Фурна и плот за вграждане - избор на марка и модел. Тема 6

• 50 968
  • 875
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Здравейте.
Бих искал да попитам Velimina , какви са разликите между две от най – препоръчваните фурни Bosch HBA578BS0 и Bosch HBG5780B0 .
Прави ми впечатление ,че имат само разлика в големината на дисплея и цвета на фурната. Иначе и двете са с пиролиза с по 30 автоматични програми , серия 6 на горе долу еднаква цена и т.н.
Та мисълта ми е , тези двете фурни въобще имат ли някаква разлика по между си като функционалност и вие коя от двете фурни бихте избрали ?

Според мен, двете фурни са еднакви и дисплеят им също е еднакъв. Основната им разлика е цветът, така че бих избирала според него. Вкъщи имам други уреди с инокс и при мен би паснала иноксовата. Ако правите нова кухня, единствено вкусът ви е критерий. В момента изцяло черните фурни са по-модерни, но пък трендовете често се променят, докато иноксът е класика.

Втората малка разлика е, че HBG5780B0 е комплектована с чифт телескопични clip релси, които иначе струват 129 лв. За мен обаче телескопичните водачи на едно ниво са недостатъчни и аз лично и на двете фурни направо бих сменила страничните решетки с такива: https://veto.bg/products/bb6bf562-4422-4dc8-8d27-630a2fb7ff2b

Последна редакция: нд, 29 окт 2023, 03:20 от Vilemina

# 616
  • София
За жилище под наем трябва да взимам уреди. Котлони имам, фурна гледам Бош 4-та серия. Предполагам са ок?

Според мен са си съвсем прилични - имат всички видове нагряване, електронен „термостат“, бързо загряване, таймери с програмиране на начало и край на готвенето, здрави врати и стъкла, здрав емайл на камерата и т.н. Всичките имат някакъв вид самопочистване, в най-лошия случай - каталитичен панел на задната стена.

# 617
  • на Мелмак
Благодаря ти,
Утре трябва да поръчвам уреди и искам нещо надежно.

# 618
Благодаря ти,
Вчера за жилище под наем поръчах Тека. Има промоция във Vmax - Есенна разпродажба и цените ми се сториха добри, ако искаш погледни ги.
Поръчах фурна Teka HCB 6539; плот Teka TBC32010, съдомиялна 45 см DFI 44700, аспиратор пак Тека, плитка пералня и хладилник Горение. Всички с 5 г. гаранция. Ако искаш ги погледни. Жилището е за двойка и затова са по-малки уредите.

# 619
  • на Мелмак
Благодаря ти, и това ще погледна Simple Smile

# 620
  • София
Благодаря ти,
Вчера за жилище под наем поръчах Тека. Има промоция във Vmax - Есенна разпродажба и цените ми се сториха добри, ако искаш погледни ги.
Поръчах фурна Teka HCB 6539; плот Teka TBC32010, съдомиялна 45 см DFI 44700, аспиратор пак Тека, плитка пералня и хладилник Горение. Всички с 5 г. гаранция. Ако искаш ги погледни. Жилището е за двойка и затова са по-малки уредите.

Драго, са ти честити уредите и да ти служат дълго!

Teka HCB 6539 е хубава бюджетна фурна, доста надеждна и качествена. Цената ѝ е по-добра от Бош серия 4, но пък предлага по-малко функции. Тя има само горен и долен нагревател, без кръгов, затова загрява по-бавно и не може да пече на повече от едно ниво. Термостатът ѝ е механичен и поддържа температурата в диапазон от 20-30 градуса около зададената. Няма каталитични панели и трябва да се чисти ръчно, въпреки хидролизата.

Всеки си решава доколко тези неща са му важни за жилище, което дава под наем, и дали му се дават повече пари за функции, които ще ползва наемателят. Аз просто отбелязвам разликите, заради хората, които четат темата. Личното ми мнение, че тези 200-300 лв разлика могат да се отплатят при отдаване под наем, но това е друга тема.

Има и среден вариант - Бош серия 2, които могат да се намерят на цени между 650 и 750 лв. Те са по-семпли от серия 4 и са с механичен термостат, но пък имат кръгов нагревател и каталитични панели - някои само на задната стена, а други - на всички стени и тавана, например тези:

HBF154BS0

HBF154ES0 - същата, но с телескопични водачи

HBF154YS0 - с телескопични водачи на 2 нива

HBF153EB0 - подобна, но в черно.

# 621
Здравейте обмислям да закупя 
https://www.bosch-home.bg/bg/mkt-product/CMG656BS1

https://www.technopolis.bg/bg/bg/Furni-za-vgrazhdane/Furna-za-vg … MG656BS1/p/702963

Някой дали има подобна и да сподели някакво мнение?

