ДЕКЕМВРИ месец мина вече, гушкаме си вкъщи малкото човече -- тема 1

• 22 730
  • 739
  •   1
Отговори
# 570
Майчета чета ви редовно, но все не стигам да пиша. То с три е чудо, с голямото домашни, със средното е мама гуш,ела да си играем ,а с бебето е един омагьосан кръг кърмене, спане,носене,памперси. Колики много не е имала. Минахме някой прегледи задължителни за недоносени,а утре сме на невролог. Като ядене нямам идея колко яде,давам когато иска. Понякога яде на 3,4 часа,но има и дни през час яде. За последния месец и 10 дни сме качили 1500гр и 5см ( да вметна че сме само на кърма)
Хапинес много се радвам за вас.
За косата мога да кажа че това с падането е нормален период който ще премине. Тази коса която пада е трябвало да падне през бременността.
И с предишните две бременности бях така. Започна да пада в един момент и после спря.
Малката е кротка, но когато е будна полежи известно време в креватчето, омръзва и и иска да се носи. Малко е проблемно това защото и средното иска да се гушне ( януари направи 3). Трябва някак да я отдучвам от това.
Засега това от мен. Бъдете здрави!!!

Последна редакция: чт, 02 фев 2023, 09:48 от Зорница Аврамова

# 571
  • София
За косата ще се присъединя към написаното от Зорница. И на мен така ми бяха обяснили преди: че ако има косопад след раждане, е нормален и в общи линии е косата, която стандартно би падала по време на бременността. Бяха ми казали и ако след 6 месеца косопад няма подобрение, тогава да търся причина с изследвания.

Та и моята почна да капе и само вадя косми откъде ли не 😁. Най-много ме притеснява да не се увие някой косъм на малкия някъде. Нямам търпение поне да я подстрижа скоро.

# 572
Мамчета, нашата госпожица е на 40 дни. До вторник се изхождаше почти на всяка смяна на памперса (само на кърма е). Не е имала запек, по - рядка е консистенцията. Но от вторник вечерта е ходила само веднъж и то петно колкото 1-2 лв. След колко дни неизхождане правите клизмичка и каква използвате? (Днес бях при педиатърката и изключих да питам).
Освен на ортопед, водили ли сте бебчета на друга консултация?

# 573
  • Русе
Аз и по време на бременността се подстригах на пук на всички бабини дивитини.
За косата ще се присъединя към написаното от Зорница. И на мен така ми бяха обяснили преди: че ако има косопад след раждане, е нормален и в общи линии е косата, която стандартно би падала по време на бременността. Бяха ми казали и ако след 6 месеца косопад няма подобрение, тогава да търся причина с изследвания.

Та и моята почна да капе и само вадя косми откъде ли не 😁. Най-много ме притеснява да не се увие някой косъм на малкия някъде. Нямам търпение поне да я подстрижа скоро.

# 574
  • Вестерос
Аз за сега нямам проблем с косата, някакви ампули да вземете? Моята е още хубава като през бременността, мия я един път седмично. Беше станала до дупето, че не я бях подстригвала от февруари Grinning Но декември я скъсих до раменете някъде. Даже си пазя плитката, ще я дарявам. Витамини взех на прегнакеър ню мам. Доволна съм сякаш.

Кадерай
, пробвай да не й даваш всичкото, да пие 140 примерно. Аз на Ралица правя 130 мл вода с 4 лъжици и 1/3 лъжица. Става 140-145, че от 150 мл с 5 къжици също връща.
Снощи и моята заспа 00:10 и ме събуди в 7 без 15 за ядене.
Днес почна съзнателно вече да посяга и удря звездите на шезлонга и камбаната, която ѝ закачих. Също от известно време като иска бибата и почва да вика а-а-а много е смешна.

Зорница Аврамова, за да не я нося моята, защото и тя иска и така да оглежда, я слагам в шезлонга, който е на дивана и така вижда цялата стая и след какво правим с ММ.

MiShi_**,
след три дни се смята за запек. Мелимакс клизми, половин доза се дава.

