Как върви захранването - част 12

• 16 620
  • 345
  •   1
Отговори
# 60
serena_bg  може да и е рано.Пробвай пак след 10-на дни  Peace

# 61
  • У дома :)
Благодаря за отговорите-може би в това е проблема.
ще пробвам по-късно и ще видим.Ама то човек да не знае какво да прави-тя педито ни накара и соковете да почнем от 2 месец  и резултатът не закъсня-колики и чудо.сега съм спряла и не давам,но пак се свива.то и за овесената вода ни каза да даваме,когато трудно ака,ама не ни каза ,че не трябва да се прекалява и тя каква стана-давахме близо месец млякото с овесена вода.ама човек като се доверява  и няма достатъчно информация,така е.добре ,че се върнах на работа и влязох в тоя форум,че да получа адекватни съвети.Благодаря на всички! Hug

# 62
  • ES
Днес дадох тиква, с малко кърма в нея. Отначало си мислеше, че си играем - вземе малко в уста и не гълта, гледа ме и се смее. След 3-4 лъжички му писна и поиска да става от столчето за кола, там го храня. За сутринта и следобеда да е изял 30тина грама. Мислите ли, че темповете ни са малко бавни със захранването?  newsm78

# 63
gery_to - идеално е. Води се по детето. Аз се опитвам да накарам Криси да яде поне 60-80 грама, но щом изяде 50-на и почва да се върти, да стиска зъби и устни и не ми дава да му набутам още малко.
Вчера гледах една таблица, където е дадено 10-30 грама каша за първия месец.

Ето погледни тук има 3 примерни схеми:
http://karmene.greatnow.com/zahranvane.html

# 64
  • там някъде около Пловдив
Да се запиша и аз  Flutter От 2 седмици се захранваме с моето бебенце, но с многооооооо бавни темпове. За сега давам пюре само на обяд домашно приготвено   chef Но ядем само картоф,морков,ябълка и тиква в различни комбинации!
Искам да питам мога ли да й дам печена чушка, като я сваря допълнително например!
И ако може да ми кажете какви зеленчуци мога да й въведа  newsm78

# 65
  • София
Аз давам чушка от 7-я месец, но мисля че няма проблем и по- рано- варя я и задължително махам люспата. После пасирам.
Не се притеснявай от темповете на захранването- по- добре бавно, отколкото бързо. Simple SmileНека детето да свикне с вкусовете, ще имаш време да въведеш всичко. По- нататък можеш да продължиш с карфиол, а също и с броколи, спанак, грах (но внимавай с тези зеленчуци, заради нитратите).

# 66
Да се запиша и аз  Flutter От 2 седмици се захранваме с моето бебенце, но с многооооооо бавни темпове. За сега давам пюре само на обяд домашно приготвено   chef Но ядем само картоф,морков,ябълка и тиква в различни комбинации!
Искам да питам мога ли да й дам печена чушка, като я сваря допълнително например!
И ако може да ми кажете какви зеленчуци мога да й въведа  newsm78
Аз давам чушка от 7-я месец, но мисля че няма проблем и по- рано- варя я и задължително махам люспата. После пасирам.
Не се притеснявай от темповете на захранването- по- добре бавно, отколкото бързо. Simple SmileНека детето да свикне с вкусовете, ще имаш време да въведеш всичко. По- нататък можеш да продължиш с карфиол, а също и с броколи, спанак, грах (но внимавай с тези зеленчуци, заради нитратите).

Аз доавя и тиквичките, те бяха третият зеленчук, който въведох с пюре на хип  Peace
Да попитам и за глутена, мисля да го въведа с бисквитки на Пласмон. Има ли мами, които са правили така и по колко давахте в началото?  Peace

# 67
Кажете харесват ли децата ви пюрето от тикви4ки Thinking.Тия дни искам да  го въведа,но 4увам доста противоре4иви мнения?Верно е 4е си е до вкус на детето, но .... Rolling Eyes
Зза карфиолът имам същото питане Praynig.Ина4е Дари в4ера дебютира и с броколите Grinning.Прибавих й 2-3 рози4ки към картофеното.МИсля 4е го хареса( изаяде 100гр Peace)

# 68
велмар, моят син определено не хареса тиквичките, когато му ги предложих за първи път.
Не че не ги изяде, той нищо не ми е отказвал, но физиономията му беше доста красноречива.
За карфиола и броколите не съм оставала с такива впечатления, усладиха му се доколкото си спомням.

