Паническо разстройство - 56

• 36 074
  • 763
  •   1
Отговори
# 60
Оп и на мен ми излезна висока ПК - при горна 339, моята е 351. Както и висок общ и лош холестерол. Винаги съм имала висок, нищо че съм слаба. И аз малко сдухах пак за киселината. Нали сега съм си внушила, че имам проблем с бъбреците, въпреки че другите показатели са ок.

Аз работя с психолог вече две години (отново). Да, помагат доста, но много бавно.

# 61
Висока пикочна киселина може да е самостоятелна, може да е и част от метаболитен синдром. В зависимост от други показатели се определя от ревматолог. Висока ПК с висок холестерол (понякога и триглицериди) се смята за две от триадата на метаболитния синдром (ИР е другото). При наличие на тези, е добре да се мине на балансирана диета, без много протеини и мазнини. Набляга се на овес, мюсли и т.н. Месата се махат, освен заек, немазни риби и пилешко. Това ограничено и само варено. За пиене само вода. Аз също имах преди 2 месеца 480 ПК, вчера вече е 210. Холестерола от 9 е вече 4,6. Триглицериди от 3,1 е 0,7. Режим, мощни тренировки, добавки и много внимателно хранене.

# 62

Като гледам другите, които изброяваш са ми ок, само ПК си е увеличена, на изследванията от миналата година  също. А тази балансирана диета, която казваш без протеини и мазнини не знам. Аз когато се храня високо въглехидратно не се чувствам много добре като цяло и нямам достатъчно енергия при трениране сякаш. Ти така ли я свали?

Последна редакция: ср, 11 яну 2023, 13:00 от b5555

# 63
Сега ще се опитам и аз да си кача моите от днес. Като от 10 дни съм на нискокалорична диета, и ако трябва да спра протеините съм чао, защото и тренирам. Дали няма друг начин. Ааа и виното не спирам 😜

# 64
Ооо вие нямате никакви изследвания...сега ще ви покажа моите...това са изследвания които са ми назначили с изключение на Хома индекса и желязото и витамините...тях сама си ги назначих...
Какво означава понижена Урея и среден обем на еритроцитите знаете ли ? А това за високите антитела на рубеолата означавало,че или съм я карала или имам ваксина...поне така ми казаха...личната ми каза,че дори тя самата няма никога правени такива подробни изследвания и да изчезвам 😄

# 65

Като гледам другите, които изброяваш са ми ок, само ПК си е увеличена, на изследванията от миналата година  също. А тази балансирана диета, която казваш без протеини и мазнини не знам. Аз когато се храня високо въглехидратно не се чувствам много добре като цяло и нямам достатъчно енергия при трениране сякаш. Ти така ли я свали?
Аз взимам BCAA, Whey, добавки, карнитин, креатин и т.н. В този случай не ми липсва енергия. И не ям високовъглехидратно - основно овесени ядки с козе сирене (в гореща вода), мюсли с шейк, варено пилешко, салати и т.н. Но свалих всички показатели в екстремно кратко време без особен зор.

# 66
И аз съм във вихъра на изследванията през последните дни или по-точно през първите дни на новата година. Правих и ЯМР за разкош. Подсетихте ме за ПК.
Търся читав психолог, който да работи с хипохондрици.

# 67
  • София
Някой да е наясно с кортизолов ритъм? Това са ми резултати от слюнка и два кръвни показатели се включваха в пакета

# 68
Някой да е наясно с кортизолов ритъм? Това са ми резултати от слюнка и два кръвни показатели се включваха в пакета

Напълно нормални изследвания, дори бих казал отлични! А защо са пускани? Те са особени.

# 69
  • София

Напълно нормални изследвания, дори бих казал отлични! А защо са пускани? Те са особени.
Благодаря, Георги
Заради постоянната умора и физическите симптоми, насочиха ме да ги пусна заедно с полови хормони.
Според други хора има леко нарушение в ритъма заради това, че сутрешния , за да е оптимален трябва да е към 20 и после да спада постепенно
Сутрин ми е много ама мноооого трудно да стана, наред с всякаквите други симптоми.
От всички неща, които изследвах до сега и по препоръка на лекар, стигам за себе си до следния извод
- на първо място ми влияе характерът, второ нездравословния начин на живот и хроничния стрес, който отново ми идва от възприятието за нещата и невъзможността да го отработвам, трето място ми е Хашимото с лека хипофункция и проблемите с гръбнака, които много ме тормозят и ми се отразяват физически

# 70
  • Враца
Аз идвам да отчета ехографията. Всичко е наред. Много ми беше трудно до 14 часа, когато трябваше да отида. След това бях хем спокойна, хем страшно уморена.
Намалиха ми едното лекарство, ще го пия само веднъж, вместо три пъти, защото ми ставаше много лошо нощем.

Успех на всички с изследванията, дано всички резултати да са добри.

# 71
Здравейте , преди време ви бях споделила, че имам периоди на хипохондрия , които изчезват и се връщат с пълна сила.
Преди около два месеца бях с болки в кръста и към краката , невроложката каза -възпаление на лумбоскаралните нервни коренчета,  прати ме на снимка -излезе само  лека протрузия .Лекарката каза че може да почна физиотерапия за по -бързо минаване, но аз реших да отида на масажи при кинезетерапевт.
Отидох 8 пъти за  около месец, и в момента няма нещо което не ме боли все едно съм болна от грип , но не съм ... ужасно изтощително е психически, нещо постоянно да те боли на различно място.
От работата ми на комп. Все си имах леки болки , но сега е нещо страшно .спрях масажите от две свсмици , за да разбера дали те са провокирали тези болки и  във вторник пак съм на невролог да видим какво ще каже . Но съм много притеснена  за тези болки в цялото тяло 😔

Последна редакция: чт, 12 яну 2023, 17:36 от jasmina_12

# 72

Благодаря, Георги
Заради постоянната умора и физическите симптоми, насочиха ме да ги пусна заедно с полови хормони.
Според други хора има леко нарушение в ритъма заради това, че сутрешния , за да е оптимален трябва да е към 20 и после да спада постепенно
Сутрин ми е много ама мноооого трудно да стана, наред с всякаквите други симптоми.
От всички неща, които изследвах до сега и по препоръка на лекар, стигам за себе си до следния извод
- на първо място ми влияе характерът, второ нездравословния начин на живот и хроничния стрес, който отново ми идва от възприятието за нещата и невъзможността да го отработвам, трето място ми е Хашимото с лека хипофункция и проблемите с гръбнака, които много ме тормозят и ми се отразяват физически
Принципно ако са те оставили да почиваш повече преди пробата, може да падне под 20. Лошо е, ако е под 8. Тогава наистина е проблем.

# 73
  • София

Благодаря, Георги
Принципно ако са те оставили да почиваш повече преди пробата, може да падне под 20. Лошо е, ако е под 8. Тогава наистина е проблем.
Мерси още веднъж за обясненията
Според теб има ли смисъл като цяло да се пият адаптогени тип ашваганда? Чета, че от тях се смъква кортизола още повече и сега тази ашваганда дето я взех не знам има ли смисъл да я пия или да я давам на някой? Разчитах, че тя ще ми помогне поне малко за тревожността Simple Smile

# 74
Не, те затова са адаптогени. При нисък го качват, при висок го свалят. Принципно са спортни добавки, но като адаптогени работят и извън спорта.

Общи условия

Активация на акаунт