Какво би ви накарало да сключите брак?

• 29 978
  • 1 246
  •   1
Отговори
# 1 110
Образованието няма общо. Но ентусиазма, аз градя уют и не ми тежи, след години ще стане тежък.

# 1 111
Айде сега, всички имаме нужда и от сервитьорки, и от фризьорки, и от продавачки. Не може всички да са професори. Даже по добре някой хора изобщо да не припарват до вузовете,  бълващи фалшиви дипломи, че после само голи претенции имат.

# 1 112
На мен ми допада младата младоженка. Има смелост и сърце – знае какво иска. Всички грешим, важното е това, което искаме, да е със сърце и жар. Искала, направила го, харесва ѝ.

Образованието, уви, не прави щастлива или удовлетворена една жена. В момента изкарвам повече пари не от образованието си, а от интересите си.

Образованието може да ѝ разшири мирогледа, общата култура, избор на по-престижна работа, но не и да донесе щастие в личния живот.

# 1 113
Образованието няма общо. Но ентусиазма, аз градя уют и не ми тежи, след години ще стане тежък.
От къде си толкова сигурна?

# 1 114
По-добре да се омъжиш млада, отколкото да стартираш със семейство и деца на 35 години.

Това предполагам от опит го казваш?

# 1 115
Не е по темата, но в последните години забелязвам,  че точно хора с доходни професии и утвърдени специалисти в своята област са Сами, разведени и неудовлетворени в личния си живот. Защо ли?
Дайте предположения.

Защото в работата има все повече напрежение. Трябва да работиш супер много часове , за да се издигнеш. И не остава време за семейството. Тъжно ми е за такива хора.

# 1 116
От къде си толкова сигурна?
От опит Simple Smile

# 1 117
Според мен не е важно на клоко години си стига да обичаш човека до себе си и да си готов да се грижиш за дете. Има хора ,които и на 40 години не са готови за това ,което е изключително странно. По-добре ли е когато детето ти стане на 10 години майка му да е на 50 години или когато е на 10 тя да е на 30 / 30 и няколко години . Според мен под 30 години е нормално една жена вече да е омъжена с деца .

Последна редакция: вт, 07 фев 2023, 22:16 от raya_todorova1

# 1 118
Всичко е относително.
Аз се омъжих на 24, според времето тогава ОК. На 24 са се омъжили и двете ми баби и са били смятани за стари моми. Според съвременните модни тенденции 24 е престъпно рано. ...А иначе все си е 24.

# 1 119
Досега не съм се запознала още със щастливо омъжена/живееща на семейни начЕла жена, на която  перфектният правопис да й дава някакви гаранции, че ще е вечно такава и на която милото да е казало: "Евала, бе скъпа! Какъв щастливец съм аз с таквЪз грамотна жена. Цял живот за такава мечтая!"
Но пък...доста високо ограмотени моми се успокояват някак си, че ония простите им връстници, дето отдавна са се задомили, сигурно са попаднали на големи простаци.
После разбират, че дори и най-умният и свестен мъж няма да ти поиска дипломите, за да ги окачи по стените на бъдещото семейно гнездо.
Ей го на, и моят се кефи, че съм умница, ама първото, което видя бяха големите ми Очи.

# 1 120
Не е по темата, но в последните години забелязвам,  че точно хора с доходни професии и утвърдени специалисти в своята област са Сами, разведени и неудовлетворени в личния си живот. Защо ли?
Дайте предположения.
Обяснението е много просто. Когато си образована, с кариера, независима, прага ти на търпимост към тъпанари е крайно нисък. И знаеш, че е по-добре сама, отколкото зле придружена. А иатината е, че повечето мъже просто не са на ниво 21 век,а са застинали някъде във феодално-патриархалния строй и си мислят, че като имат нещо между краката са неща повече. Ми, сори. Не са. И все повече ще се набива това. Дано следващите поколения го осъзнаят. И да, имам син. И не го уча как куклите са за момичета, а колите за момчета. Играта се превърта.

# 1 121
Според мен не е важно на клоко години си стига да обичаш човека до себе си и да си готов да се грижиш за дете. Има хора ,които и на 40 години не са готови за това ,което е изключително странно. По-добре ли е когато детето ти стане на 10 години майка му да е на 50 години или когато е на 10 тя да е на 30 / 30 и няколко години . Според мен под 30 години е нормално една жена вече да е омъжена с деца .
За протокола, и аз не одобрявам млада майка на 40 (освен ако не е имала наистина сериозна причина). Не ми пречи, че ти още на 20 си била омъжена и с дете. Проблемът си е твой, както се казва. Друго ми направи впечатление. Пишеш, че от дете си мечтаела да се омъжиш. Стана ми любопитно, други мечти нямаше ли? Нищо повече ли не искаше от живота?

# 1 122
По принцип няма лошо в омъжването на 18, само един потенциален проблем виждам - да не реши някой от двамата след 20 години, че не се е наживял, защото не е имал други мъже/ жени.
Има хора, дето си изкарват живота с един партньор, разбира се, но не е масово явление.
От тази гледна точка съм скептична, инак със сигурност има хора, които в брак или без, никога няма да постигнат финансова сигурност (в несигурни времена живеем, кво), тъй че това няма какво да го чакат.

# 1 123
Дори много да е случил човек с първия си интимен партньор, като няма база за сравнение, току-виж го заглождило да опита с друг. Особено мъжете.

# 1 124
Дори много да е случил човек с първия си интимен партньор, като няма база за сравнение, току-виж го заглождило да опита с друг. Особено мъжете.
Така е и го намирам за нормално. Ето защо не съм привърженик на това да сключиш брак твърде млад още с първия си интимен партньор. Според мен по-добре първо да смениш двама-трима, да се увериш, че не изпускаш кой знае какво, и тогава да се обвържеш по-сериозно.

Общи условия

Активация на акаунт