Паническо разстройство - 56

• 36 395
  • 763
  •   1
Отговори
# 510
jein Аз съм така. Трепти ми сърцето, като мъждене, като сякаш иска да си направи място в гърдите ми.
Сега излизам от пси, включи ми Ксанакс сутрин и обед по 1/2 от 0.25мг., а вечер 1 и 1/2 за тази силна тревожност, която не ме оставя да спя. И ме праща на кардиолог за мое успокоение, че нищо ми няма на сърцето.
Това включване на ксанакса, добре ли е?

# 511
Sunflower29, моля за имената на доктора от Плевен и психотерапевта.

# 512
evigg Аз не знам, с каква диагноза съм, защото пси не ми даде амбулатотеб лист предния път.
Ендокриноложката ме е писала фобийно тревожно разстройство, неуточнено.
Отделно аз съм с хипофункция на щитовидната жлеза и Хашимото. От 2 седмици съм на 100мг. еутирокс, защото ТсХ ми е завишено.
Лиана, аз започнах с паник атаки и след това развих много бързо тревожно разстройство . Симптомиите ми бяха ускорен пулс, покачване на кръвното, напрежение, тревожност, необясним страх почти от всичко, дори да оставам сама. Имала съм моменти, в които дори на работа не мога да отида. Проверявала съм си щитовидната, при мен всичко е наред. При теб може част от симптомиите да се дължат на Хашимото. Не знам какъв е  твоя психиатър, но ако не си доволна бих ти препоръчала психиатърката, при която аз ходя, ако си от София. Между другото след като се стабилизираш малко е добре да ходиш на психотерапия. На мен много ми помогна, продължавам да ходя все още.

# 513
Скрит текст:
evigg Аз не знам, с каква диагноза съм, защото пси не ми даде амбулатотеб лист предния път.
Отделно аз съм с хипофункция на щитовидната жлеза и Хашимото. От 2 седмици съм на 100мг. еутирокс, защото ТсХ ми е завишено.
Лиана, аз започнах с паник атаки и след това развих много бързо тревожно разстройство . Симптомиите ми бяха ускорен пулс, покачване на кръвното, напрежение, тревожност, необясним страх почти от всичко, дори да оставам сама. Имала съм моменти, в които дори на работа не мога да отида. Проверявала съм си щитовидната, при мен всичко е наред. При теб може част от симптомиите да се дължат на Хашимото. Не знам какъв е  твоя психиатър, но ако не си доволна
бих ти препоръчала психиатърката, при която аз ходя, ако си от София. Между другото след като се стабилизираш малко е добре да ходиш на психотерапия. На мен много ми помогна, продължавам да ходя все още.
Моля за препоръка на психиатърката и на терапевта.

# 514
Скрит текст:
Лиана, аз започнах с паник атаки и след това развих много бързо тревожно разстройство . Симптомиите ми бяха ускорен пулс, покачване на кръвното, напрежение, тревожност, необясним страх почти от всичко, дори да оставам сама. Имала съм моменти, в които дори на работа не мога да отида. Проверявала съм си щитовидната, при мен всичко е наред. При теб може част от симптомиите да се дължат на Хашимото. Не знам какъв е  твоя психиатър, но ако не си доволна
бих ти препоръчала психиатърката, при която аз ходя, ако си от София. Между другото след като се стабилизираш малко е добре да ходиш на психотерапия. На мен много ми помогна, продължавам да ходя все още.

Психиатърката е Сибил Димитрова. Преглежда в МЦ Медкрос, работи и с направления. Аз съм доволна от нея, внимателна е, изслушва, винаги започва с малки дози и постепенно коригира. Психоложката е Цвета Топузлиева.

# 515
Скрит текст:
Скрит текст:
Психиатърката е Сибил Димитрова. Преглежда в МЦ Медкрос, работи и с направления. Аз съм доволна от нея, внимателна е, изслушва, винаги започва с малки дози и постепенно коригира. Психоложката е Цвета Топузлиева.
Благодаря много!

# 516
Да добавя, че вече си разбрах диагнозата. Паническо разстройство. 🙄
Значи съм си за тази тема.
Мисля, че тази психиатърка не ме подцени като предната. Предната ме беше сложила само на Ремирта 2 месеца и после на Релаксофитол без плавно спиране на Ремиртата.
Тази е пенсионерка вече, но още си работи. Много ми се струва адекватна за годините си. Живея в малък град и нямам много избор. Сега последно от преди малко.
Тази седмица :
-Серопрам качвам на 1/2 сутрин, 1/4 обед, -Флуанксид 1табл. на обед и новото -Ксанакс сутрин и обед по 1/2 от 0, 25мг., а вечер 21 часа 1 и 1/2 табл. Спирам атаракса и няма да започвам прегабин за момента. Тя ми каза, че ксанса ще ме успокоѝ, докато започне да действа Серопрам. Трябвало да ми помогне да овладея тази силна тревожност. Праща ме на кардиолог, макар че според нея изобщо няма нужда, но за мое успокоение. А след 10 дни ме вика на преглед да видим, как съм. И тогава можело да ми намаля Ксанакса по схема. Флуанксида точно, за какво е? Тя ми каза да не чета листовките и аз за първи път реших да не ги чета, защото точно както съм сега само ще се оглеждам за нежеланите реакции.
Как ви се струва, адекватно ли е това лечение за мен и моите неразположения със сърцето, треперенето и тоталното безсъние?
За щастие за сега още стомаха не се е обадил, както при предните кризи. Дано да задържи, че и той като се обади съм тотал щета. 😔
evigg твоята психоатърка, прави ли онлайн консултации? Аз съм на 300км от София. 🙄

# 517
Здравейте,
Някой да е приемал Ивабенор 5 мг? Бях на кардиолог и отчете 110 пулс и ми го изписа 2х1т.И след 10 дена пак да отида да ми направи ехокардиография или там както се казва. Питах за холтер да поставим ама ме отряза.

