Какво би ви накарало да сключите брак?

• 29 966
  • 1 246
  •   1
Отговори
# 1 125
Според мен брак трябва да сключиш, когато много го желаеш. Тоест дошла ти е сляпата неделя един вид. Иначе как ще се "излъжеш"? Виж, развод може по всяко време, там е по-разнообразно. Simple Smile

# 1 126
Според мен в решението за сключване на брак трябва да се вложи разум. Може да си много влюбен в някого, но да не си пасвате за съвместен живот. Трябва да се обмисли.

# 1 127
  • София

Естествено, че на днешно време, една жена трябва да е независима и да може да разчита  на  себе си в нужда, но това не ти дава гаранция за нищо в личния живот.
Идеята е, че преди брака жената трябва поне минимална сигурност и независимост да си осигури, че не се знае после на какво ще попадне.

За това става дума. Една млада жена, без финансова независимост и сериозна подложка в развитието, особено и с малко дете, е доста уязвима и често, оставена на произвола на мъжа. Та това е идеята, а не да се следи кой колко висши има.

# 1 128
  • София
Една жена с базов старт в живота си, ще добие сигурност към 45.
Да, младите жени са силно уязвими, някои сами се поставят в безумни позиции, но все пак нали затова има гаджелък, общо съжителство и прочие атестации за живота напред.
От вратата за краката не става. Ни на 18, ни на 38.

# 1 129
  • София
Че аз какво натрапвам? Обяснявам на леко неграмотната млада майка, че брака и раждането на 18 не ме впечатляват особено. Както и повечето от грамотните и образовани хора не биха се впечатлили.

Тя щото се е оженила специално за да впечатли теб. И сега рони едри сълзи.

И да напомня, че немалко неграмотни има и сред омъжилите се на 40, и сред изобщо неомъжилите се, и сред твърде голям процент от висшистките, така че правописно-морално-житейската полиция може да погледне в собственото си канче за разнообразие.

# 1 130
  • Out of the Mix
"Наживяването" на 18-27 не може да се сравнява със след 40.
В единия случай си бомба със закъснител и хормоните са брутални, сексуално въобще няма база за сравнение, защото под "наживяване" повечето влагат този контекст - хойкане и промискуитет.
След 38-40 всичко се забавя, физиологията не може да се промени.
Потенциално, ако си работил върху себе си през годините - физически, здравословно, професионално, може да си си постлал за години напред и да си "осигурен", колкото и абстрактно да е, защото няма гаранции кое докога.
Да, идва опитът и балансът, които пък малко са постигнали.
Колкото и добре да изглеждаш, на 40, не си на 20-25, дори да си във форма и да нямаш бръчки.
Въпреки че има мъже, които 36-42 са си баш в пика на физиката и мъжествеността.
За повечето жени това не мога да кажа.

# 1 131
Не става дума за това колко са привлекателни 40-годишните, а че ако още на 20 си избързал с брака, след 10-15-20 години има голяма вероятност да се хвърлиш да наваксаш пропуснатото.

# 1 132
  • София
То и затова тази, които тръгват да се наживяват на 40+, обикновено изглеждат смешно - личи си, че отчаяно искат да изживеят нещо, което им се е изплъзнало навремето и да си докажат, че още могат. Като парад на провалените години е цялата работа.

Разбира се, всеки има различни критерии за "наживян" и да, често те са свързани със смяна на повечко мъже или жени. За мен основно се свежда до възможността, да пробваш нещата, които искаш да пробваш, и които в една сериозна връзка, ще останат само за партньора ти. Например, ако искаш цяла нощ купони и веселие, това трудно се съчетава със семейство и деца. Та взимаш си своето навреме, и после се фокусираш към нови приоритети. Другото не се изключва, но остава на заден план.

Същото със секса. Да направя препратка към една друга тема, искаш тройка, правиш преди брака и си знаеш, че това си го изживял. Не си мечтаеш да разбереш какво е. Същото е с пробването на различен типаж. Ако се събудиш до половинката на 30 или 40 и се сетиш, че тея неща си ги изпуснал, има цяла верига неща, които ще разрушиш, за да разбереш какво е усещането.

# 1 133
  • София
Наживяването не е само хойкане. Дори с въпросното хойкане опознаваш различни хора, различни отношения. Изобщо опознаването на света от 18 нататък, не особено обвързан, не може да се сравни с нищо и не трябва да се пропуска. А като се затвориш вкъщи с бебчето... мирогледа ти става доста ограничен.

# 1 134
Именно, аз затова и попитах младата майка дали не е имала и други мечти освен женитба. Например като момиче да е мечтала каква професия иска да има, кои места по света да посети...такива неща.

# 1 135
  • София
Абе, не знам дали осъзнавате, че малкото бебче е такова към 2 години и после се влива в системата. Ако ти останеш на ниво бебче след това, никой не ти е виновен.

Както и че всяка възраст носи различни усещания и желания. На 40 няма как да си като на 30, още повече като на 20.
Кризата на средната възраст и при двата пола може да бъде много гротеска, това зависи по-скоро от личната удовлетвореност или липсата й, не толкова от колко киломтраж си навъртял.

# 1 136
Не мисля ,че като съм родила на 19 години съм си скапала живота и не съм се наживяла и т.н. С мъжа ми още отделяме време един за друг , почивните дни излизаме на кафе или бар понякога , а за детето ни помага майка му когато излезем. Аз лично в тийн годините бях много бурна имала съм и други гаджета , ходила съм по дискотеки по купони . Имам база за сравнение с другите преди него и мъжа ми .
Вие ме попитахте за мечти много мечтаех да отида в Париж и отидох. Имах и други детски мечти ,но както казваха нашите мисли за осъществимото това е нереално .

# 1 137
Не е по темата, но в последните години забелязвам,  че точно хора с доходни професии и утвърдени специалисти в своята област са Сами, разведени и неудовлетворени в личния си живот. Защо ли?
Дайте предположения.
Изоообщо не съм съгласна. Не е точно такива хора, а и такива хора. Неудовлетвореността от личния живот, разводите и лошите избори не подминават нито умната кариеристка, нито сервиторката, нито безработната Цанка от съседното село. Естествено по-лесно е да гледаме успешна, красива, образована жена с огромни доходи и да кажем " ааа, ама в семеен план не й провървя, знаеш ли познавам и една адвокатка - и при нея така, явно кариерата пречи ". Нищо, че във форума, а и в реалния живот, е пълно с неграмотни жени без работа и професия, които се оплакват от отвратителните си връзки.
Работата и образованието не ти гарантират щастлив семеен живот. Но ти гарантират избор и изход.

# 1 138
Кое беше нереалното според твоите родители, Рая? Космонавт ли искаше да ставаш или да се снимаш в Холивуд?

# 1 139
Кое беше нереалното според твоите родители, Рая? Космонавт ли искаше да ставаш или да се снимаш в Холивуд?
И аз това се питам. Явно единственото реално е било да се бракува и размножи, докато не е станала стара мома.

Общи условия

Активация на акаунт