Паническо разстройство - 56

• 36 119
  • 763
  •   2
Отговори
# 90
Да е боледувано от грип и ковид скоро? Обикновено те отключват такива симптоми у хората с тревожност. Иначе комбинацията от лекарства, които пиете, не е лоша.
Ковид изкарах сравнително леко миналия април

# 91
  • София
И аз ставам ужасно трудно. Призори ми става лошо- приливни вълни , тежест в главата, пари ми челото, чувам звън в главата, тотално безсилие,  все едно някакво налягане ме натиска, силна замаяност. Свалих 3 кг . Апетитът ми още е зле. Понякога ми се гади. Гледам да стана по- бързо защото в леглото се чувствам все по- ужасно. През деня се стабилизирам донякъде. Но имам секунди, когато внезапно ме връхлита вертиго  и много ме е страх да не остане за по - дълго, също ми минава ток през вътрешностите (това Слава Богу вече е много рядко). Мислите ми на разсънване са най- тежките и силно се измъчвам от тях. Объркани, катастрофални, безнадеждни и губя желание за каквото и да било.

# 92
Здравейте. От точно 1 година пия Дуксет,като съм била и на 60мг и на 30 и на 20. …Отделно взимам и клонарекс и флуанксол. Имам час при лекаря си в неделя,а това е много дълго време за мен. Според вас много ли ми идват хапчетата или трябва да се увеличи дозата?Някой чувствал ли се е така?

Защо пиеш клонарекс и флуанксол - обикновено се изписва едно от двете и при лечение с ад се спират до 2-3 месеца от началото. Няма как да не се чувстваш така от този коктейл.

# 93
Скрит текст:
Здравейте. От точно 1 година пия Дуксет,като съм била и на 60мг и на 30 и на 20. …Отделно взимам и клонарекс и флуанксол. Имам час при лекаря си в неделя,а това е много дълго време за мен. Според вас много ли ми идват хапчетата или трябва да се увеличи дозата?Някой чувствал ли се е така?

Защо пиеш клонарекс и флуанксол - обикновено се изписва едно от двете и при лечение с ад се спират до 2-3 месеца от началото. Няма как да не се чувстваш така от този коктейл.
И на мен ми изписаха АД+антипсихотик+ бензо. После спрях безото и останах на АД+ флуанксол, и то за дълго време. Спрях и флуанксола и останах на АД.

# 94
Аз също пих Ад с флуанксол и клонарекс... флуанксола го пих година и половина,а клонарекса година...АД 2 години...
Мисля,че ги изписват често заедно и за по дълго време...бях си много добре докато ги пиех

# 95
Когато са ми давали флуанксол, не са ми давали успокоителни, а и аз не ги понасям, защото ме карат да се чувствам зле. Флуанксола схм го пила макс 6м и след това действието му се обърна и започнах да влизам в депресия, въпреки ад и паи, който е завеждащ психиатрията в голяма соф болница, каза, че когато си стигне максималното действие, работи на обратно и трябва да се спре.

# 96
Когато са ми давали флуанксол, не са ми давали успокоителни, а и аз не ги понасям, защото ме карат да се чувствам зле. Флуанксола схм го пила макс 6м и след това действието му се обърна и започнах да влизам в депресия, въпреки ад и паи, който е завеждащ психиатрията в голяма соф болница, каза, че когато си стигне максималното действие, работи на обратно и трябва да се спре.
Бензото е заради АД, а не заради флуанксола.
Флуанксол съм пила в ниска доза около 2г., при мен нямаше обратно действие. При спирането обаче усетих липсата му.

# 97
Здравейте,някой давал ли е Атаракс на дете?Какво е мнението ви за този медикамент?Изписан е на сина ми/на 5г./заради хистерични пристъпи,които много трудно се овладяват.

# 98
  • София
Счупих си ръката. Може ли да пия обезболяващи с асентрата? Отделно май и гърло почва да ме боли. Панадол може ли да се пие? И май и комоцио си докарах от падането..

