Бързи здравословни въпроси и отговори – 38

• 37 529
  • 744
  •   1
Отговори
# 165
Позната на майка ми си прави маска на скалпа със сок от настърган картоф и масло от розмарин, маслото до 5 капки.Казва, че имало ефект още след първото ползване.Ще разпитам подробно.

# 166
На детето съседчето по чин в понеделник е било със скарлатина.
Днес и направихме тест, но чета че инкубационният перод може да е до 12 дни.
Ако болестта е в инкубационен период теата дали.ще я хване?

# 167
  • София
Ще я хване.
Дано всичко е наред и не се е заразило детето.

# 168
  • софия
Имам ли право на болничен за 16 годишно дете?
Дъщеря ми е с вируса и да знам утре как да се организираме.

# 169
# 170
Здравейте.
Може да прозвучи глупаво, но поканих гости и поднесох нарязан колбас (някакъв сух салам). Уви оказа се, че не обелен добре, но това го установихме след като един от гостите вече беше изял 2-3 колелца. Самият човек не беше много притеснен, но на мен ми стана много криво и гузно и затова исках да попитам, доколко това може да има някакви негативни последици и какви биха били те?

# 171
Нищо няма да му стане, най-много парченцата да си излязат цели на другия край на госта Grinning А на някои салами дори е и някаква що-годе ядлива обвивката, от колаген ги правят. Ако не е найлон де, но на сухите предимно е от колагеновата.

# 172
Не е било найлон, ако беше..немаше да може да го глътне.

# 173
Откакто видях не един а два случая на глътната монета от новогодишната баница... не бих разчитала точно на това, а и уж били малки парченцата.

# 174
Откакто видях не един а два случая на глътната монета от новогодишната баница... не бих разчитала точно на това, а и уж били малки парченцата.

Някои хора са толкова лакоми, че изобщо не дъвчат. Виждала съм как вафла Боровец се поглъща на две хапки.

С този салам не мисля, че ще има проблем.

# 175
Дерматолог и ендокринолог могат ли да издават болничен , проблемите които имам не ми пречят да работя но ми трябва време да ги посетя и двамата и евентуално кръвни изследвания и т.н  ?

Последна редакция: нд, 15 яну 2023, 15:46 от ronaldo7777

# 176
Благодаря за отговорите! Simple Smile

# 177
Дерматолог и ендокринолог могат ли да издават болничен , проблемите които имам не ми пречят да работя но ми трябва време да ги посетя и двамата и евентуално кръвни изследвания и т.н  ?

Не. ЛЛ може, ако имате диагноза от тях за болничен. Вариант за изследване е хоспитализация. Или отпуск.

# 178

Не. ЛЛ може, ако имате диагноза от тях за болничен. Вариант за изследване е хоспитализация. Или отпуск.

ЛЛ не ми е в града в който живея в момента , използвам застраховка от работа когато ходя по лекари  (България здравЕ) , съществува ли друг начин за болничен или само ЛЛ .

# 179
Здравейте, взеха ми кръв преди 1 седмица.и посиня. Нормално ли е? Спукана ли е вената?

Общи условия

Активация на акаунт