Фурна и плот за вграждане - избор на марка и модел. Тема 6

• 50 944
  • 875
  •   1
Отговори
# 675
Благодаря ви Simple Smile
За съм си направил справка, кой уред къде е на най - изгодна цена в момента. След бързата справка, която направих сега от един търговец - цените са доста по - високи от това, което съм намерил Simple Smile Не съм сигурен дали направената отстъпка ще изравни разликите. Но като дойде петъка, ще гледам, чета, ровя, търся и също ще питам за обща оферта Simple Smile Тогава ще си покаже и ще върна отговор Simple Smile Отново благодаря Simple Smile

# 676
  • София
Скрит текст:
Аз от прочетеното тук и дадените съвети, също в тази тема реших да дам малко повече пари и да направя половинката щастлива и да взема тази https://bosch-home.expo2000.bg/produkt/cooking-and-baking/ovens- … /ovens/hrg7784b1/
И аз ще чакам черния петък да видя дали ще има някакво намаление Simple Smile Колкото и да е то е все добре дошло, че ще купувам всички електроуреди за домакинството Simple Smile

Прекрасна фурна! Със сигурност ще зарадвате половинката си.

Според мен обаче, при покупка на повече уреди, черният петък няма да ви помогне особено. Ако поръчате всичките уреди накуп и поискате обща оферта от някой търговец, ще получите много по-добра цена.

Всички търговци имат такава практика, трябва само да попитате. Отстъпката, която ще ви дадат е върху цялата сума, а не върху отделни уреди, които някой е решил да "разчисти" на черния петък.
Благодаря за съвета Simple Smile Не е никак лоша идея това но не се сещам за търговец при който да кога да намеря всичко на куп 🫤 Наистина ще ме улесни много. Вече съм избрал почти всичко като марка и модел. Не казвам, че са най - добрия избор 😁 Но от четенето и питането тук избрах повечето неща.
Ще вземам фурна и съдомиялна Бош. Сушилня и пералня АЕГ. Кафеавтомат Миеле. Плот за вграждане и мелница за отпадъци Тека. Аспиратор Евролукс, ако не се лъжа за марката. Телевизор ЕлДжи. Бойлер Елдом, и т.н., и т.н. Но това е основното.
Ако можете да ми кажете търговец при, който мога да намеря всичко, ще съм ви благодарен.
Извинете ме за отклонението от темата.

Бош, АЕГ, Ел Джи и Елдом продават във всички магазини за техника, а в някои от тях има и Миле. По-големите са по-малко гъвкави, но проверете в по-малките, като Техника БГ например.

Има и онлайн магазини като Electron.bg и Homelux.bg. И от трите места съм купувала уреди и са били коректни и бързи.

Ако вместо Евролукс изберете аспиратор Тека, за да станат 3 уреда от марката, ще имате шанс да договорите отстъпка направо с вносителя - Тека България.

# 677
Teka  не дават никакви отстъпки, даже цените им са по-високи от тези в Техномикс. Ходила съм няколко пъти до представителството и склада им на Цариградско шосе (на разклона за Дружба)  да гледам разни неща, но не се получи.

# 678
Преди време за аспиратор Тека и мивка Тека получих отстъпка в Техномикс. Действително по-големите магазини трудно правят отстъпки. А сега получих макар и незначителна отстъпка за плот на Бош от Техномикс, който беше намален. Синът ми в Технополис получи остъпка само на ненамалени уреди.

# 679
Здравейте, дами, и всички останали търсачи на качествени фурни и плотове!   Simple Smile

Старата и вярна фурна Електролукс ме предаде предпразнично. Нямам намерение да й се сърдя след 14 години вярна служба. Оказва се, че може да се ремонтира, но не мисля, че има смисъл да се опитвам да реанимирам мъртвец.

Изчетох последните 4-5 страници, насладих се на подробните, изчерпателни и аргументирани препоръки на Vilemina и общо взето имам само 1-2 уточняващи въпроса.

Сведох избора си до някоя от тези две фурни:
Bosch HBA578BS0
Bosch HBA372EB0

Въпросът ми е заслужават ли си допълнителните функции на Bosch HBA578BS0 100-те лева отгоре?

За плот гледам това:
Gorenje GI3201BC

Става ли или има някакви сериозни недостатъци?
Вече разбрах, че китайците са се скрили и под тази марка.

И двата уреда са ми заместващи, докато се пренесем в новата къща и затова не се хвърлям на най-най-доброто.
Там ще харчим по-наволя.

# 680
  • София

Въпросът ми е заслужават ли си допълнителните функции на Bosch HBA578BS0 100-те лева отгоре?

Изобщо не подлежи дори на обсъждане. Това е фурната. И го казвам като домакиня, която не просто готви - аз побърквам фурната от работа. Дневно готвя поне две манджи плюс пека някакъв вид тесто. До момента - 6-месечно ползване на този модел на Бош - нямам никаква забележка.

