Паническо разстройство - 56

• 36 404
  • 763
  •   2
Отговори
# 525
Здравейте,
Някой да е приемал Ивабенор 5 мг? Бях на кардиолог и отчете 110 пулс и ми го изписа 2х1т.И след 10 дена пак да отида да ми направи ехокардиография или там както се казва. Питах за холтер да поставим ама ме отряза.

Аз съм приемала ивабенор точно по схема 2х1. Нормализира пулса без да влияе на кръвното. Добро лекарство е.
Благодаря ти!
Колко време го пи и имаше ли проблем със спирането?
Първия път го пих 2 месеца. Спрях го плавно с намаляване на дозите. След известен период пак го бях почнала, но само сутрин. Втория път го спрях от раз.

# 526
Георгий, а Вие какво ще кажете за моето лечение от днес?

# 527
Адекватно е. По-разумно от предното. Класическа схема за начало. Но аз не виждам покрай химията никой лекар или измислената професия психолог да изписват режим на хранене и спортна дейност... Е това ме е яд.

# 528
  • София
Адекватно е. По-разумно от предното. Класическа схема за начало. Но аз не виждам покрай химията никой лекар или измислената професия психолог да изписват режим на хранене и спортна дейност... Е това ме е яд.
Като каза режим на хранене, сподели какво мислиш за храненето, мен ме интересува и смятам, че ще е полезно за всички ни Simple Smile какво е ок да се яде, какво не е добре, колко хранения на ден е хубаво да има? Какво мислиш за приема на млечните храни- дали наистина действат възпалително? Ами глутена?
Все пак е ясно, че и там е индивидуално и както казват дозата прави отровата и надали е добре да лишаваме организма тотално от нещо.

# 529
  • София
Георги, какво препоръчваш за храна и спорт?
Моят психиатър ми препоръча по възможност движение, работа. Но най вече акцентира да възприемам случващото се с мен по друг начин. Не че зная от какво ми става лошо и как да го възприемам, изучавам се.
За храна - той знае, че съм вегетарианка, знае, че спирам да се храня при криза, не отдаде голямо значение на това.

# 530
Самия спорт създава дисциплина. Отлагането на тренировка я разваля. Създаването на режим на тренировки е първата стъпка към справяне с проблемите. После самия спорт носи свойте бонуси. Аз лично харесвам силови тренировки 40-50 минути + минимум 30 минути кардио. Поне 4 пъти седмично. А останалите 3 дни само кардио и корем. Общо на седмица минимум 300 минути. Като хранене - поради бонусите от медикаментите най удачно е кето хранене , НВД-ВМ или подобен режим. Там ефекта на стимулация от въглехидрати и инсулинови пикове е елиминиран.
Какво мисля за млякото - аз самия не консумирам млечни особено, не ги обичам. Но понякога взимам скир или гръцки йогурт и ги ползвам с протеинови пудри. Сирене ям само козе домашно от един дядо тука в близко село. Не купувам от магазина мляко или сирене. Не ям обработени меса (салам, пушено месо и т.н.). Не ям и свинско , просто ми е тежко. Много мога да говоря за хранене, но според мен трябва да се намери личния баланс , и да се яде минимума, а не да се тъпче човек. Хидратиране също 2 литра на ден поне. Сън поне 7 часа. Ако имате тракери - 40% е нужно да е дълбок сън. И така, много неща може да се направят извън медикаментите и са с по голям дял при справянето.

# 531

Съвсем не съм съгласна.
Първо не съм съгласна, че професията психолог е измислена. На второ място не съм съгласна, че не “изписват спорт”
Моят психиатър ми казва всеки път - разходки по 8-10 км на ден(работя от вкъщи), както и леки тренировки, ако смотаният ми пулс го позволява.
Психотерапевтката ми постоянно ме надъхваше да спортувам нещо, така че това, което казваш съвсем не е вярно. Друг е въпросът, че никой никого не може да накара насила.
Уважавам факта, че си доста компетентен по много теми, но понякога се изказваш доста крайно, а е очевидно, че хората във форума (включително и аз) ти се доверяваме. 🙃
[/quote]

# 532
  • София
Зависи и на какъв лекар ще попаднеш.
Последната ендокриноложка например ми каза- най-доброто противодействие на инсулиновата резистентност е спорта, наред с храната, а спорта редуване на кардио и силови и малко за подбутване на нещата метформин.Колко ендокринолога съм обиколила, всички ми даваха метформин в макс дози и чао. Или кардиолог преди години - нищо ти няма на сърцето, супер, успокоение, обаче ето ти бетаблокер за високия пулс и ксанакс. Сега кардиоложката, при която бях каза движение и кардио ти трябва и малко магнезий
Същото е и с пси-виждате сами, колкото лекари, толкова мнения, но от нас зависи да открием своето си
Лично за мен всяка информация тук е полезна, защото научавам по нещо ново и отсявам полезното за мен конкретно.
Благодаря на всички ви!

