Паническо разстройство - 56

• 36 318
  • 763
  •   1
Отговори
# 255
Дайте съвет за безсъние и силна хипохондрия. Просто не се издържа. Направо ми блокира мозъка. Да връщам флуанксола и да увелича АД ли, просто не знам.

# 256
  • София
Аз от месеци спя с тритико 150мг. Отскоро ми добавиха и клонарекс вечер (за известно време) и сънят ми е много добър с тази комбинация, иначе имах жестоко безсъние. Но и само тритико върши работа. Това естествено предписано от психиатър.
Защо сте спрели флуанксола? Той би трябвало да дава общо успокоение, а оттам и сънят да се подобри.

# 257
Дайте съвет за безсъние и силна хипохондрия. Просто не се издържа. Направо ми блокира мозъка. Да връщам флуанксола и да увелича АД ли, просто не знам.

Според мен флуанксола няма да подейства на хипохондрията. Имате натрапчиви мисли и е по-добре да пиете антидепресант и някакъв антипсихотик. Не зная дали сте запознат/а с Левид, но при мен действа добре със Стимулотон. В какво се изразява хипохондрията, споделете пък и ще ви олекне, какви са мислите ви?

# 258

Според мен флуанксола няма да подейства на хипохондрията. Имате натрапчиви мисли и е по-добре да пиете антидепресант и някакъв антипсихотик. Не зная дали сте запознат/а с Левид, но при мен действа добре със Стимулотон. В какво се изразява хипохондрията, споделете пък и ще ви олекне, какви са мислите ви?
Ами постоянна паника от симптоми. Заболи ме нещо или почувствам дискомфорт и се започва паника, мозъкът ми изключва, започвам да търся хапчета, да звъня на лекари, да тичам на прегледи, да чета из нета. И така до следващия симптон. Флуанксолът се води антипсихотик.

# 259

Ами постоянна паника от симптоми. Заболи ме нещо или почувствам дискомфорт и се започва паника, мозъкът ми изключва, започвам да търся хапчета, да звъня на лекари, да тичам на прегледи, да чета из нета. И така до следващия симптон. Флуанксолът се води антипсихотик.

Звучи наистина ужасно и мъчително… Позволявайте на тялото си да изпитва симптоми, защо толкова се страхувате от това? Нормални човешки същества сме, не сме машини, казвайте си, че това е период и тези симптоми ще отшумят и са просто на нервна почва. Когато се успокои умът ще се успокои и тялото ви. То просто отразява вашето притеснение.
Иначе флуанксолът ми подейства мн зле последно и психиатърката ми обясни, че той действа като пружина, тоест вдига ме и от това ми става още по-зле… аз с него не можех да седна да ям нормално, все едно имах бодлички в д-то😀 А то си беше и от ускорения пулс, който имах около 20-25 дни ми беше над 100 до 124 стигна и чак и бетаблокер пих.

# 260

Отдавна те чета.. твоето продължава с години. Това е просто ужасно! Смени психиатъра, започни психотерапия!
Ако все още си на аритави-смени го, не ти помага. Мъчно ми е за теб. 😞

# 261
Да си излея и аз мъката, че не съм писал от година и нещо.
Мислех че със смяна на работата нещата ще оправят, ама...явно тревожността си я имам.
Странното е че сега не знам и за какво се тревожа.
Миналата седмица пак ми се появи сухота в устотата, след това често ходене на тоалетна.
Аха да си изследвам кръвната захар и жена ми ме вкара в рвлси (евала и).
Тъкмо ми мина хипохондрията за диабета и се появи пак за множесъвената склероза с това често пикаене и пеоблема с преглъщането (който май отмина от магнезия тези дни).

Също и да ви пожелая лека и спокойна година, че тази тема беше първата за която се сетих.

ПП: не знам дали е от стрес, ама от лятото се сдобих с псориазис Angry

# 262
Скрит текст:

Отдавна те чета.. твоето продължава с години. Това е просто ужасно! Смени психиатъра, започни психотерапия!
Ако все още си на аритави-смени го, не ти помага. Мъчно ми е за теб. 😞
Сменях АД два пъти и освен Аритави нищо не ми подейства, но + Флуанксол. Търся психотерапевт.
IvanGeorgiew, явно и ти си в хипохомдрична фаза.

