Искам развод

• 13 587
  • 178
  •   1
Отговори
# 120
Абсолютно блестяща, адекватна и резонна е идеята да търсиш помощ от майката на човек, когото не искаш да виждаш Trollface

# 121
  • София
Бабата и тя ли къса с детето автоматично?

# 122
  • София
Никой, вкл. и бащата, не трябва да къса с детето автоматично, но...

# 123
Къса мама, Гордж. Мама, не баба. Никой не може да разбере защо, но сценарият вече е написан и има няколко алтернативни завършека.

# 124
Вече всичко е свободни съчинения.Авторката изчезна,както е традицията.

# 125
Айде стига приказки, аз се разбирам прекрасно с майката на бившия ми мъж и сме в тези отношения от ден първи от раздялата ми с него. Абсолютно съм обедена, че ако имам проблем, тя няма да ми откаже да гледа детето. Кошниците са ни оплетени, на мен в помощ са ми приятели, съседи, роднини, близки, мои, негови, че дори бащата е в помощ(признавам, че в началото беше сърдит и дръпнат, но аз не съм му отказвала достъп до детето му и правото му да бъде баща)! Всичко е до това, както си го направиш. За двама човека е трудно, за сам още по трудно, но когато семейството на самото дете е единно, това дете ще си изживее едно прекрасно детство, независимо че мама и тати не са заедно.

# 126
  • Чужбина
Тя не може да понася бащата на детето, ще се съюзява с майка му? Съжалявам, но това е елементарна манипулация, тежко и горко на всички участници, особено на детето.

Разбира се, че като майката няма възможност да си гледа детето, трябва да е сговорчива и готова на преговори и отстъпки - първо с бащата, а после и с майка си и други потенциални помощници.

От описаното в случая ставаше дума за самотна безработна майка. Не става ясно на чии разноски живее/ обитава жилище. Ако и затова социалните не могат да се намесят, значи Бг е в 4-я свят.

# 127
Да ви се чуди човек как щяхте да си отгледате децата, ако бабите не живеят зад ъгъла. Има самотни майки без близки роднини в населеното място (познавам) и пак се оправят. Аман вече с тея баби. В днешно време толкова хора живеят далеч от родители, тука баби, та баби. И ако бабата не ще да гледа детето е виновна тя, че 37 годишната не може да носи последствията от собствените си решения.

# 128
За какво пък да се намесват социалните?! За временно положение- търси се вариант за случаите, когато детето е болно- дали авторката ще го гледа или някой ще помага и каква точно работа да си търси, за да успее.
Какво се очаква от тези социални, че не разбрах? Да й вземат детето за по-хуманно ли или какво?
Пожелавам на авторката детето да я изненада- никакви болести да не го ловят и тя да си намери работа, където няма да я гонят при някой и друг болничен. Навсякъде се търси персонал, може да си намери и 2 работни места, ако иска. Знам, че почти всички хотели търсят камериерки, също и в ресторантите собствениците реват за персонал, не си тръгнала, не си намерила 100 варианта за работа.

# 129
Авторката така и не отговори на поставените въпроси..
Защо няма професия и стабилна работа до 33-34 годишна възраст? Къде е работила преди да излезе майчинство? Защото, за да получаваш майчинство, трябва да се водиш на ТД някъде. Защо не се е върнала там на работа? Какво е правила от 2 до 3 години на детето, а не се е върнала на работа? /Майките с деца до 3-годишна възраст са защитени от закона и не могат да бъдат освободени./ Защо не е дала детето на ясла миналата година докато е била още в майчинство, можела е да го гледа докато боледува и е била с бащата още? Ако се е била върнала на старата си работа, е имала цяла година във фирма, от където не могат да я махнат колкото и болнични да взема.
Ако си беше постлала, раздялата нямаше да й се струва невъзможна.

# 130
Мая, не съм авторката, но няма как хем майчинство, хем ясла. Моите деца и двете направиха по 2-3 пневмонии в яслата и болница. За едното ми дете лекарите казаха директно да я спирам за минимум 6 месеца, иначе ще развие астма. Болнавите деца са повече от здравите. В групата имаше само по 1-2 рядко боледуващи деца. Всичко друго до 6 г. се спукваше да боледува. Изобщо филма малко дете плюс работа на редовен работен ден е невъзможен, без баба, баща или детегледачка.

Последна редакция: пт, 06 яну 2023, 21:58 от Tina*

# 131
Въобще не е невъзможно. Стига обаче да си си постлал преди това. На 37, без професия, без доход, без жилище няма как да стане.

# 132
Изобщо филма малко дете плюс работа на редовен работен ден е невъзможен, без баба, баща или детегледачка.
Точно! Единствено, ако е хоум офис с добри доходи, би било възможно. Иначе, колкото да въртиш и сучеш, няма как да стане.

# 133
Прочетох пост че авторката била изчезнала което било традиция.Ми как няма да е традиция то 4,5 човека се включват с адекватни мнения останалите дори не си правят труда да прочетат какво съм писала а коментират.На няколко места почетох (без жилище ,без заделени пари)ми не че нещо ама аз написах че имам и жилище и заделени пари ама защо да го почетете като по лесно се говори наизус.Прочетох и без образование .Имам просто за момента не ми върши работа.Дано някой ден да мога да си започна по спецялноста.Както и да е хората влизат пишат ,молят за съвет после виждат как по голямата част от включилите се пишат свободни съчинения и разбират че е нямало смисъл затова и изчезват.П.С.Пъво четете после мислете и накрая съдете...

# 134
  • София
Къде е проблема тогава?
Оплела си си кошницата, подавай молба за развод.

Общи условия

Активация на акаунт