Паническо разстройство - 56

• 37 899
  • 763
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Според мен и това редуване на различни дози през ден също не е много правилно. По-добре всеки ден си режи хапчето и пий по 3/4, отколкото един ден едно, после половинка. Но като цяло, поне от това, което споделяш, не си за намаляване на дозата. Някакви бензодиазепини даде ли ти да пиеш, докато променяш дозата?

# 376
Хипохондрия не се лекува с медикаменти, а с терапия. Същото е и с ОКР. Флуанксола се дава за натрапчиви повтарящи мисли, за страхове и като цяло за психотично и хаотично мислене. При мен някога хипохондрията я изкорених с много работа. Друго решение нямаше. Сега пък съм на обратния фронт и изобщо не ми пука дали съм болен или не.

# 377
  • София
Според мен и това редуване на различни дози през ден също не е много правилно. По-добре всеки ден си режи хапчето и пий по 3/4, отколкото един ден едно, после половинка. Но като цяло, поне от това, което споделяш, не си за намаляване на дозата. Някакви бензодиазепини даде ли ти да пиеш, докато променяш дозата?
Благодаря за коментарите
Ами не ми даде бензо, каза, че не смята, че ще имам нужда Simple Smile Явно на фона на другите й пациенти съм й се сторила цвете и подходи така лежерно. Иначе си имам ксанакс, но гледам рядко да прибягвам до него, поне сега докато съм си вкъщи.
Понеже съм от нетърпеливите, запазих час за утре следобед при друг пси за второ мнение. Дано успея да отида

# 378
  • София
Смяна на психиатъра обикновено означава и смяна на АД. Прецени си внимателно какво ще ти предложи.

# 379
  • София
Смяна на психиатъра обикновено означава и смяна на АД. Прецени си внимателно какво ще ти предложи.
Да,ще видя какво ще даде, а и се самоубеждавам, че няма да ме накара насила да го пия така или иначе.
Сещам се, че преди две-три години пак имах един кофти период, тогава пси ми увеличи на 1 и 1/2 , но беше за кратко, май ми беше станало по-гадно и си продължих на 1т, най-много сега пак да стане така

# 380
  • София
Да, най-добрият вариант ще е да е нещо временно и да си продължиш с една таблетка. Затова питах за бензо, понякога има такива периоди и се налага няколко дни/седмица да пиеш и да размине...
Ще кажеш как ще се развиват нещата.

# 381
Хипохондрия не се лекува с медикаменти, а с терапия.
Скрит текст:
Същото е и с ОКР. Флуанксола се дава за натрапчиви повтарящи мисли, за страхове и като цяло за психотично и хаотично мислене. При мен някога хипохондрията я изкорених с много работа. Друго решение нямаше. Сега пък съм на обратния фронт и изобщо не ми пука дали съм болен или не.
Да, смятам да опитам с терапия, иначе не съм спирала да работя, че ако и не работя, сигурно ще е много по-зле положението.

Цитат
натрапчиви повтарящи мисли
Точно такива са моите.

# 382
А Георги, какво означава психотично мислене, аз мисля,че имам такова ?

# 383
Хора вдигам Дулсевиа от 30 на 60 мг имам чувството, че езика леко ми се сдървява при говор. Кажете за този симптом да свикне организма ли трябва от какво е?

# 384
А Георги, какво означава психотично мислене, аз мисля,че имам такова ?
Делюзии. В които засегнатия мисли и вярва в нещо очевидно, странно или друго. Съвсем точен пример - пациента е убеден, че има някакъв неоткрит от некадърните лекари проблем със сърцето, мозъка, бъбреците и т.н. и обикаля лекар след лекар. След всеки лекар чува, че е здрав, но продължава да вярва, че не е. Смята, че приписването на всички физически симптоми се дължи на лекарска некомпетентност и заговор с фармацевтичните фирми, и затова му дават медикаменти за психиката. Ето един пример за такова мислене. То има много измерения, общо наименование е психотични мисли. Вече си има категории вътре.

# 385
  • Варна
В този ред на мисли и аз трябва да съм психотична, нямам такова мнение за себе си  нито някой ми е поставял за 47 години  психотично психично етикиране от МКБ..

ДА не вярва човек на себе си изобщо, на  вътрешният си усет та макар и да няма диплома и титла в съответната специалност, да вярва сляпо на други хора та макар и било то лекари, не мисля че може да доведе до нещо добро.
За Проблемите коментирани в тази тема, едно от условията да се подобрят е засилване вярата в себе си.
Човек може да чуе едно, няколко, много мнения на лекари, в крайна сметка той решава какво да прави с тялото си.

# 386
Е те са критерии, принципно не се поставя често подобно нещо по МКБ. Гонят се други неща. Няма значение, въпроса е, че хипохондрията примерно е вид делюзия. Натрапчивите мисли също. Параноята е в този спектър, както и други подобни. Но самостоятелно не са кой знае какъв проблем.

# 387
Здравейте на всички(не е осообено в темата) но аз като една паникьорка реших да пиша..отдавна не съм се включвала….възможно ли е да имам висок пролактин заради стрес,тоест заради паническите атаки ? Аг ме праща на ямр със съмнения за хипофиза…направо ще се побъркам….толкова съм изплашена,дори валидола не ме спасява..🥹

# 388
Здравейте на всички(не е осообено в темата) но аз като една паникьорка реших да пиша..отдавна не съм се включвала….възможно ли е да имам висок пролактин заради стрес,тоест заради паническите атаки ? Аг ме праща на ямр със съмнения за хипофиза…направо ще се побъркам….толкова съм изплашена,дори валидола не ме спасява..🥹

Със съмнение за какво? Защото хипофиза всеки има…

# 389
  • София
Moon, колко ти е пролактина - пиши резултат и реф стойности.
Скоро и аз го изследвях, ендокринолог ми каза, ще от стрес се вдига, също и от приема на АД. Спази ли препоръките птеди изследването - без секс предния ден, без търкане на гърдите (дори и при къпане и подсушаване с хавлия), седя ли в лабораторията поне 20 мин преди да ти вземат кръв?

Общи условия

Активация на акаунт