ДЕКЕМВРИ месец мина вече, гушкаме си вкъщи малкото човече -- тема 1

• 22 767
  • 739
  •   1
Отговори
# 390
Да вметна ,че детски доктор от спешното категорично каза да не се бърка в устата и да се отваря .Когота говорим за давене от мляко,рефлукс или лиги..

Иначе ,ако има храна аз лично съм обръщала с главата надолу детето и съм го тръскала за краката.Горния метод -снимката навеждането нещо не мога да го приложа на практика.
Моето дете се беше се задавило с ябълка ,но не помня възрастта.
Споделете как махнахте нощното хранене?Буди се на 3-4 часа макс и много  рядко успявам  да го задържа още някакви 15-30минути.Имаше дни прави пауза 5часа,но  отново се върна на 3-4часа ражим.

# 391
  • Варна
Ох и ние снощи не спахме много от 3 до 6 часа беше буден. Напъваше се и много пръжксше ,никога не съм чувала толкова пъти да го прави, после се разсъни и просто си седеше, пак мрънкане...слинг в баща му и накрая аз го люлях в леглото и заспа. Обърка деня и нощта ли ,болеше ли като пръцка не знам ама пак следно време вечер яде и заспива и тази вечер ме изненада.
Вашите деца по колко спят денем да му махам някой сън ли? Той спи се от 7 до 10-10:30 часа, яде и спи до 12-13 часа после до 17 часа е буден и спи до 19 часа . А след баня до 23-24 часа седи буден( вкл час рев от колики).май да не спим до 10 часа, а да го държа буден 🙄 общо взето голяма пауза нямаме правилен максимум 4 часа ,ама не през нощта.
Тифани аз с удоволствиер пиша близо до до нас, а до свекито още по близо
Това за Лили не го знаех ако изляза тези дни ще пробвам да видя дали ще ми дадат.

# 392
  • Вестерос
Ще чакам, Вики Simple Smile

Тъкмо й сложих един памперс от Лили и не са лоши, не са дебели като молфикс, по-тесни са от пуфис, имат лента като на памперс и лидълските.

Аз вече втора вечер я храня последно в 23 вечерта и така ме буди чак към 5 сутринта за ядене. Като и двата пъти беше наакана също. Ако я нахраня в 00  часа, пак в 5 ме буди. Първо пробвах в 22 да я нахраня, ама се събуди в 3 и нещо и реших да е в 11.
Вики, кога го къпете? Аз гледам да е 19 и 30, най-късно в 20 часа. Денем спи различни. Между 9:30, 10:30 е будна, много гука тогава, смее се. После спи до към 12, след това зависи. Може да спи два, три часа, може и няколко пъти по 15-30 минути. След обед няма конкретно кога спи.

# 393
  • Варна
И ние го къпим 19:30-20 часа ,но явно не му действа отпускащо, а обратното тогава му се играе ,гледа ..даже го оставяме Сам на леглото докато ядем и само от време на време го закачаме

# 394
  • Русе
Ние сме на Хип. Мляко не сменям!

Аз доста се чудя дали и при нас не е от напъването, макар че сега съм филмирана и всяко нещо следя и ми се струва не ок. Една майка декемврийка каза, че всяко дете има някаква степен на рефлукс и е така.
Момичета вие как сменяте млеката по препоръка на лекар или си решавате сами? И по схема ли се сменя или от раз?

Боже вие мислите за захранване вече, аз само за настоящия момент🤣 боря ги едно по едно-сега коликите и ако има дупка между тях и зъбите ще разгледам подробно захранването.

Иначе съм чувала от много места, че метода на  Hipp е много хубав Simple Smile

# 395
Вики не разбрах от 13 до17 часа е буден ли ? Ако е така не е ли множко ? Може да се превъзбужда ? Чувала съм че не на всички бебета банята им действа отпускащо , при някой ги превъзбужда , изнервя . При нас след баня пада голяма игра , усмихва се , шава , не му се спи ,за това банята я правя поне 2 часа преди сън и гледам да го закачам макс 20-30 минутки след баня , после започвам да говоря по тихо , да пея по бавни песнички (виж есен в гората нашия много бързо заспива с нея )  . През нощта , когато се събуди съм забелязала че колкото повече го люлея , галя толкова повече се разбужда . Оставам го самичък ( естествено когато не плаче ) понякога пъшка или просто си стои и се оглежда , но си заспива сам . Снощи заспа в 20часа , в 21:30се събуди с плач ,ММ отиде при него , взел го е на ръце започнал е да го разнася в стаята и малкия още повче сякаш се изнерви . Аз го взех , седнах да леглото пових му ръчичките , шътках му и заспа след 2минутки . Пробвай да го повиеш , бебо както не се стряскаше от ръцете си , от една седмица дори когато е буден започна да се стряска от рефлексите си. Много ми е гадно да го гледам повит , ММ е против , но пък при нас определено помага .

