Голямото преследване- в (не)очакване на втори сезон

• 30 101
  • 507
  •   1
Отговори
# 105
И мен много ме е яд, че днешните участници си тръгнаха с празни ръце. Наистина знаеха много неща, а победата на Дамата ми е силно съмнителна.

# 106
  • София
Драмите с Дама Пика продължават. Явно и този сезон с нея ще е като предния. Победи и загуби за броени секунди, 'драми'... Мен ми е много забавно като започне да чупи китки и да се върти и обикновено в 99% от случаите познава някак си... Ахилесова пета са и спортните въпроси. В тази област няма никакви познания, дори на ниво обща култура. Но си победи. Аз не подлагам на съмнение победите и, вярвам че всичко е честно. Може и да съм наивник де, но така си мисля.
И мен ме е яд за момчетата. Знаеха много, но си тръгнаха с празни ръце.

# 107
Дяволо, и аз вярвам, че няма подсказване, слушалки, монитори, индикации и т.н. Логиката ми е следната. Това е световен формат, в Англия са, ако не се лъжа, вече 14 сезона. Ако е имало каквито и да са подобни опити, все някак са щели да бъдат изобличени в даден момент. Аз веднъж се опитах да преписвам на един изпит със слушалка. Срам ме е, но си го признавам. Направих го не толкова заради оценката, ами заради адреналина и да видя дали ще стане. Експеримент. Ами, нещо се случи, нещо заби, запищя ми в ухото, беше ужас и срам. Не вярвам да рискуват така с техника. Все пак в студиото са всички участници, може би придружители, сума ти хора от екипа. Един да каже какво е станало, и край! До там са. Според мен самият формат не би допуснал това, в която и да е държава. Също така, нищо лично против Дамата, естествено, ама не е някоя известна или някоя Уау! персона чак, та да й се правят такива реверанси и да рискуват репутацията на цялото предаване в световен мащаб. Затова смятам, че преследвачите си знаят и/или умеят да мислят бързо.
Лошото е, че всеки мери според своя аршин. Ако хората не знаят дадени неща, често смятат, че няма как някой друг да ги знае. Включително и аз реагирам така първосигнално. Докато гледахме Мартин в ПП, много често ми се случваше да възкликвам "Е, това е нереално!" Просто спрях да се учудвам вече Simple Smile Simple Smile

# 108
  • София
Снощната участничка... преподавател в гимназия по туризъм не знаеше географски факти.
Да, била по икономика, но общата  култура хич я нямаше. Всъщност, това понятие в момента не е актуално.

Подкрепям възражението за кокошката, смятам, че птица е достатъчно коректно като отговор.

# 109
Едва ли някой би подсказвал със слушалки, но например могат да им зададат теми за въпросите или да знаят някои по-завързани въпроси предварително. Дори да не знаят отговора могат да го намерят. Гледам и че си набелязват някой, например поета Атанас Далчев и много често задават въпроси за него. Ако преследвачите го имат като тема, могат да бъдат една обиколка напред.

# 110
  • София
Поздравления на Ники! Много умен участник. Досега не си спомням да е имало участник, който сам срещу преследвача да е спечелил.

Въпросът "През кой век твори Габриел Гарсия Маркес" не бе зададен коректно. Той твори и през 21-ви век. Не съм учител по български език, но като че ли ми се видяха няколко правописни грешки днес.(Вчера пък имаше една пунктуационна)

"30 годишната война" според мен трябва да се пише полуслято- "30-годишната война". Това се отнася и за другите войни, които бяха посочени като варианти.
 "Кобра-очиларка" според мен трябва да се пише разделно, защото се членува първата дума.

Отново поздравления за Ники- много му се зарадвах, въпреки че в края почнаха елемнтарни въпроси за Мъдреца и за малко да го хване.

# 111
Поздравления на Ники! Много умен участник. Досега не си спомням да е имало участник, който сам срещу преследвача да е спечелил.
А, имаше. Един друг младеж, мисля също Ники спечели срещу Професорът мисля с 18 на 17 верни отговора. Но по-малка сума.
Поздравления за днешния участник, наистина имаше много знания.

# 112
  • София
Браво на Ники, невероятно представяне. Надигра си категорично Мъдрецът. Много хубав бе дуелът им, доста знания и обща култура и накрая вземи тези 11 хилки. Супер! 😊

# 113
  • София
УАУ, Мартин никога не е ходил във Варна?! А стига бе, кажи честно. Аз съм в ШОК. 😮

Е, видяхме го и Черният рицар, наистина е черен и като аутфит (добре му стоеше) и като игра днес. Как ги засветка 13 поредни верни отговора и накрая откъде му дойде в главата тази бургаска област. Е, Добруджа бе, пф.
Имаше шанс за 15 от 15 без засечка и да подобри рекорда на Професорът от 14 поредни верни отговора без грешка. 🙂

# 114
Днес май за първи път участваха две дами, нали? За жалост по-знаещата игра за висока оферта и не стигна до финала.
А кога най-сетне ще видим Белла Донна?

# 115
  • Другата България
Двамата по-знаещи от днешната четворка отпаднаха, останалите двама бяха обречени.

# 116
Вал се включи много адекватно във финалното преследване, но и мен ме е яд, че отпадна другото момиче. Какво да се прави, игра...

# 117
  • Другата България
Да, Вал беше доста по-адекватна във финалното преследване, отколкото в индивидуалното си представяне.
Беше се окопитила явно.

# 118
Този път въпросите към играчите не бяха трудни, всъщност тази Вал знаеше цвета на лимоните, за лайма, за Кензо и Ким Кардашиян. Нищо впечатляващо.

# 119
  • София
Точно с тези 'финалисти' не се получиха нещата, а и Мъдрецът този сезон е във форма. Много ми харесва.
Не лош епизод, ама този път по-интересното бе преди третата решаваща фаза... 🙂

Общи условия

Активация на акаунт