# 99
Как си с врата? Шипове? Аз се чувствам по същия начин. Чудя се дали не е от притискане на вертебслната артерия.

И аз ставам ужасно трудно. Призори ми става лошо- приливни вълни , тежест в главата, пари ми челото, чувам звън в главата, тотално безсилие,  все едно някакво налягане ме натиска, силна замаяност. Свалих 3 кг . Апетитът ми още е зле. Понякога ми се гади. Гледам да стана по- бързо защото в леглото се чувствам все по- ужасно. През деня се стабилизирам донякъде. Но имам секунди, когато внезапно ме връхлита вертиго  и много ме е страх да не остане за по - дълго, също ми минава ток през вътрешностите (това Слава Богу вече е много рядко). Мислите ми на разсънване са най- тежките и силно се измъчвам от тях. Объркани, катастрофални, безнадеждни и губя желание за каквото и да било.
[/quote]

# 100

# 101
  • София
Димана, не съм наясно дали имам шипове. С врата проблеми досега не съм имала.

# 102
Незнам аз също го пих в малка доза...от самото начало до края по 1 т вечер...но мисля,че и моята психиатъра ми е споменавала нещо,че понякога започва да работи обратно...но понеже аз нямах такъв проблем.  Тя само ме предупреди и не ми е обяснявала повече...а клонарекса незнам защо ми го е оставила толкова дълго са го пия...но нямах никакви проблеми с неговото спиране

# 103
Здравейте,
Нова съм в форумите. За сега само четях, с надеждата да открия подобни на моите симптоми.
Ситуацията е, че поради здравословни и семейни проблеми миналата година изпаднах в тревожност, бих го описала като постоянна паника. Това доведе до проблеми със съня до такава степен, че не можех да мигна дни наред. А като се унасям, изведнъж се стряскам, получавам сърцебиене или иглички по гръбначния стълб и все едно главата ме стяга и праща сигнали до тялото да не се отпуска. Не зная дали го описвам с най- точните думи.
Бяха ми предписали линефор/ лирика преди сън с малка доза 50мг. И в началото 1/2 хлорпротиксен в комбинация, което в последствие отпадна и остана само линефор. Преди около месец осъзнах, че ме успива прекалено много, звуци, които би трябвало да ме събудят, не ги чувах изобщо. Реших да го спра, защото се уплаших. Появи се безсъние, в следствие главоболие, изпускам предмети. И пак започнах да се стряскам насън. И не мога да спя.
Опитах се да върна линефор, но няма ефект, не мога да заспя.
Предписаха ми геродорм зелена рецепта като преди това да пробвам с тритико, хлорпротиксен. Тритико не помага, дори имам чувство, че ме възбужда вместо да ме приспи, една таблетка от 75. Хлорпротиксен 1 Табл преди сън изобщо не ми действа.
Само да се отпусна и лекичко да започна да се унасям и следва стряскане и все едно душата ми става на кълбо.

Моля, ако някой го е преживял, или има съвет, помагайте.

# 104
  • София
Счупих си ръката. Може ли да пия обезболяващи с асентрата? Отделно май и гърло почва да ме боли. Панадол може ли да се пие? И май и комоцио си докарах от падането..
Мигла, как успя Sad пожелавам ти бързо възстановяване
Виж във фрамар за всяко от лекарствата дали има взаимодействие и какво, за да си спокойна https://apteka.framar.bg/30007137/%D0%B0%D1%81%D0%B5%D0%BD%D1%82 … 0-%D0%BC%D0%B3-28 най-долу след листовката ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ НА АСЕНТРА ТАБЛЕТКИ 50 МГ * 28 KRKA
Аз също пия сертралин (Стимулотон) за толкова години и антибиотици съм пила и куп обезболяващи, но все пак си провери конкретно каквото те интересува

Общи условия

Активация на акаунт