Паническо разстройство - 56

• 37 919
  • 763
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Да и аз пих периферн 40 дни...и той е с б комплекс...сега милгама Н от един месец...като десет дни я пиех 3х1 а сега е 2х1
Имаше ли ефект от този Периферин, ти за какви симптоми го пи?
Чудя му се дали да го взема заради болежките от дисковата херния, че доста ме удря в периферната на краката

# 346
Оправих го с метилкобаламин 1000 мг 1т. Сутрин под езика...после пих и периферин...той също е с хубавия за усвояване б12..
Периферин ми го изписа невроложката заради радикулитните ми болки в кръста,крака, ръце...и заради мускулните потрепвания ,мравучкания,усещания за преминаване на ток...аз останах много доволна от него...изпих 2 кутий по 20 дози...не че съм се оправила,но всички намаля значително...пиех по 1 сутрин преди храна

Последна редакция: ср, 01 фев 2023, 18:05 от Надежда Х

# 347
Здравейте, мили хора!
Аз също се присъединявам към Вас, за жалост.
Изпадала съм през годините в тревожност, но от няколко месеца не мога да изплувам.
Започва с гадене , повръщане рано 4-5 часа сутринта, после започва сърцебиене, изпращане на вълни в стомаха, червата, треперене на крайниците, разстройство и тотално безсъние.Изкарам по 5 нощи поредни без сън, абсолютно никакъв.Последната криза беше преди 10 дни. Имаше затишие, в което нямах симптоми, спах. От снощи отново. Имам чувството,че ще полудея.
Първо започнах с Тритико, но след 3 седмици прием нямах подобрение и ми го смениха с Ремирта 15 мг. От нея ми трябваха 2-3 седмици да я свикна през това време имах симтомите. После получих подобрение. При нужда ксанакс ми беше изписан.Пих я 2 месеца Ремиртата и психиатърката ми я спря изведнъж и минах на Релаксофитол. Първите дни спах и бях добре, но на 5-тата вечер след спирането на Ремирта дойде отново ад-а. Безсъние 5 нощи поред, гадене с позиви за повръщане, вечер с веднага щом легна да запсивам започва мъжденето и сърцебиенето, вълните към стомаха и краката. Стомаха ми става на топка, получавам разстройство, а краката ми треперят така сякаш ми е студено. Не ме свърта на едно място, иде ми да бягам и крещя, черни мисли.
Днес посетих друг психиатър, който ми каза, че имам тревожност, която без АД няма да се оправи.ю
Изписа ми Серопрам- започвам с 1/4 една седмица, втората седмица 1/2 сутрин. Флуанксол - 1 табл. на обяд. Прегабин- 1 капсула в 21ч. и малко преди лягане Атаракс.
Толкова ме е страх от АД, толкова тревожни мисли имам. Отделно вит. Д ми е доста под норма, желязото също ми е доста под норма,както и феритин, хемоглобин. Имам хипофункция с Хашимото ии там ТСХ ми играе от 1 г. насам и само сменяме доза. В изледванията от последната седмица ТСХ ми 8, ТАТ И МАТ високи.
Какво ще кажете за назначеното лечение? Страх ме е да го започна.

# 348
Аз записах тези комбинации и ще изпробвам за безсъние:

10 мг цинк
200 мг магнезий веднага и 300 мг бавно освобождаван
1 капсула "сладки сънища"
2 хапчета мента, глог, валериан
200 мг л-теанин (L-theanine)
при нужда и 25-50 мг Тритико (trazodone)- това смятам да го изключа, че съм го пила преди време, и не ми понесе.
https://strahbg.com/?p=1868

вит Б6 90 мг (Милгама Н) + Босвелия 250 мг по една капсула два пъти на ден + магнезий 400 мг и вит Д 1000 IU сутрин
https://www.bg-mamma.com/?topic=1204545.44535

Лиана, прави ми впечатление, че доата бързо "скачаш" от лекартво на лекарство. Имай предвид, че такива състояния се овладяват бавно и с търпение. За да ти подейства една терапия т.е. да имаш някакво подобрение, ти трябва от месец до три месеца време.

