Бързи здравословни въпроси и отговори – 38

• 37 694
  • 744
  •   1
Отговори
# 210
Преди почти 4 часа си ударих челото в ръба на касата на вратата. Болката мина след 4-5 минути ,не ми излезе джонга, нито имам синьо или зачервено. Обаче след 2 часа започна да ме боли главата на темето, после премина, но сега ми е изтръпнала цялата задна част на главата. Това може ли да е сътресение на мозъка и може ли да се получи, ако съм се ударила на челото?

Последна редакция: чт, 19 яну 2023, 13:10 от Ън

# 211
Чак сътресение не вярвам.
Но се наблюдавай. Ако се усили болката, или се появи двойно виждане, повръщане, обърканост, търси лекарска помощ.

# 212
Чак сътресение не вярвам.
Но се наблюдавай. Ако се усили болката, или се появи двойно виждане, повръщане, обърканост, търси лекарска помощ.

Благодаря! И на мен ми се струва невъзможно, но не знам откъде са другите болежки, та си помислих за това.

# 213
Някой може ли да ми каже това от какво насеко може да е?
Не се вижда ясно на снимката,но беше много зачервена. Поду ми се ръката,гори и боли, а сърбежа да не ви говоря. А две от пъпките станаха на мехури.

# 214
  • Sofia
Подобно ми се е случвало след ухапване от паяк.

# 215
Мъжа ми спори,че имаме дървеници.

# 216
Не се вижда ясно на снимката,но беше много зачервена. Поду ми се ръката,гори и боли, а сърбежа да не ви говоря. А две от пъпките станаха на мехури.
И при мен същото беше от паяк.

# 217
А отток имахте ли? Днес е втори ден, а ми се подуха вече 2 пръста.

# 218
Е защо не си отишла на лекар?
Доколкото разбирам, вместо до се разкарва, то се влошава...

# 219
Има моменти, в които бузите ми сякаш горят, ги усещам, а като ги пипна, не са топли... много леко руменея... не е постоянно - на периоди е. Прекалено рано ми е за менопауза, цикълът и хормоните ми са наред без промяна (миналата година изследвах полови на трети ден от МЦ)... какво може да е?

# 220
Има моменти, в които бузите ми сякаш горят, ги усещам, а като ги пипна, не са топли... много леко руменея... не е постоянно - на периоди е. Прекалено рано ми е за менопауза, цикълът и хормоните ми са наред без промяна (миналата година изследвах полови на трети ден от МЦ)... какво може да е?

Понеже и аз в известна степен съм така, установих, че може да се дължи на страшно много неща - проблем с хормоните (не непременно половите, има и доста други), бактериална, вирусна или гъбична инфекция (особено такава от хронично естество), възпалителен процес в организма, хронично заболяване или състояние (от рода на Хашимото, Инсулинова резистентност, Розацея и т.н.), проблем със стомашно-чревния тракт, интоксикация, стрес / психически отклонения и още 100 неща най-вероятно.

# 221
На мен ми се случва при смяна на температура в помещения. Влизам от студено на топло и пламвам.
Случвало се е и когато сме събрани много хора в помещение. Пламват ми бузите, след неопределено време минава. Даже преди малко ми се случи. Печката на дърва гори, температура 25 градуса, следователно отвън влизам и след 5 минути горя. Цялото ми лице червено.
Пак ми се е случвало ако съм премръзнала, после се стопля и после става обратното- става ми много горещо и лицето се изчервява.
Иначе не съм и знаела дори, че това може да има обяснение от здравословна гледна точла и да говори за някакъв здравословен проблем .

# 222
А отток имахте ли? Днес е втори ден, а ми се подуха вече 2 пръста.
Мисля, че нямах, при мен беше преди 8-9 години, но  аз съм от хората дето тичат веднага на лекар за всичко 😂, та нямах проблеми. Мазах с нещо и пих противоалергични таблетки, ама дори и да се сетя то оттогава кой знае какви лекарства са излезли.... 😉

# 223
  • Terra incognita
Днес от сутринта ми беше терсене. Чувство за студ, втрисане, но не като при вирус. Нямам Т. Чувствах леко напрежение в главата, чувство за недоспиване, умора Премерих си кръвното, беше нещо от сорта 127/86. И като се вкарах във филма... Усещах как стресът в мен се покачва и го мерех пак и пак...накрая заковах 137/90.
Никога не съм имала такова кръвно.
Имам Хашимото. Последният месец имам някаква аномалия с цикъла.
След празниците ясно- яденето и пиенето бяха повече. Напоследък живея и в ужасен стрес, миналата седмица дъщеря ми вдигаше до 41°, нон стоп ми е в ръцете, 14кг... не мога да се наспя, ставам по нощите да давам антибиотик и после не мога да заспя...
Та..чудя се. Това кръвно от стреса ли е? Или от комбинация от всичко напоследък? Или ми отчита завишени стойности, защото съм се стегнала, поради постоянното ми чувство за студ?

# 224
  • Sofia
Два пъти ме е хапал паяк.Единият път на лакътя,поду се и зачерви,беше горещо,имаше лек сърбеж.Пих нещо противоалергично и мазах,мина за...2седмици 🥺
Второто ухапване се случи на челото,също имаше подуване,червенина и сърбеж.За седмица някъде отзвуча.

Общи условия

Активация на акаунт