Какво би ви накарало да сключите брак?

• 29 971
  • 1 246
  •   1
Отговори
# 1 155
Има сервитьори/ки и над 30, и над 40 години и то изобщо не са малко. В ресторантите, в които ходя, са само такива. Повечето вериги с наложено име държат на опит, а не на някоя студентка, която едвам изтрайва клиентите и не си дава зор, защото ще напусне в края на сезона.
Работата е тежка, на крак, с понякога гадни неучтиви клиенти, до късните часове, включително събота, неделя и по празници. Не виждам защо ви се струва по-лоша от фризьорството или по-малотрайна. Че то там е същото. И тази професия изморява и не е вечна - не малко фризьорки получават проблеми, разширени вени, алергии и т.н.

# 1 156
Ей, вишу, та вишу... То болшинството от продавачките имат некво вишу, и кво от туй? Вас кво ви топли дали фризьорката или маникюристкита имат вишу от нбу или някой свободен " университет"?
Вместо да инвестира хиляди в непотребни диплома, по-добре момичето да инвестира в курс и оборудване за фризьорски салон. Това да вегетираш цял ден на някое бюро, докато ръсиш вселенска мъдрост по форумите, не за всеки е връхта на сладоледа.

# 1 157
И аз не смятам, че всеки трябва да е висшист и да работи в офис. Но всеки трябва да има финансова независимост. А фризьорките и сервитьорките вадят добри пари за разлика от много други професии. Пък и трябва да има и такива, защото нито мога да се фризирам, нито като отида на ресторант влизам зад бара да си сервирам.

# 1 158
  • София
Явно просто имаме много различни извадки.

# 1 159
Аз не я укорявам, че толкова млада се е омъжила и родила. Както вече писах, направи ми впечатление, че мечтаела от малка да се омъжи. На мен това ми е далечно, почти непонятно, затова проявих любопитство. Иначе всеки да си живее както намери за добре. Така или иначе всеки сам си носи последствията от изборите, и добри, и лоши.

# 1 160
Съвсем ми е понятно, и моя приятелка мечтаеше за това и се омъжи на 20 г. Като бяхме на 23 вече ми четеше лекции, че съм стара мома Simple Smile След години много сме се смели на тия истории.

# 1 161
  • София
На един приятел сина му се задоми на 18-19. Заряза университета. Викам си - хайде пък, може да им тръгне на младите... Баща му го подпря с апартамент, работа. Дрънци... Вече са разделени, с дете.

# 1 162
Едни мечтаят да се омъжат млади, да си родят 1-2 деца, пък по-нататък ще мислят за образование, работа, опит, евентуално и финансова независимост. Други пък предпочитат да наблегнат на работа, трупане на опит, повишаване на дохода, а след определен период да мислят за сватби и бебета. Но и в първия, и във втория случай не е гарантирано, че животът им ще бъде щастлив и пълноценен. Не винаги, а много често първите се чудят как без професия и доходи да се измъкнат от токсичен брак, вторите пък срещат трудности с намирането на "принца", после пък забременяването им е мъка.
Хора всякакви и всеки с интереса си. Правилна формула няма.

# 1 163
  • София
Но пък момичето на 22 си е сбъднало две мечти, нейни си. Мечти, хора!
Някои мечтаят ангро и накрая нищо.

# 1 164
Защо тоз присмех момичета?
Никакъв присмех. Интересно ми е за какво са подрязали крилата на дъщеря си, че е нереално.
Да видим наистина ли е било такова.

# 1 165
За всеки човек има място под слънцето, въпроса е да намери правилното. Така както има успешни, независими, щастливи, със собствен бизнес, прекрасни семейства, но без вишу, така има и обратния вариант, учили, учили, учили, ама сами, уж имат кариера, ама едвам плащат кредит за жилище, деца нямат, единствената им утеха е работата и някоя друга семейна приятелка, с която се виждат от време на време. И по мои наблюдения, такива хора, които до 35 са живели сами, даже без да искат, стават супер претенциозни егоисти, с огромни претенции. Ама мъжете на възраст около 40 вече търсят нещо младо...

# 1 166
Ами не знам, дори баба ми първо е станала учителка и е поработила това, пък после се е омъжила и е имала деца. Ще се озадача, ако правнучката й като стане на 18, се засили да създава семейство. Не че ще преча де. Всеки е свободен да решава сам.

# 1 167
Ами не знам, дори баба ми първо е станала учителка и е поработила това, пък после се е омъжила и е имала деца. Ще се озадача, ако правнучката й като стане на 18, се засили да създава семейство. Не че ще преча де. Всеки е свободен да решава сам.
Тя и моята баба, първо е завършила американския колеж в Цариград, после е била учителка, пък чак на 26 се е омъжила. ВСВ е било тогава. И кво?

# 1 168
Ами дори по тяхно време са имали и други цели, освен да се омъжат.

# 1 169
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Досега не са ми предлагали, така че, ако ми предложи, може и да се съглася Grinning

Общи условия

Активация на акаунт