Бързи здравословни въпроси и отговори – 38

• 37 168
  • 744
  •   1
Отговори
# 645
Е скъпичък е, ама да пиеш желязо си е гадно и бая трябва да пийнеш, за да наваксаш като със вливка.

# 646
  • Пловдив
Правена ли е микробиология на гърлен секрет?И зъбите да провери, от тях също може да има проблем...
м да...ще пусне, ама почна да маже грануфурин и сега няма как.
Скоро беше на зъбар, ок е .

# 647
Ангина е възпаление на сливиците.
Такова ли е при него?
Има и фарингит, ларингит и т.н.

Сезонът е такъв, "болен"...

# 648
  • Пловдив
Има бели налепи...
Не е само сезона. Всеки месец е, няма как да пие АБ.

# 649
Махане на сливиците.

# 650
От няколко години задържам течности постоянно. Правила съм всякакви изследвания, включително хормонални, и нищо не се открива. Пробвала съм това с пиенето на много вода - влошава нещата. До сега поне зимата беше малко по-добре, но вече и това не е така. Пия доста кафе, което хем уж отводнява, хем дехидратира и пак можело да се получи дисбаланс и да се задържа вода. Отдавна пия вода само когато и колкото съм жадна, зимата мога почти без. На работа имахме профилактични изследвания, които включваха и кръвни. Те могат ли да покажат има ли дехидратиране или подобен дисбаланс на течностите, защото според тях май нямам, въпреки многото кафе и че не спазвам това с "пиенето на вода".
Скрит текст:

# 651
Момичета помагайте! Във Понеделник ме оперираха във Каспела. Махнаха ми аденом на надбъбречна жлеза. От Вторник до вчера имах температура 37 и нещо. Имам главоболие,сърцебиене,пулса не ми е паднал под 90,вие ми се свят и имам мравучкане на пръстите,нямам апетит и все ми се спи. Снощи станах до тоалетна и ми прилоша много лошо. Сестрата взе да ми се кара,че рязко съм била станала,че не съм пила достатъчно вода,а аз съм пила около литър. Мисля че имам анемия,но не искат и да ме чуят. Постоянно ми казват че трябва да ме изпишат. Момичета помагайте,какво да правя,не мога да се прибера във това състояние във къщи.

# 652
Има бели налепи...
Не е само сезона. Всеки месец е, няма как да пие АБ.

И лятото ли?

Не е излекувано като хората, за мен. Така си мисля от написаното.
Не знаете дори какво е - вирус, гъби, бактерия.
Мононуклеозата също често я бъркат с ангина бактериална.
Диагноза и яснота нямате.

# 653
  • Пловдив
Нямаме, ама и "магарето"  не ще нищо да предприеме Confused 

Мерси за отговорите!

# 654
  • Sofia
Дъщеря ми беше с налепи по гърлото почти постоянно до 20-22год.
Според личната не били гнойни ,а т.нар.”камъни” образуващи се от храната.
Сливиците понеже ѝ са като на дупки и там се събирала храна.
Трябва да се жабурка и гъргари със затоплена подсолена или содена вода или нещо билково след всяко ядене.
https://icloudhospital.com/bg/articles/kamuni-v-slivicite---kakv … kvo-pravim-s-tyah

# 655
Някакъв вирус си хванала в Каспела, Силвия. Отивай си вкъщи и се лекувай. Сърцебиене, ако имаш предвид висок пулс, е от температурата.

Мистик, щом е с налепи, значи е сериозно. Честите ангини не са желателни не само заради приема на АБ, а защото стават фокално огнище и поразяват други органи/сърцето. Моите сливици затова ги оперираха навремето, въпреки, че проблемът със сърцето се оказа друг.

# 656
Силве, поискай да видиш кръвните след операцията, хемоглобина как е?
Говори с лекаря, не със сестрата.
Преди изписване пускат пак изследвания, даже ги вписват в епикризата, да се види че е здрав вече човека.

# 657
  • Пловдив
Дева, аз затова дудна и искам да се задвижи...без това има артритни проблеми и подобни.
Интересното е тоя път, че няма Т...мислих си да не са гъбички, ама има болка.

# 658
Ами артритните също може да са вследствие на друга инфекция. Точно ревматизъм ми бяха казали навремето, че може да предизвикат болни сливици.
https://www.printo.it/pediatric-rheumatology/BG/info/10/%D0%A0%D … D1%80%D0%B8%D1%82

# 659
Кое това..дъртото магаре, или малкото ? Grinning

Поне една МБ да пусне, да се знае какво що е.

Общи условия

Активация на акаунт