# 518
Скрит текст:
Мисля, че тази психиатърка не ме подцени като предната. Предната ме беше сложила само на Ремирта 2 месеца и после на Релаксофитол без плавно спиране на Ремиртата.
Тази е пенсионерка вече, но още си работи. Много ми се струва адекватна за годините си. Живея в малък град и нямам много избор. Сега последно от преди малко.
Тази седмица :
-Серопрам качвам на 1/2 сутрин, 1/4 обед, -Флуанксид 1табл. на обед и новото -Ксанакс сутрин и обед по 1/2 от 0, 25мг., а вечер 21 часа 1 и 1/2 табл. Спирам атаракса и няма да започвам прегабин за момента. Тя ми каза, че ксанса ще ме успокоѝ, докато започне да действа Серопрам. Трябвало да ми помогне да овладея тази силна тревожност. Праща ме на кардиолог, макар че според нея изобщо няма нужда, но за мое успокоение. А след 10 дни ме вика на преглед да видим, как съм. И тогава можело да ми намаля Ксанакса по схема.
Флуанксида точно, за какво е?
Скрит текст:
Тя ми каза да не чета листовките и аз за първи път реших да не ги чета, защото точно както съм сега само ще се оглеждам за нежеланите реакции.
Как ви се струва, адекватно ли е това лечение за мен и моите неразположения със сърцето, треперенето и тоталното безсъние?
За щастие за сега още стомаха не се е обадил, както при предните кризи. Дано да задържи, че и той като се обади съм тотал щета. 😔
evigg твоята психоатърка, прави ли онлайн консултации? Аз съм на 300км от София. 🙄
При мен го изписаха за натрапчиви мисли.

# 519
Тази седмица :
-Серопрам качвам на 1/2 сутрин, 1/4 обед, -Флуанксид 1табл. на обед и новото -Ксанакс сутрин и обед по 1/2 от 0, 25мг., а вечер 21 часа 1 и 1/2 табл. Спирам атаракса и няма да започвам прегабин за момента. Тя ми каза, че ксанса ще ме успокоѝ, докато започне да действа Серопрам. Трябвало да ми помогне да овладея тази силна тревожност. Праща ме на кардиолог, макар че според нея изобщо няма нужда, но за мое успокоение. А след 10 дни ме вика на преглед да видим, как съм. И тогава можело да ми намаля Ксанакса по схема. Флуанксида точно, за какво е? Тя ми каза да не чета листовките и аз за първи път реших да не ги чета, защото точно както съм сега само ще се оглеждам за нежеланите реакции.
Лиана, не знам дали моята психиатърка прави онлайн консултации. Ще проверя и ще пиша допълнително. Сега ми се вижда по адекватно лечението ти. Относно флуанксола се изписва за натрапливи мисли и тревожност. Аз съм го пила, но моята психиатърка ми го спря като ми включи успокоителното, каза че няма смисъл от флуанксола, щом ще пия успокоително, но преди това го бях пила 3 месеца. Ксанакса ще те успокои, не се притеснявай. Само ми се вижда вечернта доза доста висока 1 и 1/2, но аз не съм пила ксанакс. Според мен следвай предписанията на психиатърката, ние може само да споделим нашия опит. При всеки човек лекарствата действат различно. Относно сърцето и неразположенията, напълно те разбирам. Преди да се примиря, че съм с тревожно радстройство, мислех че съм болна. Обиколила съм няколко кардиолога, направвила съм един куп изследвания, включително холтер за кръвно, холтер ЕКГ.  Имах и прескачания на сърцето. Естествено на сърцето нищо му няма, всички изследвания бяха в норма. Причината за всичките ми неразположения бяха паническите атаки и тревожността. Според мен иди на кардиолог, за да се успокоиш, че реално нищо ти няма.

Пробвай от тук дали може да направиш онлайн консултация https://www.easydoc.bg/doctor/d-r-sibila-dimitrova-69

# 520
Sunflower29, моля за имената на доктора от Плевен и психотерапевта.

Докторът е Доц. Стойчев, завеждащ отделение по зависимости в плевенската психиатрия - +359 88 7470182
А на терапевтката е Калина Иванова - Плевен - номер 088 7304733.
Но тя трудно приема нови пациенти(клиенти), тъй като е супер натоварена.

# 521
Хора от екстрасистоли може ли да тупти между гърдите или е от тревожност и вълнение? На някой да му тупти между гърдите като трептене?
Пулса как ти е?
На мен ми се е случвало така да ми трепти стомаха, не като мускулни спазми, а си е точно трептене. Няма да се учудя да е от превъзбудена нервна система
Пулса с конкор е към 80 . Ами по-горе е от слънчевия сплит

# 522
  • София
Лиана, браво, това чудесни новини. Ще се оправиш.

# 523
Здравейте,
Някой да е приемал Ивабенор 5 мг? Бях на кардиолог и отчете 110 пулс и ми го изписа 2х1т.И след 10 дена пак да отида да ми направи ехокардиография или там както се казва. Питах за холтер да поставим ама ме отряза.

Аз съм приемала ивабенор точно по схема 2х1. Нормализира пулса без да влияе на кръвното. Добро лекарство е.

# 524
Здравейте,

Аз съм приемала ивабенор точно по схема 2х1. Нормализира пулса без да влияе на кръвното. Добро лекарство е.
Благодаря ти!
Колко време го пи и имаше ли проблем със спирането?

Общи условия

Активация на акаунт