Искам развод

• 13 574
  • 178
  •   1
Отговори
# 135
  • Great Britain
Прочетох пост че авторката била изчезнала което било традиция.Ми как няма да е традиция то 4,5 човека се включват с адекватни мнения останалите дори не си правят труда да прочетат какво съм писала а коментират.На няколко места почетох (без жилище ,без заделени пари)ми не че нещо ама аз написах че имам и жилище и заделени пари ама защо да го почетете като по лесно се говори наизус.Прочетох и без образование .Имам просто за момента не ми върши работа.Дано някой ден да мога да си започна по спецялноста.Както и да е хората влизат пишат ,молят за съвет после виждат как по голямата част от включилите се пишат свободни съчинения и разбират че е нямало смисъл затова и изчезват.П.С.Пъво четете после мислете и накрая съдете...
Голяма проповед, голяма чудо.Начука канчетата на потребителите. П.П : наизуст, специалността /каквато и да е тя/

# 136
Дано само "спецялноста" е някоя математическа, че с този български не знам...

# 137
Хакде, хайде, всички 'софиянци отскоро' имаме такива имоти, при някои даже са трицифрена площ, ремонтирани и обзаведени близките три години, с пълен набор и висок клас техника, дворчето е с райграс, тента и люлка, ама нà, не ни вършат работа Trollface При някои обаче висшето свърши работа Trollface

# 138
Авторката се фръцна и обиди.Ами като има жилище и заделени пари,какъв е проблема и какво пита всъшност?
Отива да живее в жилището,ако е поне с две спални,намира квартирантка ,без наем,с уговорката да помага за детето когато има нужда,майката на работа и готово.
Ще изкарва някакви пари на първо време,после ще търси работа по специалността.Съди бащата за издръжка.Този сценарий по-добър ли е?

# 139
  • Сф
Прочетох пост че авторката била изчезнала което било традиция.Ми как няма да е традиция то 4,5 човека се включват с адекватни мнения останалите дори не си правят труда да прочетат какво съм писала а коментират.На няколко места почетох (без жилище ,без заделени пари)ми не че нещо ама аз написах че имам и жилище и заделени пари ама защо да го почетете като по лесно се говори наизус.Прочетох и без образование .Имам просто за момента не ми върши работа.Дано някой ден да мога да си започна по спецялноста.Както и да е хората влизат пишат ,молят за съвет после виждат как по голямата част от включилите се пишат свободни съчинения и разбират че е нямало смисъл затова и изчезват.П.С.Пъво четете после мислете и накрая съдете...
Ние четем, ама като не слагаш запетайки и пишеш неграмотно, става каша, от което и мозъка ти страда да е неразбран.

# 140
Наистина, авторке, щом имаш и жилище, и заделени пари, само трябва да си намериш работа. Това със съквартирантката също  ми се стори добра идея - би могла да допълва финансите.

На мен ето какво ми се беше случило. Синът ми беше много болнав. Според УНГ докторката, с която станахме почти роднини покрай непрестанните бооледувания, би било добре да си остане една година вкъщи, защото се израствало това боледуване. Майка ми имаше възможност да го поеме за една година, но нямаше желание. Ами, молила съм й се половин година на етапи, докато се съгласи. За мен да напусна работа не беше опция, защото в онзи период взимахме много ниски заплати, изплащахме жилище и щяхме да се оплетем финансово.
Та и това с моленето, скланянето на глава и прочие също има своето място понякога, ако се наложи. Sad
А да добавя, права беше УНГ, детето наистина се закрепи и си продължи с градината на другата година.

# 141
Авторке, не съм чела досегашните мнения, но отговарям.
Ако с мъжа се разделите, детето все пак е обща отговорност. Когато боледува, следва и двамата да взимате болничен всеки според възможностите, ако може и поравно. Това вариант ли е?
Всъщност за момента таткото не е усетил нужда, понеже ти си вкъщи. Започни някаква работа и се редувайте в грижите, докато сте още заедно, за да добиеш представа какво те чака и след развода.

# 142
  • София
Аз доколкото разбирам, авторката се е надявала да има работеща европейска програма за родители сами отглеждащи децата си за която тя не знае. Тя има жилище и заделени пари, които явно могат да допълват заплатата й, а не да се издържа дълго време само със заделените пари.
При често боледуващо дете трудно ще се задържи на работа и тя е наясно с това.
Според мен възможностите ѝ не са много, а  и не ѝ допадат. Хубаво е да се разчита на баба и дядовци, ама те трябва не само да са съгласни, а и да са в състояние да го направят.