# 533
Днес следобед изпий 1/2 ксанакс от 00.25мг. Сега преди лягане 1 и 1/2  0.25мг иии изобщо не съм добре. Нито мога да заспа, даже са ми изострени още повече симптомите. Като една вечер пак в криза, когато пих ксанакс.
Възможно ли е той да ме превъзбужда, защото точно така се чувствам. Не ме свърта изобщо. Сърцето, вълните и стряскането при отпускане да заспа ме подлудяват. И тази вечер ще е безссънна, даже няколко пъти правих опит са повърна.
Дали ще изкарам нощта или наистина ще ми се случи нещо лошо?
Помолете се за мен, защото вече не  знам къде се намирам.

# 534
  • София
Мен ксанакс ми отпуска тревожността, но не бих казала, че ме приспива, но не ми и действа превъзбуждащо-може да ти е от другите хапове.
Преди години с първста си криза бях като теб със съня, или не спях или ме будеха страшни паник атаки и ме беше страх да заспивам.
Опитвай различни неща, не казвам, че ще сработят, просто опитай каквото ти хрумне
Дишане, слушане със слушалки на релакс музика, валидол (понякога помага), ако трябва и примерно знаеш, че те разсейва гледане на филм или да четеш-прави това, защото колкото повече се насилваш да заспиш, толкова повече ще се изнервяш
Ако трябва да съм честна, тогава нищо не ми помагаше и лежах, тресях се, плачех, молех се, ставах, лягах, гледах в една точка и накрая тялото ми се изморяваше и заспивах за няколко часа

# 535
Vencho, сега съм точно така. Моля се, ставам, лягам, обикалям, не ме свърта. Имам чувството, че ще полудея. От кой други хапове да е те са серопрам и флуанксол. Ще те отскача, ако ожелвя до сутринта ще е чудо. Иде ми да си посегна и спася. Мен много ми се спи, буквално клюмам. Заспивам и в момента, в който се отпусна се стряска в бувкалния смисъл, сърцето се стяга и ми е лошо...

# 536
  • София
Лиана, не се предавай! Това е мъчително, зная, но винаги има изход. Моят психиатър ми е казвал в такива крайни състояния да си поемам въздух на макс баааавно и дълбоко и да задържам и започвам да изпускам също мноого бавно. И така няколко пъти- спасявало ме е. В такива моменти и най- малкото подобрение, което тялото усеща не може да се опише колко помага! Също ми е дал сироп неуропан да пия от него в такива моменти, както и да сдъвча, не да пия половин атаракс. Също ми е казвал да съм спокойна.

# 537
  • София
Vencho, сега съм точно така. Моля се, ставам, лягам, обикалям, не ме свърта. Имам чувството, че ще полудея. От кой други хапове да е те са серопрам и флуанксол. Ще те отскача, ако ожелвя до сутринта ще е чудо. Иде ми да си посегна и спася. Мен много ми се спи, буквално клюмам. Заспивам и в момента, в който се отпусна се стряска в бувкалния смисъл, сърцето се стяга и ми е лошо...
Разбирам те и ти съчувствам и знам какво е да искаш да сложиш края, за да се свърши, колкото и гадно да прозвучи, но аз така съм се измъквала от такива мисли тогава - ами ако оцелея след като си посегна и остана инвалид или нещо подобно...това ще е съвсем пагубно
Лиана, ще издържиш, но ще се измъчиш
Пробвай да смениш мястото, на което лягаш да спиш - пробвай на дивана, ако щеш и на земята, остави светната лампата, ако това ти намалява тревожността. Сама ли живееш?

# 538
Мигла, благодаря, ще  пробвам с дишането.
vencho не съм сама. Имам 2 деца и съпруг, който е до мен и в момента. И той заради мен не може да се спи..

# 539
  • София
Хубаво е, че имаш подкрепа, това е много важно!

Общи условия

Активация на акаунт