Всичко за всички марки гел лакове - тема 45

• 37 571
  • 723
  •   1
Отговори
# 90
BadKarma, като те слушам, въобще не се колебай. При мен пък добре, че една приятелка ми спомена, че тя си прави маникюра и че има и белещи се бази. Защото аз никога и не се бях замисляла сама да си правя гел лак. Особено моментът със свалянето ми е изглеждсл ужасно времеемък. А инсче и на мен ми е слабост, откакто се помня си се лакирам. в гимназията ходех на маникюр от време на време, харесваше ми и някоя по-завъртяна декорацийка, но от тогава като ми се бяха появили гъбички и ноктите ми, особено като са по-дълги, са изключително податливи. И няколко пъти съм си слагала гел в салони, но винаги се отлепва отдолу нокътя и тръгва нещо.. та така, сега като нямам време и от една година и малко откакто се появи втората ни дъщеричка, само няколко пъти се бях лакирала и мнооого се чудех и накрая си взех лампа 😁 добре, че после попаднах тук и реших, че белещите основи са моето. Пробвай. Аз се опитвам стриктно да следвам съветите и протоколите на момичетата тук. Първият ми опит с белеща основа на Кани (сега дойде и на Борн Прити, но не съм я пробвала още) - издържаха около 10ина дни, без ултрабонд по свободен край, като си мисля, че доста им помогнах да се надигнат, защото се бях зачела едно хубаво прегърнала един маслен радиатор с ръце отгоре, а то си е жегичка 😁
Та, малко дълго стана, но не се отказвай, още повече щом ти е удоволствие и така или иначе отделяш такъв ресурс време. Успех 💅🏻
Ето и вторият ми опит. Нещо ми допаднаха тези термо лакове, тук е само един път. Междудр. P. S. Предните се обелиха идеално- на цяла люспа.

Здравейте! От известно време ви чета, прочетох и информативния първи пост, разгледах и какво ми трябва за начало. По принцип с удоволствие се лакирам, смея да кажа, че мога кадърно да си поддържам ноктите (честно казано по-добре от маникюристките, на които аз лично съм попадала - поради което опитът ми с тях си остана ограничен), но се колебая дали да се пробвам с гел лак. Предпочитам изчистени, едноцветни маникюри или френски, рядко някакви рисунки (мога няколко неща и си правя тях доста успешно). Става въпрос само за лак, не изграждане на нокти, но дори и такъв гел маникюр не съм правила никога в салон. Говорих с една приятелка днес, която всичко си има, пробвала веднъж и не ѝ се получило и си ходи на маникюр при доверена маникюристка. Като ми каза колко било трудно и се разколебах. Та ми се искаше да ви питам, понеже според мен голяма част от показаните маникюри са изключително добре направени, много време ли ви отне да ви се получи? Да очаквам ли, че няколко несполучливи опита са в реда на нещата, и изобщо изисква ли се много повече сръчност отколкото за нормален маникюр?

# 91
Аз съм лепила с пакетче от чай и база три пъти и трите пъти ми е държало до израстване на мястото. Даже нямаше разкисване при сваляне с ацетон.

# 92
Здравейте!
Направих алергия към гел лаковете. Последното, което пробвах при маникюристка е CND Shellac. Към него нямам реакция. Единственото, което не ми хареса е, че е много тънко покритието и ноктите ми се огъват.
Има ли съществена разлика между CNB Shellac и OPI Gelcolor? Въжможно ли е да се нанасят на повече слоеве, за да мога да си оставям по-дълги нокти. Колебая се коя марка да си купя.

# 93
Има разлика в състава - CND не съдържа НЕМА, един от основните алергени, а OPI и Gelish го съдържат. Така че е възможно да имаш реакция към тях. Можеш да пробваш да направиш изравняване с базата на CND, с гел в бутилка или с полигел - това ще направи ноктите ти много по-здрави. Не познавам добре продуктите на марката, но мисля, че имат.

За момичетата, които търсят базов модел пила, който върши работа - пораднах на тази в Али, като цена излиза 45 лв и е доста добре, тук съм ги виждала по 65+.

€ 11,74  44%OFF | 35000RPM Electric Nail Drill Professional Manicure Machine Nail Sander Set Nail Drill Bit Portable Nail Salon Polisher Equipment
https://a.aliexpress.com/_mLHBQaq

# 94
От мен едно много капризно мръсно бяло:

Тече, трудно покрива, остават черти, пълен ужас...