# 349
Имам усещане за леко оплитане сдървяване на езика и може ли да е от тревожността?

# 350
Такива симптоми съм имала от тревожност, че не е за вярване. И на лекарите не вярвах.

# 351
  • София
Имам усещане за леко оплитане сдървяване на езика и може ли да е от тревожността?
Аз съм имала.
Този флуанксол, когато е помощен към антидепресант колко време се приема обикновено?
Лиана, според мен не трябва да те е страх от ад, ако се улучи точния ще те успокои. На мен психиатърката ми каза, че има хора и по 10 години ги пият. Вярно, че не е добра алтернатива, но обратния вариант е по- страшен.
Относно витамин д и аз започнах да го пия. Приятелка фармацевт ми препоръча един, уж бил супер много добър, тя го пиела и нямала лошо настроение, да видим.

Последна редакция: ср, 01 фев 2023, 17:31 от insane

# 352
Аз пих флуанксола заедно с АД 1 година и половина...Баща ми 2 години...имам приятелка,която също го пи 2 години..
Сподели ако може кой е този витамин Д

Последна редакция: ср, 01 фев 2023, 18:39 от Надежда Х

# 353
Аз пих флианксол + АД близо 2,5г. Някой пил ли е само флуанксол без АД, защото се оказа, че за моето състояние флуанксолът е по-важен от АД?

# 354
Анонимен, всъщност аз не вземах решението за смяна на АД, а това го решаваше психиатъра. Чувствам се в такава дупка, че каквото ми кажеше се съгласявах. Нямаше помощни лекарства нито към Тритико, нито към Ремирта. А Ремирта ми я спря от раз без намаляне на дозата, аз пиех 15мг. и директно ми каза Релаксофитол да започна. Ремирта пих 2 пълни месеца. Тя така реши, явно ми подцени състоянието, въпреки оплакванията ми. Също ми каза нещо, което ме втрещи - "Ти вече го имаш това и ще го имаш занапред. Трябва да си изградиш механизми за справяне.Няма да умреш от това, просто го приеми".

# 355
  • София
Психиатърката каза уж по- малко, докато подействал антидепресанта, аз се надявам месец например максимум.
Витамин д е течен и пише smart hit vitamin d3
Иначе Лияна и аз мисля, че няма пълно оттърване, но пък съм живяла що - годе пълноценно. Ако трябва да ви вдъхна надежда - на 24 се разболях от тази тревожност. Сега съм на 40. Не съм се оправила, но пък съм живяла прилично. И сега само трябва да си стъпя на краката. Просто натрупах ужасно много стрес и според мен спирането на золофт а след тригодишен прием си каза своето.

Последна редакция: ср, 01 фев 2023, 18:34 от insane

# 356
Лиана, за кой град става дума? Да опиташ със смяна на психиатъра ли? Много разхвърляно ми звучи цялото лечение, не че съм специалист, ама вземи това, спри оново. При твоите симптоми вероятно ще е добра линия антипсихотик+АД+ бензо (последното докато подейства АД). Спира Ремирта и заменя отраз с хранителна добавка (от зелена рецепта скачаш директно в добавките). Много странно. То така, ако ставаше. Да опиташ с друг специалист ли? Ти къде си объркана и в дупка, то пси-то те вкарва в още по-голям водовъртеж.

Скрит текст:
Психиатърката каза уж по- малко, докато подействал антидепресанта, аз се надявам месец например максимум.
Витамин д е течен и пише smart hit vitamin d3
Иначе Лияна и аз мисля, че няма пълно оттърване, но пък съм живяла що - годе пълноценно. Ако трябва да ви вдъхна надежда - на 24 се разболях от тази тревожност. Сега съм на 40. Не съм се оправила, но пък съм живяла прилично. И сега само трябва да си стъпя на краката.
И аз съм на това мнение. В крайна сметка трябва да се цели нормален живот що-годе, дори да се налат някакви лекарства през определен период от време, отколкото някакво вегетиране, ама да сме само на вода и витамини. Да не говорим, че треожността, ПА, депресията и т.н. влияят на цялото семейство.

# 357
insane, аз не искам да свиквам с тази идея. Мислите ми са, че ако трябва така да живея до края, предпочитам да си ида. Знам, че не е редно така да мисля, но това ми е в душата.
Анонимен, именно заради това днес отидох при друг психиатър, който ми изписа тази рецепта. От която се страхувам и съм пред дилема, да започна ли или не. Но както съм в момента е
в блатото и вегетирам, съвета на семейството ми е да я започвам.След две седмици ме вика на контрола.

# 358
Лиана, може би Георги ще може да каже повече, но според мен е доста добра комбинация за начало. Имай предвид, че постепенно ще се коригират дозите и ще отпадат някои от лекарствата с натрупването на АД.

# 359
Е това от рецептата е добро класическо лечение. Мисля, че ще свърши работа.

Общи условия

Активация на акаунт