# 263
Да си излея и аз мъката, че не съм писал от година и нещо.
Мислех че със смяна на работата нещата ще оправят, ама...явно тревожността си я имам.
Странното е че сега не знам и за какво се тревожа.
Миналата седмица пак ми се появи сухота в устотата, след това често ходене на тоалетна.
Аха да си изследвам кръвната захар и жена ми ме вкара в рвлси (евала и).
Тъкмо ми мина хипохондрията за диабета и се появи пак за множесъвената склероза с това често пикаене и пеоблема с преглъщането (който май отмина от магнезия тези дни).

Също и да ви пожелая лека и спокойна година, че тази тема беше първата за която се сетих.

ПП: не знам дали е от стрес, ама от лятото се сдобих с псориазис Angry

Май много зависи и каква е работата и дали има движение при нея. Аз когато съм работила по-застояла работа и на комп само ми е ставало така… когато работих в магазин и бях физически активна не съм имала такива дертове. Моя мъж предлага да паса крави😂😂😂😂 оххх добре сме, ама ще се оправим. Щастливци са тези, които не са изпитвали такива лудости като нашите…

П.П Хипохондрия имах преди години, ходих тогава чак на скенер на глава, защото бях убедена, че ми има нещо. Имах тогава едно странно чувство нещо като болка в главата но ест всичко беше наред. Тогава изследвания пак, гинеколози. Кардиолози, ама този път си зная, че е от главата и не се хабя да ходя по лекари. Директно хапченцата😂

# 264
  • София
Иван Георгиев, моля, разкажи по - конкретно за проблема с преглъщането. Мен нещо ме мъчи там.
Псориазис и аз имам- на ноктите.  От много години.
При мен със сигурност вече зная, че ми става физически зле ако конкретно ми се стовари проблем. Таман имах подобрение- случи се нещо конкретно неприятно и айде пак назад.

# 265
Ако има вярващи  в Бог/Аллах, ви съветвам да четете Библия/Коран, каквато ви е религията, четете молитви, наистина действат, одеве се чувствах зле и след като четох важни неща, Аллах ми помогна! Има Бог/Аллах, и силата е само негова! От сърце ви пожелавам да се оправите всички в тази група, и да си живеете животите спокойно и красиво, знам че ще дойде този ден, никой не страда вечно на този свят! Приятна събота и неделя ви желая, приятели!

# 266
Иван Георгиев, моля, разкажи по - конкретно за проблема с преглъщането. Мен нещо ме мъчи там.
При мен със сигурност вече зная, че ми става физически зле ако конкретно ми се стовари проблем. Таман имах подобрение- случи се нещо конкретно неприятно и айде пак назад.
Като пия вода, първата глътка ми е трудна, следващата нямам проблем и си пия на екс една чаша примерно, ама първата ми е трудно да я започна. Понякога слюнката си я преглъщам трудно.

# 267
Като пия вода, първата глътка ми е трудна, следващата нямам проблем и си пия на екс една чаша примерно, ама първата ми е трудно да я започна. Понякога слюнката си я преглъщам трудно.
Това с преглъщането и аз го имах преди и сега го имам на моменти....тръгвам да преглъщам и немога първото преглъщане блокира...и после нямам проблеми...докато пиех АД беше изчезнало...

# 268
Здравейте, бих искала да се включа и аз. С панически разтройство съм от години, пиех Стимулотон и всичко беше супер. След година реших да го спра, не го пиех почти три години, но от тази седмица всичко се върна пак. Снощи направих спешна консултация с психиатърката ми и от днес пак съм на Стимулотон и допълнение флуанксол. Но се чувствам ужасно цяла нощ не съм спала и ужасно треперят.

# 269
Георги можеш ли да кажеш как да го пия този магнерот...при положение ,че при кръвни изследвания магнезия е в норми...започнах го по 2т...една сутрин и една вечер...и откакто го пия май съм по добре

Общи условия

Активация на акаунт