ли да предизвика дразнене на стомаха?

# 610
На последното ми лабораторно изследване, неутрофилите в кръвната ми картина излязоха малко под долната референтна граница. Никога преди не съм засичала отклонение в този показател.
Останалите неща, които изследвах, са с доста добри стойности.
Та, се чудя, тези неутрофили възможно ли е да са се занижили, поради някоя наскоро прекарана инфекция? Къде другаде бих могла да търся причината?

# 611
В тази връзка, сутрешното пиене на лимон с вода и сода няма ли да предизвика дразнене на стомаха?

Защо сутрешно? Може да си го пиеш по всяко време.

# 612
  • Пловдив
Гранофурин от ветеринарната аптека ли да диря?

# 613
  • под тепетата
Да.

# 614
Вече има и в човешката аптека гранофурин, дори на спрей.

Общи условия

Активация на акаунт