# 396
  • Варна
Да такава пауза прави през деня като долу го до 14 часа яде и другото време, седи по малко на гимнастиката и дремва за много кратко докато е на ръце изобщо не ляга за сън .
Банята не го изнервя ,точно че иска да играе и да гледа и аз го оставям известно време така и после започваме приспиването.
Съгласна съм че не трябва веднага да се скача той понякога дам си записва затова ми е важно да заспива в леглото,понеже се събужда там където е заспал и не се стряска. Иначе заспал на мен ,събужда се на леглото и се чуди какво става ( поне така го обясняваха на лекциите за сън) и затова веднага плаче. А така заспи ли в леглото като се събуди се оглежда и не плаче

# 397
Да вметна ,че детски доктор от спешното категорично каза да не се бърка в устата и да се отваря .Когота говорим за давене от мляко,рефлукс или лиги..

Иначе ,ако има храна аз лично съм обръщала с главата надолу детето и съм го тръскала за краката.Горния метод -снимката навеждането нещо не мога да го приложа на практика.
Споделете как махнахте нощното хранене?Буди се на 3-4 часа макс и много  рядко успявам  да го задържа още някакви 15-30минути.Имаше дни прави пауза 5часа,но  отново се върна на 3-4часа ражим.
.

И аз не мога да махна нощното хранене. Като са гладни децата ще им давам. И при нас имаше дни с паузи от по 5-6 часа, но от няколко дни едва изкарваме по 3.

# 398
  • Русе
В това отношение съм късметлийка. Още в родилното се научи да пропуска нощното хранене и не ми се е налагало да го махам. Говоря за това в 03ч. А това в 00ч до началото на втория месец го будех и всичко си изяждаше. След като навърши 2 месеца спрях да го будя и той си спи.  Ако не го събудя в 06ч може да спи до 7:30-8ч.

.

И аз не мога да махна нощното хранене. Като са гладни децата ще им давам. И при нас имаше дни с паузи от по 5-6 часа, но от няколко дни едва изкарваме по 3.

# 399
Момичета, вие си имате като режими даже. Ние изобщо не. За нощното и аз не съм го махнала, той ще стане след 1 седмица на 2м, но най -дългата пауза му е 4ч и половина и то единични случай,  долу горе 4ч успяваме да направим. При него този стомах го мъчи и според мен от там не може да направи и по голяма пауза.
На вас случва ли ви се бебето да започне да плаче веднага след като се наяде? На мен ми се случи 2 3 пъти и не знам от какво.

# 400
Режим за кърмене ? Такова нещо не познавам аз Joy Когато плаче му давам да суче . Имаме нощно хранене и всеки път е различно сега дава по дълги паузи , ама тази вечер може и на един час да се буди да яде. Иначе и на мен от една седмица докато суче към края дърпа зърното , ядосва е плаче , незнам на какво се дължи ,но не е на всяко хранене .

# 401
При нас, малката плаче след хранене ако иска още Grinning Спокойно ѝ правим още 30мл, а преди 2 вечери дори 2х30мл ѝ правихме. Виках си, това дете 100% ще върне, но не, заспа си блажено след 200мл мляко. Grinning

--

Да се натреса и аз да пиша ако сварим да отидем до Варна. Аз още "работя" във фирмата там, от там имам страхотни колежки, с които си поддържам връзка (дори приятелки спокойно мога да ги нарека) та откакто сме в София гледаме да си ходим поне веднъж лятото. Особено сега много ще искам, че най-милата ми най-сетне е бременна след много опити инвитро, искам да си я гушна и да се снимаме за спомен.

--

Вие колко време прекарвате навън сериозно? Само аз ли държа детето вкъщи?
Освен на педиатър и това онова не сме имали и по-дълга разходка от час, час и половина и то при много хубаво време, което не го има много, много напоследък. Още не съм се престрашила да я водя из мола или затворен голям магазин тип Икеа да се поразходим извън вкъщи, а не ми идват други идеи.

# 402
Аз прекарвам по час, толкова имам между кърменето (кърмя го по около 1 час понякога). Влизала съм само в лидл с количката, не ми се ходи до мол заради вирусите - не че не може да хване и от лидл, ама там поне ми се налага да минавам понякога...

# 403
Два дни поред излизам около 14и30 и се прибирам около 16.30/17, когато взимам каката от училище.. Общо взето по около 2 часа сме навън с количката. Ако е слънчево сядам в парка или в градината на някое заведение да пия 1 безкофеиново кафе и се прибирам. Ето например дпес беше мрачно и готово да завали, но нямаше никакъв вятър. Излязохме, като взех чадър, а дъждобранът за количката е в багажника. В петък сме на консултация и ми е притеснено как ще бъде, че пред кабинета е голяма опашката от болни, а ММ вече е на работа и не може да се реди вместо нас.

# 404
  • Вестерос
Момичета, вие си имате като режими даже. Ние изобщо не. За нощното и аз не съм го махнала, той ще стане след 1 седмица на 2м, но най -дългата пауза му е 4ч и половина и то единични случай,  долу горе 4ч успяваме да направим. При него този стомах го мъчи и според мен от там не може да направи и по голяма пауза.
На вас случва ли ви се бебето да започне да плаче веднага след като се наяде? На мен ми се случи 2 3 пъти и не знам от какво.
Да, дадох още мляко и спря да плаче и го изяде.

Аз я държа навън вече по час, два. Почнах с 30 минути. Не съм я изкарвала от миналата седмица, че тука е студено, даже валя сняг днеска.

Чакам ви всичките във Варна 😁

Последна редакция: ср, 25 яну 2023, 19:48 от Tiffany А

Общи условия

Активация на акаунт