# 575
Момичета,  днес минахме първите две ваксини. Сложиха ни ги наведнъж.  Томас плака много, аз почти се разревах с него,добре че мъжа ми беше с нас да го държи.
Като се прибрахме заспа и беше спокоен, но сега определено е доста кисел Sad
Педиатърката каза, че всеки момент трябва да минат или поне намалеят коликите 🤞

# 576
  • София
Аз също се подстригвах, поне едно 4-5 пъти. Но косата ми не падаше изобщо отделно от това. И я миех на 7-8 дни, което е невероятно за мен и все още не се е променило много.

Аз и по време на бременността се подстригах на пук на всички бабини дивитини.

# 577
Като се заговорихте за коса - как е носите вкъщи? Аз я нося вързана на кок, знам че не е особено полезна за консумация, но иначе ми пречи

# 578
  • Вестерос
Kaто беше дълга така се носих на кок и аз, даже се бъзиках с майка, че ще раждам на кок със същия ластик. Е така беше, но на опашка Grinning Сега си я нося на опашка, че е късичка.

# 579
  • Русе
Ох, на нас след няколко дни ни предстои втората ваксина Confounded
Момичета,  днес минахме първите две ваксини. Сложиха ни ги наведнъж.  Томас плака много, аз почти се разревах с него,добре че мъжа ми беше с нас да го държи.
Като се прибрахме заспа и беше спокоен, но сега определено е доста кисел Sad
Педиатърката каза, че всеки момент трябва да минат или поне намалеят коликите 🤞

# 580
Винаги мразех да ми се прибира косата от малка , изкарах цяла бременност с пусната коса. Сега един кок айде , не мога да я търпя пусната 🤯. Днес пие 120мл през 2часа.... Нещо почна да се дърпа , с уж можеше да пие 150 поне едно хранене без да връща ама нз , няма да я насилвам колкото иска толкова да си пие, гледам само часовете . Айлиз също посяга към играчките. Купих чай за имунитет 2+ и там пише 0-3 -30мл. Аз мераклийката още без да питам педито , пуснах пакетчето и сложих 30мл , тъкмо да видя дали ще го пие си викам да го пробвам,  то горчииии ама горчии. Нещо грешно ли съм направила ,трябва да пусна пакетчето в колко мл и после да и давам 30мл , защото много горчи???. На кутията и опаковката не пише, нищо такова! Разбира се ,че ще се консултирам с педятърката, аз исках само да видя дали ще си дръпне ,но като го пробвах направо в мивката. Вашите бебета какви чайове пият, щпо колко мл . Преди хранене , след хранене ли го давате? Благодаря предварително 😍

# 581
И аз винаги съм на кок (рошав) Joy По теглото му усещам кога ми се е сгъстила косата. Започне ли да ми тежи много, подстригвам се. С пусната коса издържам няколко часа, пречи ми.
Kaderay, какъв е чая? В интернет няма ли упътване?
Аз единствено чая на хип за колики съм давала. На него си пише: 1 пакетче в 200мл вода или половин в 100мл. Винаги така съм го правила и колкото изпие - толкова. Давах го вместо вода между храненията когато я свие корема. И той е гадничък - кимион, анасон и копър. В началото му се мръщеше, после започна да си го пие.

# 582
Аз на Бебезан давах и едно пакетче се прави в 200 мл вода и отсипвах 50-100 мл.
В 30 мл 1 пакетче според мен е прекалено концентрирано и не е добре  Simple Smile

# 583
  • Русе
На вода ми се мръщи, чайове не съм  пробвала още. От скоро стомахчето му обработва млякото и връща водата. След седмица сме на преглед и ще се консултирам с педиатърката, до тогава приемам съвети всякакви от вас.
И аз винаги съм на кок (рошав) Joy По теглото му усещам кога ми се е сгъстила косата. Започне ли да ми тежи много, подстригвам се. С пусната коса издържам няколко часа, пречи ми.
Kaderay, какъв е чая? В интернет няма ли упътване?
Аз единствено чая на хип за колики съм давала. На него си пише: 1 пакетче в 200мл вода или половин в 100мл. Винаги така съм го правила и колкото изпие - толкова. Давах го вместо вода между храненията когато я свие корема. И той е гадничък - кимион, анасон и копър. В началото му се мръщеше, после започна да си го пие.

# 584

Общи условия

Активация на акаунт