# 681
Изобщо не подлежи дори на обсъждане. Това е фурната. И го казвам като домакиня, която не просто готви - аз побърквам фурната от работа. Дневно готвя поне две манджи плюс пека някакъв вид тесто. До момента - 6-месечно ползване на този модел на Бош - нямам никаква забележка.

За Bosch HBA578BS0 става дума, нали?

# 682
  • София
asaf, да, за нея. Беше ми препоръчана от Вилемина и съм изключително доволна.

# 683
  • София
...Сведох избора си до някоя от тези две фурни:
Bosch HBA578BS0
Bosch HBA372EB0

Не откривам никаква разлика в устройството на двете, въпреки че едната е от по-висока серия. Въпрос на вкус е коя ще предпочетете, 90-те лв разлика не са сериозна сума. HBA372EB0 е със сензорно управление и има чифт телескопични релси, а HBA578BS0 има повече режими и програми - все пак е от серия 6.

Режимите, които HBA578BS0 има в повече са: размразяване, готвене при ниска температура и поддържане на температура, а автоматичните ѝ програми са 30, докато на HBA372EB0 са 10.

Ако не държите на конкретния магазин, още по-добър избор е HBG5780B0, която е идентична с HBA578BS0, но има и двойка телескопични водачи:

https://bosch-home.expo2000.bg/produkt/cooking-and-baking/ovens- … /ovens/hbg5780b0/

За плот гледам това:
Gorenje GI3201BC

Нямам информация за този плот, по принцип е важно дали е с европейска или китайска технология, защото между двете има принципна разлика, не е само въпрос на качество. По-сигурно е да заложите на Бош, който освен че е с една от най-добрите технологии, има по-удобно управление, с директно избиране на степента, има повече степени на мощност - 17 срещу 9 на Гореньето, и голямата му зона е по-мощна. Бош има и функция ReStart, което също е удобно:

https://techmart.bg/Плот за вграждане Bosch PIB375FB1E

Друга възможност е Whirlpool, който също е с хубава немска техника - EGO и има допълнителни функции, само че той, както Гореньето, е с 9 степени и с по-неудобното управление с + и -, при което трябва повече цъкане, за да стигнеш до желаната степен.

https://techmart.bg/Плот за вграждане Whirlpool WS Q0530 NE

Последна редакция: ср, 08 ное 2023, 10:39 от Vilemina

# 684
Не откривам никаква разлика в устройството на двете, въпреки че едната е от по-висока серия. Въпрос на вкус е коя ще предпочетете, 90-те лв разлика не са сериозна сума. HBA372EB0 е със сензорно управление и има чифт телескопични релси, а HBA578BS0 има повече режими и програми - все пак е от серия 6.

Режимите, които HBA578BS0 има в повече са: размразяване, готвене при ниска температура и поддържане на температура, а автоматичните ѝ програми са 30, докато на HBA372EB0 са 10.

Ако не държите на конкретния магазин, още по-добър избор е HBG5780B0, която е идентична с HBA578BS0, но има и двойка телескопични водачи:

https://bosch-home.expo2000.bg/produkt/cooking-and-baking/ovens- … /ovens/hbg5780b0/

За плот гледам това:
Gorenje GI3201BC

Нямам информация за този плот, по принцип е важно дали е с европейска или китайска технология, защото между двете има принципна разлика, не е само въпрос на качество. По-сигурно е да заложите на Бош, който освен че е с една от най-добрите технологии, има по-удобно управление, с директно избиране на степента, има повече степени на мощност - 17 срещу 9 на Гореньето, и голямата му зона е по-мощна. Бош има и функция ReStart, което също е удобно:

https://techmart.bg/Плот за вграждане Bosch PIB375FB1E

Друга възможност е Whirlpool, който също е с хубава немска техника - EGO и има допълнителни функции, само че той, както Гореньето, е с 9 степени и с по-неудобното управление с + и -, при което трябва повече цъкане, за да стигнеш до желаната степен.

https://techmart.bg/Плот за вграждане Whirlpool WS Q0530 NE

Оказа се, че няма да мога на мястото на досегашната четворка котлони да сложа двойка, така че минавам на вариант тройка. Този плот става ли? Bosch PUJ61RBB5E

Съпоставим ли е с Bosch PIB375FB1E ?

# 685
  • София
Оказа се, че няма да мога на мястото на досегашната четворка котлони да сложа двойка, така че минавам на вариант тройка. Този плот става ли? Bosch PUJ61RBB5E

Съпоставим ли е с Bosch PIB375FB1E ?

