Всичко за всички марки гел лакове - тема 45

• 37 553
  • 723
  •   1
Отговори
# 135
Момичета, какво ви е мнението за базите на Palu,каучуковите по-точно?

Имам една цветна каучукова база, хубава е, по-течна от Клареса и по-лесна за работа. Правих изравняване на мама с нея на 01.01, за момента е добре, да видим как ще се държи след 3 седмици носене.
Но ми направи впечатление, че и при нея има проблема като при Клареса, че пигментът се отделя някак си, трябва стабилно разбъркване, за да бъде цветът хомогенен. Мин лично това ме дразни, но иначе базата е хубава. Взех цвят 02 - много приятно бежово.

+1 за написаното от Принцесата - при полски лакове от 4/5 лв броя, които идват за 4-6 дни, защо ви е да поръчвате от Алиекспрес, освен ако не е нещо супер уау, което никъде го няма. Освен това китайските лакове нямат регулация на състава и бай Хой слага, каквото му падне, за да държи повече време (откривали са НЕМА в огромни нива). Европейските марки поне минават през регулация, макар че някои хитреят. Една позната холандка успя да намери и да ми изпрати листовете за безопасност на Клареса (от представители на марката в Холандия, абсурд тук някой да ги има или да ги даде) и познайте как на всички колони, които бяха за състав и алергизиращи съставки и техния процент в лаковете, бяха писали "неприложимо спрямо нз си кой член на Регламента". Хитрушковци. Но въпреки това не се съмнявам, че им е по-чиста работата от на китайците.
Благодаря ти!

# 136
  • на брега на морето
Ениуан, супер са ти маникюрите! Heart Eyes
А котаракът ти е все едно си се снимала с моят. Heart

# 137
Аз също не виждам смисъл към този момент специално от али да се поръчват лакчета. За пила, която е на по-ниска цена, лампа даже(въпреки че вече има лампи, които си пекат добре под 30 лв тук), разни камъчета, стикери или нещо уау, което тук го няма или е на много по-висока цена. Да речем гел х тук продават по 30+ лв в комплект с лампа за фиксиране и база, поне така разбрах и може да съм в грешка, а в али едни гел х са 3-5 евро, такава лампа за фиксиране е от евро и нещо до 6 евра. Специално пак гледах лакове - на цената на  полските от мейкъп са тези без шипинг, а тези с шипинга са уж евтини, а доставката на един лак се връзва на стойноста на лака. И говорим не да се сложат 5 лака и доставката да е общо за тях толкова, а на всеки по единично. За мен мейкъп е е много добър вариант за цветни каове на ниски цени, особено ако съм си наумила нещо конкретно за следващ маникюр. От али докато чакам и вече съм забравила какво искам да натворя. А има и сайтове с китайски марки, които се връзват на почти същата цена като от али, но без чакане. Но в крайна сметка, ако искате от али -поръчвайте, обаче спазвайте правилото за хубава база преди това.

# 138
  • София
Момичета, за много години! Simple Smile
Бъдете здрави, щастливи и творете прекрасни маникюри! Simple Smile

Много съм изпуснала, ще наваксвам, но само в тази тема какви красоти имааааа....браво на вас!!!
Аз започнах да се правя сама вкъщи, защото не ми хареса да завися толкова много от някого. Нямам опит с маникюристки. Ходила съм само няколко месеца, в които: 1. Веднъж ми се обели лак, точно червен, точно след Коледа и, разбира се, в друг град. Обикалях салони, един след друг, никой не искаше да ме вземе, за да ми оправи едно ъгълче. Казваха ми "имам час след седмица"?! Какъв час?! Едно ъгълче?! И накрая попаднах на една много готина жена, която ми го оправи, докато работеше друга клиентка! Simple Smile 2. Бях с гел-лак, когато дойде първият локдаун и се оказа, че няма къде да ми го махнат, в близост до дома ми.
И така, си казах, че няма да завися от маникюристки повече! Приятелка ми зае лампата си и 3-4 лака, сложих, всичко се обели. После намерих темата и така започна пътуването! Simple Smile
Благодаря на всички, защото съветите ви са безценни! Simple Smile
И сега съм си независима, а се оказа, че и ми харесва! Simple Smile

В неделя вечер успях да направя нещо съвсем простичко. Времето е кът в последните месеци!

Исках да попитам дамите, които слагат каре преди да почнат гел-лака, нещичко. Дали ви се бели лака, когато тръгнете да го махате? Преди последния маникюр бях сложила каре, т.к. на махането нараних някои нокти. Последния ми маникюр геройски издържа малко повече от 3 седмици. И миналият четвъртък си намерих един нокът паднал на пода вкъщи. Ама съвсем целия. Съответно, т.к. не мога да си позволя да ходя така, запилих съвсем леко всички останали 9 нокътя по свободния край, и те се обелиха съвсем лесно. Това е най-бързото махане на гел-лак - за няма и 10 мин. Сякаш карето става като белеща се база. Дали и при други става така?