И процеса на правене на този първи маникюр за 2023та:

Освен това, да се оплача:

Не знам дали се вижда добре на снимката, но нокътя ми е отлепен. Не е отлепена базата от нокътя, а нокътя от нокътното легло. Ударен е, по-скоро силно огънат преди 2 месеца някъде, тогава ми бяха доста по-дълги ноктите. Оттогава си седи така с "балон", но сега е доста поизрастнал и го чакам вече да се счупи. Ще мисля как ще е подходящо да го възстановя/изградя, когато падне.
И да, знам, че не трябва да нося нищо докато нокътя е в това състояние, but do as I say and not as I do. Внимавам, почиствам, изсушавам, запечатвам, и си нося отговорността.

Търся си млечно бяло, но съм виждала по снимки такива изкрящо бели, дето чак синеят. Може би да е база, за да може направо с нея да се прави и обем. Но съм съгласна и цвят да е. Коди имаха такава, но не съм сигурна.

# 95
Коди имат млечно, Палу също, аз взех и това

# 96
Здравейте, опитах да изчета всички теми, понеже реших сама да си правя маникюрчето. Спрях се на Kodi системата и печка sunx5 max. Направих поръчка без да се допитам до вас и сега се чудя дали са читави . Сайта е бг, но цените твърде ниски . Мета ли са , някой поръчвал ли е от тук
 https://krasivitenokti.com/ .  Поръчах каучукова база  и топ, ултрабонд и още един продукт, които помислих за фрешър, но май не е . Останалите неща набавих също от сайта им. Някой поръчвал ли е от тях?

# 97
  • Варна
За 12лв. база Коди само от Украйна. Не съм фен ма БГ сайтовете,но е твърде ниска цената. Пробвай я.Принципно и китайския ментак ме е лош.

# 98
Благодаря, май ще откажа поръчката. Като за първи опит да се направя сама, ще поръчам на сигурно.

# 99
Прочете ли заглавната страница на темата, там има доста насоки и линкове за поръчка на продукти.

Благодаря, май ще откажа поръчката. Като за първи опит да се направя сама, ще поръчам на сигурно.

# 100
Момичета, имам приятелка която живее в Англия и ме светна на един сайт от който поръчва bluesky. Каза, че са 100% оригинални и досега не са и пращали стари продукти. Зарибих се и аз и поръчах 5 цвята с доставчик от Англия. Цените на разпродажба са от 3.50 паунда, което си е супер за цветове, но вече се е пообрало. Ето и сайта.
https://www.diva-world.co.uk/

# 101
Много мрънках за предния ми маникюр и нямах търпение да стане време да го сменям, а днес не исках да го свалям, едва последните дни го възприех.

Днес пробвах базите на Палу, една съфорумка беше казала, че си личи по-високото качество - факт. Много ми допадна макси базата. За първи път се сблъсках и с топ лак с лепкав слой, явно поръчвайки не съм обърнала внимание, че има, но мисля, че се справих.

# 102
Здравейте, опитах да изчета всички теми, понеже реших сама да си правя маникюрчето. Спрях се на Kodi системата и печка sunx5 max. Направих поръчка без да се допитам до вас и сега се чудя дали са читави . Сайта е бг, но цените твърде ниски . Мета ли са , някой поръчвал ли е от тук
 https://krasivitenokti.com/ .  Поръчах каучукова база  и топ, ултрабонд и още един продукт, които помислих за фрешър, но май не е . Останалите неща набавих също от сайта им. Някой поръчвал ли е от тях?

Ментета са, да, и то много лоши ментета. Това от снимката няма нищо общо дори на външен вид с Ultrabond на Коди.

# 103
Отказах цялата поръчка. Много благодаря дами. Поръчах от линковете в началната страница. ❤️🎀

quote author=esmeralda23 link=topic=1512716.msg45844075#msg45844075 date=1673203645]

Ментета са, да, и то много лоши ментета. Това от снимката няма нищо общо дори на външен вид с Ultrabond на Коди.
[/quote]

# 104
  • София
Здравейте, може ли да ми дадете съвет, дали тази UV лампа е достатъчно добра?!
https://nailsbg.com/produkt/kombinirana-uv-led-lampa-sun-5-48-w/

Общи условия

Активация на акаунт