Рак на белия дроб - тема 11

• 114 238
  • 1 323
  •   2
Отговори
# 210
  • София
Той е с тиреотоксикоза с полинодозна гуша, установена преди 3 месеца.
За стадия - онкологът ще го посочи вероятно?

Полинодозна, редактирах се.

Последна редакция: ср, 08 фев 2023, 21:49 от magia

# 211
Ние сме в онкодиспансера в Младост . Пътуваме от провинцията и татко е лежал само първата вливка в болницата ,за следващите на същия ден го пускаха . За скенер обаче си лежи винаги. Даже сега е там ,имат и лъче и нуклеарна . Не мога да дам цялостно мнение ,защото все още сме на никъде. Но правя сравнение с предишна болница ,в която бяхме и съм на мнение ,че тук сме по добре. Тук усещам някакво спокойствие ,когато съм там. Нямам представа на какво се дължи. За сведение предишната болница беше Надежда. Даже до някъде съжелявам ,че по рано не сме знаели да отидем там.

# 212
  • София
А защо се лежи за скенер?

# 213
А защо се лежи за скенер?

Такава е клиничната пътека. Но явно има причина. Мисля ,че е възможно да се получи някаква реакция от контрасното вещество и затова е такава пътеката.

# 214
  • София
Това намерих https://www.cancertherapyadvisor.com/home/cancer-topics/general- … therapy-survival/ Разбира се, всеки случай е индивидуален и реакцията на всеки организъм - непредвидима.

# 215
  • Пловдив
There was no increase in survival linked to acquired subclinical thyroid dysfunction or preexisting thyroid dysfunction.
Просто при пациенти ,при който имунната с-ма реагира силно след блокиране на Pd-1 рецептора на T-лимфоцитите ,имат по-добър отговор . При тях често са  и повече и по-чести автоимунни реакции.
Включително и към щитовидната жлеза.Такива проучания има и за пневмонит-и,артрити и какви ли не автоимунни реакции към тъкани ,който нормално експресират PD-1 лиганда и концентрацията се увеличава след възпаление за да ограничи имунната реакция,от приложението на PD-1/L1 чекпоинт инхибитори.
Вместо да търсите отвлечени проучвания ,си прочетете листовката на Pembrolizumab.

Последна редакция: ср, 08 фев 2023, 23:46 от whitefang

# 216
Lilkata, за мен е странно така да реагират в болницата без да е ясно каква точно е причината за състоянието на баща ти. Много е вероятно да може да му се помогне ако се разбере какво става точно. Провери дали са изследвали електролити, за които писа Whitefang, такова състояние може да се дължи на нарушен баланс при тях. Настоявайте за ЯМР - ако трябва да си доплатите ако имате възможност, макар че би следвало да могат да го направят, ако не, помислете да отидете на друго място - Александровска, Спектър.

И ако има възможност да се свържете с Тимчева в Healee, възползвайте се.

Последна редакция: чт, 09 фев 2023, 00:39 от Bojuri

# 217
Lilkata, за мен е странно така да реагират в болницата без да е ясно каква точно е причината за състоянието на баща ти. Много е вероятно да може да му де помогне ако де знае разбере какво става точно. Провери дали са изследвали електролити, за които писа Whitefang, такова състояние може да се дължи на нарушен баланс при тях. Настоявахте за ЯМР - ако трябв аза си доплатите ако имате възможност, макар че би следвало да могат да го направят, ако не, помислете да отидете н друго място - Александровска, Спектър.

И ако има възможност да се свържете с Тимчева в Healee, възползвайте се.
Настоявах и категорично отказаха,защото няма смисъл. ЯМР в Токуда се плаща така или иначе ,така че не е проблем това. Явно го отписват и това е причината. За Тимчева нямам диск от Токуда за ЯМР (ще отида да го взема) . Освен да говоря с нея без диска? Благодаря ти за насоките. Прикачвам изследванията. Днес е по-адекватен,малко по-адекватен и малко по -нормално кръвно,но спи повече през деня. Силно се надявам да има надежда,знам,че има множество метастази в главата и това е проблем,но как намалява задуха и болките ,а го отписват. Много е тежко. Извинявам се,че ви натоварвам

# 218
  • Пловдив
Няма електролити,те не се и изследват рутинно преди ХТ,освен ако се прилагат RANKL инхибитор или Бифосфонати ,за костни метастази.Нактрии,Калции,Фосфор,Калии,Магнезии,Хлориди,

Последна редакция: чт, 09 фев 2023, 00:58 от whitefang

# 219
Linka,
  Проф. Тимчева не знам може ли да разчете ЯМР, тя е онколог, а не образен специалист.
Дайте го бързо за разчитане и й качете в Хийли разчитането и всички други документи като първо запишете консултация.