# 139
Момичета, в миналата тема споменахте, че лаковете на Клареса са мъка при печенето. Какво имахте предвид? От намалението им понавзех доста лакове и две червени се отлепиха като цяла люспа от нокътя и то няма и седмица носене и останах много разочарована, защото досега с лаковете ми на Семилак издържаха до сваляне. Сега съм с лилаво Клареса повече от седмица и изглежда доста стабилно и добре, та явно е въпрос на шанс и късмет.

# 140
irina_a, чудесен маникюр и много красив цвят!
MarilynM, обичкновено се набръчква или изглежда изпечено, но долу не е (тестът със станиолчето тук помага да се види), имаше и потребителка с лак, който пускаше цвят, което е нормално и за изпечени лакове, но като искала да избърше лепкавия слой и паднал и цвета т.е. не е било изпечено. Решението понякога е мнооого тънки слоеве, но Есмералда се оплака за един зелен, че и това не помогнало. Не знам защо така, аз преди като купувах нямаха грешка и не съм попадала на кофти лак и всичко ми държи до сваляне. Дали да кофти партиди като при едни топове, които на една част от момичетата ставаха на дупки, а при другата си бяха ок, не ммога да кажа. Дано твоите си се държат добре. Hi Hibrid са също добър бюджетен вариант, но те обикновено си държат цена от 10-12 лв. Много са пигментирани и трябва на тънки слоеве да се пекат, за да не се бръчкат.

# 141
Честно казано не съм проверявала дали е изпечено добре. Бях пробвала върху мостра едно телесно и изглеждаше бетон и реших, че всички ще са така, но в интерес на истината нито едно не изглеждаше набръчкано поне малко, че да ме усъмни. Благодаря за помощта, ще ги пробвам всичките преди да ги сложа на нокът вече. Мислех, че имате предвид отлепянето, което се случи при мен.

# 142
Понякога, ако не е изпечено добре, и отлепяне е възможно. Сещам се преди мноого години, 2016г когато за първи шът опитах и се отказах с гел лак у дома - бях се сдобила с една uv лампа, която обаче не е пекла като хората, и лакирам една приятелка у нас 100 часа, пием кафе а-у и 40 мин. след като си тръгна ми се обади да каже, че лакът на всички пръсти паднал след душ. 100% беше от недопичане и на мен също ми падаше, но бях тъпа и не знаех от какво е. До толкова бях тъпа, че да не се сетя да проверя в този форум. Така че не е изключено и от недопичане.

# 143
Аз съм тази потребителка, на която с махането на лепкавия слой на цвета на Клареса й се махна половината цвят и остана като нелакирано по краищата на ноктите. И това при положение, че пекох по 2 мин всеки слой. Направиха ми проблем тъмносин-зелен от Green winks и бежов от Frosty morning.
После лакирах мама с цвят от редовната им серия Pink, и той пуска цвят, но значително по-малко.
Явно са кофти тези нови серии, това мога да кажа. Аз масово накупих от тях обаче ...

# 144
Аз до сега имам доста Клареси и нито един проблем, надявам се така и да остане де. Иначе базата Коди е хубава, но топа е ужасен. Частично проблема с отдръпването го реших, като махам лепкавия слой, но пак издръжливостта е потресаваща. Не е лъскав седмица след нанасяне, държи по три но губи блясък.
По тази тема, чудя се дали да пробвам този руския, недраскащия се топ, но не съм видяла никакви мениния по темата? Забелязах че не малко от вас имат като моя проблем (домакинстовото е виновно)
100% ще поръчам Gelish top, за който има доста тобри мнения тук, интересно ама не помня да съм срещала мнение за базата на Gelish?

# 145
Аз също ще поръчам топ Гелиш, че този на Коди ми се матира.
Бяхте споменали хубав матов топ, но не го намирам. 😕
И накрая да се похваля с новата машинка ☺️

# 146
Prime, честита! За колко време ти дойде? Да разкажеш после първо вшечатления.
carrinia, кой е тоиз руски топ? Според мен за базата гелиш не честеш, тъй като от много време масово потребителките са минали на други варианти, които са на по-ниска цена, а им държат. Топът обаче го ползват заради изброените причини - повечето масово се матират и затъркват и момичетата го купуват, за да им е дълго време бляскав маникюра. Neess top of the top беше евтин вариант на Гелиш, но почнаха и него да го окепазяват. Аз имам късмет и моят е добре и наистина съм много доволна.
Хубав матов топ-тук съм чеал да хвалят на neess матовия топ, а аз си взех на Lunail матов и мога да кажа, че съм доволна от него. Стои си матов до край и не започва да лъщи.

# 147
  • София
Аз също ще поръчам топ Гелиш, че този на Коди ми се матира.
Бяхте споменали хубав матов топ, но не го намирам. 😕
И накрая да се похваля с новата машинка ☺️

Може ли линк към машинката? Simple Smile

# 148
Момичета, идея как се прави змията от този маникюр и ефекта на безимения и малкия пръст?
Скрит текст:

# 149
Rimmona, нещо снимката не се е качила и не се вижда.

Общи условия

Активация на акаунт