# 622
Здравейте, след 10 годишна служба ме напусна фурната ми Уърлпул. Проби се дъното и. Електрониката също години наред правеше проблеми, общо взето такава марка няма да си купя пак. Сега съм в дилема каква да е новата. Прочетох темата, но имам нужда от помощ и съвет. Дали да си купя фурна с повече функции от по-евтина марка или базов модел на по-скъпа марка например Gorenje и Mielle. Не съм много по готвенето и честно казано не ми се инвестира в много скъпа фурна. Но имам желание да се науча да използвам повече функции различни от стандартното печене отгоре и отдолу. Най-важна ми е пиролизата. Ако ме ориентирате към читави модели с цена около 600-700-800 лв ще ви бъда много благодарна.Hug

# 623
Здравейте, след 10 годишна служба ме напусна фурната ми Уърлпул. Проби се дъното и. Електрониката също години наред правеше проблеми, общо взето такава марка няма да си купя пак. Сега съм в дилема каква да е новата. Прочетох темата, но имам нужда от помощ и съвет. Дали да си купя фурна с повече функции от по-евтина марка или базов модел на по-скъпа марка например Gorenje и Mielle. Не съм много по готвенето и честно казано не ми се инвестира в много скъпа фурна. Но имам желание да се науча да използвам повече функции различни от стандартното печене отгоре и отдолу. Най-важна ми е пиролизата. Ако ме ориентирате към читави модели с цена около 600-700-800 лв ще ви бъда много благодарна.Hug
С повечето функции на по-евтина /включително и откъм материали значи/ фурна рискуваш скоро да търсиш пак или да си недоволна в някаква степен.
Gorenje не е скъпа марка, чак странно даже ми стои изброена наред с Mielle.
Моите са Bosh и Neff, но последната още не съм ползвала, че е в жилище, което не обитавам постоянно и е само доставена там. От Бош нямам никакви оплаквания, също по-назад съм писала какъв модел е, че все не го запомням наизуст.
Назад в темата Вилемина /и не само/ е правила често много хубав и полезен разбор на множество сравнително бюджетни, но качествени фурни, включително с пиролиза. Повечето бяха на Бош, виж внимателно всички коментари назад.

# 624
  • на Мелмак
Взех онзи ден на Бош 1100 лв с пиролиза. Има доста други функции. За тази сума, с пиролиза, не знам дали ще е ок. Аз всъщност не знам и дали има 🙂

# 625
Моите наблюдения над пазара са ,че във въпросния ценови диапазон няма фурни от утвърдени марки с пиролиза. Вероятно си има причина това да е така. В тоя ценови диапазон има фурни на Беко с пиролиза... даже са под бюджета ви. Но вече вие си преценете ... на мен са ми съмнително евтини.

# 626
Моите наблюдения над пазара са ,че във въпросния ценови диапазон няма фурни от утвърдени марки с пиролиза. Вероятно си има причина това да е така. В тоя ценови диапазон има фурни на Беко с пиролиза... даже са под бюджета ви. Но вече вие си преценете ... на мен са ми съмнително евтини.
Ами ще са евтини, материал няма в тях. Скоро се наложи да местим в селската къща фурна на Neff и сушилня на АЕГ на местата им, че бях сама при доставката и доставчикът ги настани колкото да са вътре в къщата. С мъжа после тръгнахме да ги местим и за да преценим ще се справи ли сам с моя помощ /то пак е почти сам Simple Smile/, гледахме теглото им - ами фурната на Neff си тежеше повече от 47 кг, а сушилнята на АЕГ - 51 кг, по-малко от 4 кг разлика в теглото, а обемът на сушилнята е двоен спрямо фурната. Не знам колко тежи фурна на Беко, но за тях гледах оплаквания, че са с тънки ламарини и горят.

# 627
Сега като се загледах най - евтините Беко с пиролиза с с тегло между 33 кг. и 35 кг.
https://www.emag.bg/furna-za-vgrazhdane-beko-s-elektricheska-pir … 0xp/pd/DX47HGBBM/ тази е 42 кг. изглежда супер добре за 615 лв. с доста включени аксесоари.

# 628
# 629
Сега като се загледах най - евтините Беко с пиролиза с с тегло между 33 кг. и 35 кг.
https://www.emag.bg/furna-za-vgrazhdane-beko-s-elektricheska-pir … 0xp/pd/DX47HGBBM/ тази е 42 кг. изглежда супер добре за 615 лв. с доста включени аксесоари.
Сега, като пиша за теглото, не насочвам преценката главно към него, разбира се, само давам пример защо някои фурни бързо гният и се изтърбушват ламарините им, а други са по-издръжливи във времето. Преди да купя Боша, който начена четвърта година с безупречна работа и лесно обслужване /Дай Боже все така да служи!/, пробвах в магазин една евтина Тека - за малко да я сваля от стенда. И Бош не беше докрай закрепена, но не мръдна. Та, пак ще препоръчам - изчети внимателно и обстойно предишните страници - имаше със сигурност фурни с добро качество, пиролиза и наистина прилична цена. Ако бюджетът трябва да се вдигне с 200-300 лв и малко отгоре, не се колебай - това ще ти спести други разходи /може и съвсем скорошни/ и ядове при експлоатацията. Все пак фурната се купува да служи поне 5-7 години.

Общи условия

Активация на акаунт