Сдружение "Луис Карол" и "Шилер"

• 7 687
  • 79
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Здравейте, на нас ни предстои ПГ е 10то, може ли отзиви от тази година за нивото на езика в сдружението? Също и това с вторият език задължително ли е ако избереш сдружението?
Благодаря Simple Smile
Сигурно отдавна си намерила отговор на въпросите си, късно виждам ...
 Доволни сме от ПГ в 10-о училище.
Две паралелки бяха, едната с английски само (не съм записвала сина ми на втори език),другата с втори език (синът ми твърди, че са учили испански).Изобщо не е задължително да записвате втори език.
 По отношение на английския съм доволна.Детето знае доста думички и разбира елементарни изрази от ежедневието.Това тук вече си е и до дете, и до възприятие, доста е индивидуално.
И това че изкара предучилищна в училище,а не в детската градина също за него беше в плюс.

# 76
Може ли някой да каже какво представлява изпитът по английски в Луис Карол за 1клас?

На изпита само думи ли е нужно да знаят или трябва да могат да участват в диалози и да разказват на АЕ?

# 77
Мога да споделя мнение за изпита, който се провежда в самата школа на сдружението "Луис Карол", с който изпит ти дават право да кандидатстваш в първи клас за паралелка с тази насоченост. Дъщеря ми ходи на курс там и изпитът беше съвсем лек и съобразен с базовото ниво на децата. Това което си спомням, че основно са ги питали за цветовете, числата, някои животни, и основните предмети в ежедневието книга, химикалка, молив, дърво, слънце, портокал, ябълка и т.н. Да свържат картинката със съответната дума, да си кажат името и годините на английски. Не е трябвало да пишат, да разказват на английски. Моят съвет е, ако искате да кандидатствате в паралелка към сдружението, да минете въпросният курс. Пожелавам ви успех!

Последна редакция: чт, 13 фев 2025, 14:47 от E. De Morgana

# 78
Мога да споделя мнение за изпита, който се провежда в самата школа на сдружението "Луис Карол", с който изпит ти дават право да кандидатстваш в първи клас за паралелка с тази насоченост. Дъщеря ми ходи на курс там и изпитът беше съвсем лек и съобразен с базовото ниво на децата. Това което си спомням, че основно са ги питали за цветовете, числата, някои животни, и основните предмети в ежедневието книга, химикалка, молив, дърво, слънце, портокал, ябълка и т.н. Да свържат картинката със съответната дума, да си кажат името и годините на английски. Не е трябвало да пишат, да разказват на английски. Моят съвет е, ако искате да кандидатствате в паралелка към сдружението, да минете въпросният курс. Пожелавам ви успех!

Много благодаря за изчерпателният отговор! : )

А, дали е удобно да попитам.. Вашата дъщеря в паралелка към сдружението ли е? Ако да, доволни ли сте от обучението?

Чета много смесени отзиви за сдружението "Луис Карол" и много се чудя.
Синът ми ще кандидатства за 1ви клас в 55-то училище.

# 79
  • София
Здравейте,
Ние сме към сдружението в 10 СУ обаче и мога да споделя положителни отзиви. Дъщеря ми е доволна, много си обичат госпожите и само за английският ми говори, какво са правили  през деня и какво са учили.
Преди сдружението бяхме в школа по английски, но в нея часовете са два пъти седмично, докато тук са всеки ден, а това има голямо значение за научаването на езика, всекидневната му употреба.
Надявам се да съм била полезна Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт