Всичко за всички марки гел лакове - тема 45

• 37 356
  • 723
  •   1
Отговори
# 690
Като заговорихте за изравняване и се сетих да попитам апекса дали го правите по този начин, като в това видео, понеже аз с каучуковата база си изравнявам добре (стават ми равни, то такива са ми и ноктите не са вдлъбнати например), но такава чак извивка (като гърбица, в началото с бубунката) на мен не ми се получава колкото и материал да слагам.
И още нещо - с такъв вид извивка действително ли са по-здрави откъм удар/счупвания ноктите?
Скрит текст:

# 691
Със сигурност стават по здрави с изравняване,но и като цяло като има база и други покрития.Само ако оставя ноктите без лак за 1-2 дни докато се направя пак и вече имам някой счупен.А преди 2-3 дни докато чистех така ударих насрещно един нокът ,че не се счупи или огъна но ме болеше 2 дни.Удароустойчиви са поне мойте,на лявата ръка успявам да изравня и да има апекс форма и тн..

# 692
Аз съм много далеч от идеалния апекс, но определено благодарение на него ноктите ми не се чупят.
Това са най-дългите нокти, които съм имала (като изключим периода по време на бременност, когато бяха перфектни). Освен това моите нокти не са никак равни, имам вдлъбнатини, които са най-изразени на палците и там имат нужда от повече база, за да заравня и укрепя.
Скоро видях снимка точно преди година, ще я пусна в скрит текст, за да добиете представа откъде съм тръгнала и какъв ми е прогресът Grinning

Преди година:
Скрит текст:

# 693
Как се разпределя броката по- равномерно като на снимката примерно, моето става едно струпано, не съм доволна Sad

# 694
Как се разпределя броката по- равномерно като на снимката примерно, моето става едно струпано, не съм доволна Sad

Със силиконова четка слагам по-едните брокатчета, намествам ги след това при нужда.
С по-ситните не съм толкова прецизна, тях си ги нанасям пак с такава четка, но я потапям цялата в броката и изтупвам леко, за да паднат едрите частици.

# 695
А може ли въпрос относно укрепването в този случай, за който говори Принцесата по-долу (укрепващ гел Върху цветния лак при ползване на белеща се база)?
Нали по принцип протокола за употреба на белеща се база беше: лаково каре, белеща база, каучукова база или реинфорс, цвят и топ.
И евентуално каква е разликата между двата протокола?

Сега прочетох описанието в официалния сайт. За пръв път срещам да препоръчват укрепващ гел върху цветното покритие Grinning преди топа. Браво на Canni! 
Аз спокойно бих препоръчала да си се направи леко изравняване с нормална база /каучук,потала,линт/ и тогава да се лакира без да се прекалява с дебелината на покритието обаче. В противен случай трябва да се пили преди сваляне,защото има опасност от повличане на нокът при много дебел слой.

# 696
Момичета не мога да направя ноктите да са гладки. Все има някакви улеи, бабунки, дупки и сега сложих брокат, че да не се личи толкова. Уж изравнявам с база, обръщам ама пак стават така. Като сложа цвят го виждам ясно, предполагам от свалянето с пила ми се получават, но минавам после и с обикновена за да позаравня малко. Особено отстрани до кожата понякога все едно няма продукт на места. Знам че и техниката за нанасяне още ми куца колкото и да внимавам все ми се разтича. Базата и топа са ми Кодита безцветни.
Скрит текст:
.  
Вземи си цветна база и изравнявай с нея. Много по-лесно е когато виждаш какво правиш. Цветните на Коди например са доволно гъсти,не текат и имаш възможност да работиш с тънка четка около кутикулата.

Благодаря, ще пробвам с цветна база. ☺ А преди да изравнявам с нея трябва ли да сложа безцветен тънък слой от другата? И предполагам се изпича и тогава цветната? Извинявам се за лаишките въпроси 😁

# 697
Аз съм много далеч от идеалния апекс, но определено благодарение на него ноктите ми не се чупят.
Това са най-дългите нокти, които съм имала (като изключим периода по време на бременност, когато бяха перфектни). Освен това моите нокти не са никак равни, имам вдлъбнатини, които са най-изразени на палците и там имат нужда от повече база, за да заравня и укрепя.
Скоро видях снимка точно преди година, ще я пусна в скрит текст, за да добиете представа откъде съм тръгнала и какъв ми е прогресът Grinning

Преди година:
Скрит текст:
На мен преди без специални бази, укрепвания и апекс ми бяха станали доооста дълги (най-дълги досега мисля), въпреки че в началото изобщо и не бях чувала за тези неща, използвах само Блускай и Джеси.
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:

Сега ми се е зачупил един и следващия път ще опитам да направя по-голям апекс.

# 698
Да кажем, че горе долу този път ми хареса резултата от клареса. Благодарение на вашите съвети реших да дам втори шанс и този цвят даже не беше използван досега. Само нещото, което не ми харесва е, че след махането на лепкавия слой на цвета той променя вида си. Вече не е бляскав и стои по-матов. Махам го, защото ми се получават като дупки ако директно сложа топа и изпека.

# 699
  • София
Препоръчайте бял лак за френски за върха на ноктите.Плътен и покривен.

# 700
Цитат на: pipence
[/quote

pipence, 

Това с водните боички върху Матов топ ли се рисува? Може ли със съвсем обикновени водни бои? После колко време ти отнема да изсъхне преди да го запечаташ с Топ?

# 701
Пуснали са Palu и в Beautymall, ако някой се интересува.

# 702
Моите зимни,снежни нокти:

# 703
Много са хубави, свежи Simple Smile
А отдолу лак или база е, нещо млечно бяло?

Моите зимни,снежни нокти:

# 704
  • на брега на морето
HNM бял лак. На 2 слоя е покривен и перфектен. Както и останалите лакове на HNM. За съжаление често липсват някои техни номерации в али и трябва да се рови ....

Общи условия

Активация на акаунт