# 69
Филип@, благодаря ти за отговора Hug.ДА питам и още нещо- може ли ако го хареса да й дам  по-голямо коли4ество( или пълната й дажба?).ПО принцип прибавам към ве4е познатото по малко ото новия продукт,но сега с готовото пюре превеса е на карфиола /тиквичките Rolling Eyes.На мен ми се ще да е обратното( картофа да е в пове4е, тъй като и сега  аз  най-4есто й правя пюрето и основата ми е картоф).
Уффф- не знам . нали се водят слабоалергенни храни все пак....

# 70
  • Варна
Да попитам и за глутена, мисля да го въведа с бисквитки на Пласмон. Има ли мами, които са правили така и по колко давахте в началото?  Peace

Аз въведох глутена с овесени ядки, но нищо не пречи и с бисквитки, хем може да си чеше зъбките с тях като ги гризка.

Кажете харесват ли децата ви пюрето от тикви4ки Thinking.Тия дни искам да  го въведа,но 4увам доста противоре4иви мнения?Верно е 4е си е до вкус на детето, но .... Rolling Eyes
Зза карфиолът имам същото питане Praynig.Ина4е Дари в4ера дебютира и с броколите Grinning.Прибавих й 2-3 рози4ки към картофеното.МИсля 4е го хареса( изаяде 100гр Peace)
Мони изобщо не харесваше купените пюрета от тиквички, прояде тиквички чак като я записах на кухня.

# 71
  • Варна
Да споделя как  е при нас. Както знаете, реших да захраня с плодово пюре. Купих ябълка на Хип и на 24.12 се опитах да й дам една лъжичка. Да, ама не. Боряна твърдо и категорично отказа. Започна да се мръщи, да си върти главата и да плюе. На 26.12 опитах пак, същото.
Сега се чудя, дали да пробвам с друг вид пюре на Хип или с друга марка.
След малко ще ходим за ваксина и ще се консултирам с педиатърката.
Така е от млякото на мама, по-вкусно няма.  Simple Smile

# 72
  • 2 етажа над тавана
За плазмонките - давах няколко пъти, но въпреки, че казват, че се топяли в устата, Маги успя 2 пъти да се задави, така че имай го предвид.

Ние пак само се кърмим - на Маги й излязоха пъпчици по бузите, които не знам от какво са и ще видя дали ще изчезнат до нова година, ако ли не отиваме при доки. То и сега бих отишла, но е заминала за провинцията. Иначе другаде пъпки няма, на някой да му се е случвало? По принцип не е яло нещо по-различно от преди, само баща й и свеки и бяха дали от постните чушки на Бъдни вечер - от ориза, но с подправки. Дали може да е от това?
На Маги не й липсва твърдата храна, определено си предпочита кърмата, май ще се поизмъча малко със захранването. Confused

lian, ако чушката е печена, защо искаш и да я вариш? Аз съм давала само печена и обелена - Маги я хареса много, докато на сварената(без да е печена преди това) направи физиономия. Имай предвид, че печената червена душка разхлабва.

# 73
  • Букурещ

Аз въведох глутена с овесени ядки. Първоначално мислих да е с Плазмон, но като прочетох че съдържат захар, се отказах.
Тиквички и Филип не обича. Но броколите и карфиолът са на голяма почит.

# 74
а бисквитите плазмон не съдържат ли млечен протеин newsm78
вие давате ли храни с млечен протеин newsm78млечни каши и т.н. и откога newsm78
имали такива с адаптирано,вместо сухо мляко newsm78
и в плазмон с какво са newsm78

много въпроси Embarassedно се надявам,че ще ми отговорите Hug

Общи условия

Активация на акаунт