За ставане - става, но управлението с тези + и - не е много удобно. Веднъж цъкаш, за да избереш зоната, а след това няколко пъти цъкаш плюсчето, докато стигнеш от 1 до 6, примерно. Иначе е добър и цената му е добра, така че ако управлението не ви притеснява, взимайте го.

Ето този Уърлпул е с удобно управление - има 4 отделни слайдера, по един за всяка зона. Моят плот е с такова управление и е много удобно:

https://techmart.bg/Плот за вграждане Whirlpool WB S2560 NE

Две от зоните могат да се свържат в една голяма. Има и допълнителни функции. Индукционната техника е от немската EGO, така че тези плотове нямат нищо общо с фурните и останалите уреди Уърлпул.

Последна редакция: ср, 08 ное 2023, 15:02 от Vilemina

# 686
  • София
Понеже започнаха ноемврийските намаления (Black Days и др. подобни), споделям няколко интересни „находки“, които се надявам да са полезни на някого.

По принцип, в супербюджетния клас е пълно с марки и модели с ниско качество и надеждност, липсващи функции, за които не се съобщава и дори откровени ментета - китайски уреди с имена, звучащи като немски или италиански.

Ето 3 добри оферти в този клас:

Teka HCB 6415 с гаранция 5 г. за 431 лв. - фурната е здрава и надеждна, с много добро качество на материалите и изработката, има елегантен и стилен класически дизайн с потъващи бутони и солидна врата с хубава дръжка. За да се постигне ниска цена, в нея са спестени функции, но не и качество. Има горен и долен реотан плюс вентилатор и това е. Няма електроника, няма заден нагревател, няма хромирани водачи отстрани, тавата и решетката се поставят във вдлъбнатини в стените. Подходяща е за непретенциозни хора, както и за вила или ваканционен имот.

Teka HCB 6539 с гаранция 5 г. за 519 лв. - подобна на горната, но с гладки стени и странични водачи за тавата и решетката, с 2-3 режима повече и с електронен таймер с аларма и възможност за задаване на времетраене, начало и/или край на готвенето.

И двете фурни нямат почистваща функция. Т.нар. „HydroClean“ не го броя, защото това го може всяка фурна, а и един обикновен обезмаслител размеква мазнотиите много по-бързо и ефикасно. Поради липсата на заден нагревател, и в двете не може да се готви на повече от едно ниво.

Electrolux EZF5C50X с гаранция 5 г. за 499 лв. - пълноценна фурна със заден нагревател и самопочистващи се панели отстрани и отзад. Според мен, по надеждност тя отстъпва на Тека, а и ми се струва, че таймерът ѝ е с по-малко опции, така че изборът между HCB 6539 и EZF5C50X не е еднозначен. Все пак, тази фурна е най-близка до съвременните изисквания и на тази цена е отлична оферта. Редовната ѝ цена е около 650 лв, която не е толкова изгодна, тъй като за тези или подобни пари може да се купи някой от доста по-надеждните модели на Бош от бюджетния клас:

...Бош серия 2, които могат да се намерят на цени между 650 и 750 лв. Те са по-семпли от серия 4 и са с механичен термостат, но пък имат кръгов нагревател и каталитични панели - някои само на задната стена, а други - на всички стени и тавана, например тези:

HBF154BS0

HBF154ES0 - същата, но с телескопични водачи

HBF154YS0 - с телескопични водачи на 2 нива

HBF153EB0 - подобна, но в черно.

Ето и една оферта от по-горния край на бюджетния клас:

Teka HCB 6539 P с гаранция 5 г. за 751 лв. - същата като HCB 6539, но с пиролиза. По надеждност може да се мери с Бош, Неф, Миле и АЕГ, а по цена - с далеч по-ненадеждните Уърлпул и Горенье. Пиролитичните модели на Бош са вече твърдо над 1000 лв, а цените на Неф, Миле и АЕГ са още по-високи. На този фон, офертата е много добра, въпреки по-ограничените функции и режими.

Отиваме в горния край на средния ценови клас:

AEG BPE748380B с гаранция 5 г. за 1399 лв. - прекрасна фурна с пиролиза, много екстри и фантастичен дизайн в черно без копчета, с изцяло сензорно управление. Фурната е произведена в Германия, има телескопични водачи на едно ниво, сонда за месо, плавно затваряне и всякакви електронни удоволствия, включително дигитален асистент за готвене, Wi-Fi и меню на български. Редовната ѝ цена е над 1650 лв, така че намирам офертата за отлична.