# 220
Лилка, ЯМР в Токуда, когато е насочен от онкологията им /на 8 ет/ не се заплаща нищо, но ако искаш да направиш такъв на частно, трябва болният да е изписан от болницата им. Напоследък в Онкологията им имам чувството, че желаят да се отърват от по сложните случаи. Изглежда са им намалили заплатите и препращат за най-малкото към платени консултации и операции. Таксите, които вземат са оформени като заплащане на допълнителни сестрински грижи, на мен като придружител за една нощувка на походно легло ми взеха 50 лв, допълнително     сестринско обслужване /не се отнася за онкологията им/
 Ако искате запишете си час за ЯМР на образна Диагностика за деня в който изпишат болния, разчитането ще стане за 1 ден, копие на диска се издава срещу такса от 7 лв.
Успех!

# 221
  • София
Аз записах днес баща ми в онкодиспансера. Д-р Мангалджиев прив документите, видя препоръките на проф. Тимчева. Следващата сряда живот и здраве трябва да започне ХТ+ИТ. Днес направи инжекция Б12 и трябва да пие Б9 една седмица. Питах го трябва ли ямр, той каза - не. Но аз навивам баща ми да направим. За ръката - каза, че едновременно ще направят и нискодозова ЛТ за обезболяване. Какво друго ще препоръчате като премедикация преди ХТ и изобщо?

# 222
Дима,благодаря за насоките.Баща ми заплати мисля 160лв ноември месец за ЯМР за глава и се водеше,че лежи там.Аз бях придружител ,в понеделник спах там и не ми взеха нищо,даже ми освободиха леглото в неговата стая да сме само двамата.Да,явно бягат от тежки случай .Чух се с проф.Тимчева по телефона и тя каза,че добре съм направила,че съм се обадила,защото с прекрасни кръвни изследвания ще назначи лечение,но щом е с увредено такова е нормално да му откажат лечение,защото ще го довършат.Казах за множеството метастази в главата и тя само каза "Уф".За нея влошаването е от лъчетерапията.Била много токсична и пациентите се възстановявали няколко месеца.Въпреки,че вика трябваше вече да има подобрение,викам,ама то реално имаше и те спряха дексаметазона и тя тогава каза,че не е трябвало и за нея това е оток ,да продължаваме да го пием,да се захрани и тогава евентуално и продължаване с лечението,за скенер не каза нищо.За лечението каза,че е трябвало и трети медикамент ,обясних й защо не са го сложили и тя каза,че е правилно.Общо взето ако продължава така няма къде да се лекува,трябва да се обслужва сам.Той се обслужва,но има моменти на силна слабост.Та..ще изчакаме няколко дни и пак ще се чуем.
Бях обещала на Хоуп да пиша за резултатите за Мет протеина-отрицателно е
Малечка да,права си.Мислех си,че трябва да съм конкретна с броя метастази и затова се замислих

# 223
Лилка, таксата от 160 лв е за престоя 3 дни и вливките на болния, на всички вземат тази такса, не е за ЯМР/то струва над 500 лв/. На мен в онкологията също не ми вземат такса, но в урологията за една нощувка на мъжа ми взеха 135 лв, а на мен за спане то на пода 50 лв, но като си принуден плащаш и толкова, само да има полза. Във всички болници е подобно положението, важното е да има поне човешко отношението и адекватно лечението.

# 224
Лилка, таксата от 160 лв е за престоя 3 дни и вливките на болния, на всички вземат тази такса, не е за ЯМР/то струва над 500 лв/. На мен в онкологията също не ми вземат такса, но в урологията за една нощувка на мъжа ми взеха 135 лв, а на мен за спане то на пода 50 лв, но като си принуден плащаш и толкова, само да има полза. Във всички болници е подобно положението, важното е да има поне човешко отношението и адекватно лечението.
В Токуда има адски много такси,така е.Битово обслужване,сестрински пост ,сега са вдигнали цената на химиотерапията за престой-175лв е.Като отношение не мога да се оплача кой знае колко ,е има си някои минуси,ама то перфектни неща няма в крайна сметка.Той действително е слаб и това ги спира за лечение.Тимчева предложи да му слагат системи,ама в Токуда казаха,че не е добре да е на системи,защото ще се надуе и крае...

Последна редакция: чт, 09 фев 2023, 17:05 от Lilkata_d

Общи условия

Активация на акаунт