Как върви захранването - част 12

• 16 639
  • 345
  •   1
Отговори
# 90
Галита, чудесен вариант за въвеждане на глутена. благодаря  Hug
за мен МИЛУПА е най-добрия клас каша

# 91
При нас се получи така, че заместих кърменето в 15ч с пюрето от тиква+оризова каша и малко кърма. Яде я с охота и това ме радва. Сега да питам: след като въведа крушата и картофа и почна да давам по-разнообразни пюренца, трябва ли да избера и друго време м/у храненията или да давам само в 15ч?Не искам все още да заместя и второ хранене.

# 92
  • София
Здравейте,
аз мисля да захраня при навършени 6 месеца. Сега сме само на кърма. Реших да започна с оризова каша. Купих безмлечна.
Въпросът ми е, може ли да се смеси с вода,вмесо с кърма, защото аз не мога да се изцедя. Никога не съм го правила, само в началото, помпата ми е ужасна.
Благодаря ви предварително. Hug

# 93
  • София
  Аз също съм решила да почвам с оризова, и не мисля да я правя с кърма. Просто ще им давам да сучат преди или след това. Друг е въпроса дали ще я искат, защото чух от други мами, че чиста е доста безвкусна...

# 94
Може каша да се разрежда само с вода - аз само така правя, но винаги добавям и плод - всичко на око!  Peace В началото кърмех след кашата, но сега вече не.

Кажете ми за глутена - с какво го въведохте?  Thinking Аз до тук съм дала само овесени ядки, но вече искам и друго - но не бисквити за гризане - не търпя омазвации! Twisted Evil

# 95
Кажете ми за глутена - с какво го въведохте?  Thinking Аз до тук съм дала само овесени ядки, но вече искам и друго - но не бисквити за гризане - не търпя омазвации! Twisted Evil

пшенични сухарчета  Peace

Кой може да даде малко инфо за домата - кога най-рано се въвежда  newsm78

# 96
Доматът съдържал хистамин, както и бананът, което вещество било като стимулант за алергените - доколкото съм го разбрала.  Rolling Eyes Аз днес въведох домат с пюре на Ганчев - месните им все са с домати. Банан още не съм въвела.

Мисля си за фиде в супата...  newsm78 Ако е без яйца - няма проблем, нали!?

# 97
Мисля си за фиде в супата...  newsm78 Ако е без яйца - няма проблем, нали!?
да, така смятам! 

аз питам за домата, защото го записах на детска кухня, но днес ме сюрпризираха с една манджа ориз с кайма и домати, освен това имаше и супа с фиде...което едва ли е без яйца, пък и май имаше застройка с мляко  newsm78...така че, май засега ще поотложим кухнята.
Все си мислех, че вече на девет месеца ще става за кухнята, ама не...

# 98
Здравейте, и ние да се запишем тук. Ще следя темата с интерес и ще имам много питанки. Баткото го храних по БГ схемата, защото тогава черпех информация от педиатри и акушерки а пък те все едно си знаят..... В Бургас и сега малко от тях са за късното захранване, обаче аз вече имам нет  hahaha. Как ме гризе съвестта, че съм му давала сокове при коликите, които имаше....... Добре поне, че го кърмих по-дълго отколкото се очакваше от една "съвременна майка" (думите са на родата).  Дребния го захраних днес с няколко лъжички оризова каша, като преди това го накърмих. Не му хареса особено, приготвих я само с вода, защото не мога да изцеждам кърма, просто не потича когато не суче той. Доста блудкав вкус имаше. Ще пробвам още два-три дни и ако е все така ще я оставя за по-нататък и ще мина на нещо по-приятно. Мислех втора храна да е картоф. Дайте съвет кое се приема с охота в началото.

# 99
Дайте съвет кое се приема с охота в началото.

картоф, морков, ябълка - това бяха нашите първи храни, приеха се много добре!  Peace

# 100
И аз знам за домата, че е добре да се изчака с въвеждането, но не зная от кой месец се препоръчва. Аз го въведох в седмия месец с месните пюрета, защото почти всички готови месни са с домати и нямах избор. Прие се добре и нямаше негативна реакция, но и ние слава богу нямаме някаква алергична обремененост в родата. Иначе мисля че щях да изчакам.
И аз винаги слагам плод или плодово пюре в кашата, иначе и се мръщи. Тази от елда например направо и плюе ако е без плод, а с ябълка например си я хапва.

# 101
Здравейте
не съм писала много време, но нямах възможност.
Сега се включвам с въпрос, относно кашите. Вчера видях че има една каша на MULIPA комбинирани плодове, в нея имаше и портокал. Въпросът ми е някои дали е давал, и дали може да я дам. Вече се чудя какви да давам, засега давам само безмлечни, а млечните са на MULIPA понеже са с АД.

# 102

и аз не търпя - отчупвам му и му давам в устата Peace

# 103
  • София
Я кажете къде да намеря каша от елда, на коя фирма?

# 104
Хип имат , натурална и с ябълка мисля.

Общи условия

Активация на акаунт