П.П. Ето и реклама за пакетна отстъпка, каквато обсъждахме по-горе: https://vimax.bg/paketni-oferti

Последна редакция: чт, 09 ное 2023, 01:55 от Vilemina

# 687
  • Стара Загора
Vilemina, благодаря за полезното инфо Simple Smile.
Избирам фурна бях твърдо решена да е  Аег, с пара и сонда за месо. https://www.technopolis.bg/bg/Furni-za-vgrazhdane/Furna-za-vgraz … b=characteristics
После влязох в тази тема и вдигнах бюджета Simple Smile за
https://www.technopolis.bg/bg/Furni-za-vgrazhdane/PARNA-Furna-za … RG5785S6/p/703342
Почти я бях поръчала и прочетох мнение, че няма печене на долен реотан с вентилатор Sad и пак взех да се чудя

# 688
Понеже започнаха ноемврийските намаления (Black Days и др. подобни), споделям няколко интересни „находки“, които се надявам да са полезни на някого.

По принцип, в супербюджетния клас е пълно с марки и модели с ниско качество и надеждност, липсващи функции, за които не се съобщава и дори откровени ментета - китайски уреди с имена, звучащи като немски или италиански.

Ето 3 добри оферти в този клас:

Teka HCB 6415 с гаранция 5 г. за 431 лв. - фурната е здрава и надеждна, с много добро качество на материалите и изработката, има елегантен и стилен класически дизайн с потъващи бутони и солидна врата с хубава дръжка. За да се постигне ниска цена, в нея са спестени функции, а не качество. Има горен и долен реотан плюс вентилатор и това е. Няма електроника, няма заден нагревател, няма хромирани водачи отстрани, тавата и решетката се поставят във вдлъбнатини в стените. Подходяща е непретенциозни хора, както и за вила или ваканционен имот.

Teka HCB 6539 с гаранция 5 г. за 519 лв. - подобна на горната, но с гладки стени и странични водачи за тавата и решетката, с 2-3 режима повече и с електронен таймер с аларма и възможност за задаване на времетраене, начало и/или край на готвенето.

И двете фурни нямат почистваща функция. Т.нар. „HydroClean“ не го броя, защото това го може всяка фурна, а и един обикновен обезмаслител размеква мазнотиите много по-бързо и много по-ефективно. Поради липсата на заден нагревател, и в двете не може да се готви на повече от едно ниво.

Electrolux EZF5C50X с гаранция 5 г. за 499 лв. - пълноценна фурна със заден нагревател и самопочистващи се панели отстрани и отзад. Според мен, по надеждност тя отстъпва на Тека, а и ми се струва, че таймерът ѝ е с по-малко опции, така че изборът между HCB 6539 и EZF5C50X не е еднозначен. Все пак, тази фурна е най-близка до съвременните изисквания и на тази цена е отлична оферта. Редовната ѝ цена е около 650 лв, която не е толкова изгодна, тъй като за тези или подобни пари може да се купи някой от доста по-надеждните модели на Бош от бюджетния клас:

...Бош серия 2, които могат да се намерят на цени между 650 и 750 лв. Те са по-семпли от серия 4 и са с механичен термостат, но пък имат кръгов нагревател и каталитични панели - някои само на задната стена, а други - на всички стени и тавана, например тези:

HBF154BS0

HBF154ES0 - същата, но с телескопични водачи

HBF154YS0 - с телескопични водачи на 2 нива

HBF153EB0 - подобна, но в черно.

Ето и една оферта от по-горния край на бюджетния клас:

Teka HCB 6539 P с гаранция 5 г. за 751 лв. - същата като HCB 6539, но с пиролиза. По надеждност може да се мери с Бош, Неф, Миле и АЕГ, а по цена - с далеч по-ненадеждните Уърлпул и Горенье. Пиролитичните модели на Бош вече твърдо над 1000 лв, а на Неф, Миле и АЕГ са още по-високи. На този фон, офертата е много добра, въпреки по-ограничените функции и режими.

Отиваме в горния край на средния ценови клас:

AEG BPE748380B с гаранция 5 г. за 1399 лв. - прекрасна фурна с пиролиза, много екстри и фантастичен дизайн в черно без копчета, с изцало сензорно управление. Фурната е произведена в Германия, има телескопични водачи на едно ниво, сонда за месо, плавно затваряне и всякакви електронни удоволствия, включително дигитален асистент за готвене, Wi-Fi и меню на български. Редовната ѝ цена е над 1650 лв, така че намирам офертата за отлична.

Ще споделиш ли, моля, ако ти попаднат подобни интересни находки и за плотове?

# 689
  • Варна
Във връзка с отстъпките, ако не са си сменили политиката, Вето правеха индивидуално отстъпки, когато се купуват повече уреди. Още по- хубавото е, че не беше % от общата стойност, а за всеки отделен уред.
На мен ми изпратиха имейл с таблица, на всичко, което бях харесала (по два модела от всеки уред) за да преценя, коя цена ме устройва.
По него време фурната ми стуваше 3500, а те ми я предложиха за 3000. /бях проверила всички магазини и сайтове, нямаше подобна цена/

Общи условия

Активация на акаунт