Аз работя на смени и има дни в които ми е било почти невъзможно да си прибера навреме детето от детската. Направихме си кооператив с една съседка. Аз взимах двете деца/ те са в една група в една градина/, когато смените ми позволяват. Тя и мъжът ѝ имаха свободни няколко часа, които използваха по техния си начин. Когато аз бях на работа, тя  или мъжът ѝ взимаше двете деца и ги водеше у тях. Аз бях спокойна, че детето е прибрано от детска, ММ беше почти едно година на стаж в чужбина. И сега сме приятелски семейства и когато се налага събираме децата за да освободим вечер за нас или тях.

# 143
Пробвайте да намерите детегледачка на повикване, която би била съгласна да гледа детето само когато е болно. Трудно се намират, но не е невъзможно. Пенсионерки или студентки.

Имам приятелка, която е съвсем сама и има детенце. Родителите й починаха когато тя бе ученичка. Няма мъж. Сестра й живее в чужбина. Въпреки това се справя сама перфектно, развива бизнес дори, купи къща, стегна я. Детенцето когато се наложи го гледа една баба съседка.
Та начин има,у стига да има желание.
Потърсете някоя жена, баба, ваша близка или по-далечна позната, която да идва да го гледа когато се наложи.

# 144
Какво смяташ да работиш? По-точно, на каква заплата? Вариантът ти е детегледачка, но ще можеш ли да си я позволиш. Лошо е да си самичък и да няма кой да помогне, но още по-лошо е да си нещастен. Може би, бащата ще помага, трябва да се започне от някъде.

# 145
Ако положението с боледуването и липсата на опции за гледане на детето са толкова зле, то може да работиш работа, която е с хоум офис - кол център, копирайтър, да поддържаш страници на фирми в Интернет или нещо подобно.

# 146
И аз смятам, че има ли желание, има начин. Детето е на 3 г все пак, скоро ще е във градинска възраст.
Майката разбираме, няма как да започне на висок пост, така че да си търси нещо в държания сектор, неквалифициран труд. Примерно леля в ДГ, ще е в графика на детето и при нужда ще взима болнични.
Вариантите за съседка да помага сте и ги споменали.

И да не забравяме бащата. Какъвто и да е, по закон е баща. Не пречи да поема и той някое и друго боледуване.

# 147
Не съм редовна в този раздел, но все пак ми е направило впечатление едно нещо - влиза авторката, пише какъв й е проблема, но не дава никакви насочващи подробности, а после се сърди, че хората си правели свободни съчинения. Ето и тук: авторката обясни какъв й е проблема, но нищо съществено не каза, за да й се дадат адекватни съвети. Примерно така: имам такова и такова образование и компетентности, трябват ми толкова и толкова пари, за да мога да се издържам, склонна съм на това и това неудобство. Какво да правя?
 И тъй като нямаше тези важни подробности, хората предлагаха какво ли не, например да работи от вкъщи в кол център, копирайтър и подобни. За да си съпорт, трябва да няма никой около теб, в смисъл малко дете, дето непрекъснато ти иска нещо и те прекъсва, пък ти трябват и чужди езици, а не разбрахме дали авторката знае някой. За копирайтър мога да кажа направо - не става! 1- защото авторката няма добра грамотност, видно от постовете й, 2 - защото не можеш да спечелиш добре платен проект, ако нямаш добро портфолио, а такова се създава за около 5 години работа по проекти, 3 - за да изкарваш достатъчно за издръжка на 2 човека трябва да си запознат с най-трудните неща в копирайтинга, а за целта трябва да идеш да се учиш. Освен това трябва и да си каже кое е неприемливо за нея като опция, за да не си драскаме тук безсмислено, а да се съсредоточим върху нещата, които могат наистина да бъдат ценни.
Не само четенето, но и писането с разбиране са трудна работа. После сръдни защо хората си пишели свободни съчинения.

# 148
За работата каза, че няма претенции каква да е, само да и позволява да си гледа детето. За това предложих помощник в детска градина, или хигиенистка в държавния сектор, примерно. Работила е чистачка в чужбина, това не означава че има перфектен западен език, но пък значи че има опит в чистенето и може да го прави професионално.

# 149
Има една фейсбук страница - MomFriendly мисля, че се казва. Там може да опишете своите умения , образования, опит и всичко, което ще ви помогне да си намерите работа дистанционно , която е съобразена с майките. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт