ДЕКЕМВРИ месец мина вече, гушкаме си вкъщи малкото човече -- тема 1

• 22 727
  • 739
  •   1
Отговори
# 585
  • София
След като измрънках за пропускащите памперси, не сме имали драми. Ще минавам да мрънкам тук по-често 😂

Знам, че е очаквано да растат бързо тези бебоци, но въпреки всичко намирам за удивително колко бързо се променя момчето ни. Малка гъбка.

Сутрин ми стана любимо да му пускам музика и да му пея (добре че няма друга публика 😅) и всеки ден все повече се заслушва и мята ръце, гука, смее се. Умирам от умиление, момичета! (Особено като сме спали прилично 😁)

# 586
  • Вестерос
Хихих и ние имаме традиция след яденето около 9 и нещо я слагам пак да спи като й пускам розовия заек на Лорели и тя му се радва около час и заспива 🤣

# 587
Аз по време на бренност бях с ужасен косопад . Но    според мен беше ,защото трудно регулирахме дозата на лекарството за щитовидната жлеза . 2дни преди да родя си взех ето това

Ползвам го редовно и хем косата ми стана по гъста , хем не пада и се оформиха сякаш къдриците ( с гъста , дълга и много къдрева коса съм ) .Изключено е да се подстрижа късо , много ми харесва на други как стои , но с моите къдрици ставам като пудел и ми е супер трудно поддържането . Вкъщи съм с пусната коса захваната с шноличка или половината само я правя на конска опашка . Когато я държа цял ден на кок започва да се “чупи” и се изтощава бързо , а на опашка пробвах много в началото , много ме боли глава от нея . Хич не обичам да е вързана косата ми .
Аз на моя мъник много му пея . Даже повече му пея отколкото да говоря . Не че имам хубав глас , просто знам много песнички , майка ми ми пееше преди ( и тя няма кой знае колко глас ) и си спомням че като дете много ми харесваше .
Имате ли чувството че бебетата сънуват ? Бебо се събужда от няколко дни с писъци , но само от дремките през деня . Точно все едно е сънувал нещо лошо и трудно се успокоява . Гушкам го , говоря му , но понякога само пищи и сякаш продължава да спи . Снощи за пръв път от нищото така се разпищя пак , аз помислих ,я памперс , я нещо го заболя . Гушнах го , после го съблякох , но нямаше нищо а той продължи да плаче така истерично . Много трудно го успокоих . Не беше гладен , защото беше ял преди един час , колики вече минават при нас и сякаш така не плаче от тях. Незнам какво е това , но много жално плаче . При някой случвало ли се е ? Иначе когато е буден е весел , усмихва се, гука си .

# 588
И аз пея на Йоана и си имаме една конкретна песничка само когато ще яде (синеока теменужка). Музикален инвалид съм Joy но тя обича да ѝ пея.
И ние вече сутрин се усмихваме все повече. Няколко пъти се случва и с глас да се засмее.
Растат като гъбки, определено... Вече имам 1 чанта малки дрешки и ми е много мило, жално едно такова Grinning
И да, определено мисля, че сънуват. Също се е проплаквала жално, жално и като я гушна се успокоява и продължава да спинка.
Не смея да се похваля, но имаме напредък. Три дни вече се храни само по 6 пъти и няма истеричен рев от глад. Само първата вечер преди баня направо се засиня и ѝ дадох по памперс малко да хапне, за да се успокои и да я облека Grinning
Одеве си получих поръчката от вис виталис. Въртележката за кошарата много ѝ допадна (в сивата гама са играчките). Сега чакам да се зареди нощната лампа, която е с песни и бял шум, да я пробваме и нея.
Днес ще я оставя през деня да поспи повечко, защото довечера най-накрая нашите ще дойдат. Единствено след изписването майка ми дойде да я изкъпем и на следващата вечер да гледа дали ние ще се справим и от тогава не сме се виждали и умирам на мъка. Но братчетата ми (на 6 и 8г) от Коледа бяха все болни и нямаше как. Утре пък баща ми ще идва и общо взето нямам и минутка почивка докато спи Joy

# 589
Да попитам как се будят вашите деца?Моето винаги с рев.Много ми е странно. Първото ми детенце не плачеше така,само ако се стресне нещо.Това май постоянно  си реве като е будно.Иска забавления,носене и т.н..Заспива трудно  и никога сам.Трудно ми е.Вашите седят ли кротичко ?

# 590
Ние се будим с рев, ако е от коликите или нещо е сънувала. Иначе си се буди спокойно в повечето случаи.
До скоро и аз постоянно я взимах като е будна и много рита. Малко да мрънка и я приспивах на ръце, но се оказа, че то детето може и да си стои спокойно в кошарата без да я закачам Joy изключение е само когато я свива коремчето. Заспива на ръце пак само когато я боли и вече е изморена и вечер докато я храня. През деня се старая или в кошарата да я полюлея, или на дивана с бял шум и песничка и се получава в повечето пъти. Засега само 1-2 пъти е заспивала без никаква помощ, но е будувала примерно 2 часа. Тепърва ще се опитвам да я уча изцяло сама да заспива, защото е голямо улеснение.

# 591
Мамето Хапинес, много се радвам, че писа, мислим си те. Много целувки на всички бебоци. Ти си нашата гордост и пример за сила!
Аз от косопад не се оплаквам ама такива болки имам в костите и в гърба. След тази упойка ли ми стана нещо...не знам но така ме боли и като почна упражнения още повече боли гърба, сякаш стойката ми е леко крива. И ние се будим с плач но май от глад ще да е. А иначе има моменти, когато спи и все хънка, мънка, даже плаче. Отивам и виждам, че спи, даже аз го будя и той ме глеееда и пак заспива. Според мен са газове, защото го чувам да пръцка но може и да сънуват, знам ли ги. И аз му пея редовно ама каквото се сетя, че една песен не знам цялата. Снимах си няколко текста на телефона и ги гледам и пея но вече виждам, че става голям и песни май няма да иска. Вече влязохме в трети месец и виждам как държи главичка вече, още я клюмва но вече я задържа, което много ме кефи. В люлката седи доста, заспива там даже. Пробвахме доста чайове и никой не ни допадна и вече не давам. Този Бебезан е ужасен на вкус и той се мръщи от него. Вода също не иска, а доста пишка, явно от млякото.

# 592
  • Вестерос
И аз пея, пускам от тубата и припявам. Редовно сега като сменям памперс пея Зайченцето бяло, много се хили на него. Иначе и аз пея адски фалшиво Grinning
Ралица не се е будила с плач, но със сигурност сънува. Даже бях чела, че още от много малки сънуват. От няколко дни пък я хванах някой път като спи и издава звуци все едно ще говори

# 593
Мами,разполагам с капки витамин К1,ако някой трябва да слага,пращам без проблем. Тъй като е еднократна дозата,остава цялото шишенце и ако някой трябва да дава,може да се възползва за да не се хаби.

Аз само да се оплача😀 много накъсано ми яде госпожицата,през 30 мин,1 час и по малко...не знам защо така,заради шишетата ли,млякото ли...какво да направя,как да го променя...осо ено зле става през ноща,като се буди често..
На някое бебенце от групата да са казвали че има шум в сърчицето? Казаха ни го още в болницата и ходихме няколко пъти на детски кардиолог,но още си го има...много ми е притеснено 😔

# 594
# 595
  • Вестерос
Мами,разполагам с капки витамин К1,ако някой трябва да слага,пращам без проблем. Тъй като е еднократна дозата,остава цялото шишенце и ако някой трябва да дава,може да се възползва за да не се хаби.

Аз само да се оплача😀 много накъсано ми яде госпожицата,през 30 мин,1 час и по малко...не знам защо така,заради шишетата ли,млякото ли...какво да направя,как да го променя...осо ено зле става през ноща,като се буди често..
На някое бебенце от групата да са казвали че има шум в сърчицето? Казаха ни го още в болницата и ходихме няколко пъти на детски кардиолог,но още си го има...много ми е притеснено 😔
Моето е с шум на сърцето. Казаха ми го между другото в болницата след като предния ден я взеха да я видел д-р Христов, а аз бях ходила при мен като бременна да гледа сърцето. Още тогава видя, че има по-голяма дупчица. Та, в болницата едната педиатърка с въпрос ми го каза как може да не ми кажат. такъв рев ревах тогава с часове.. Като стана на един месец ходихме на профилактичен и докторът каза, че е почнала да се затваря и ни вика чак след 6 месеца на преглед. Често било срещано и се израствало бързо. Много гушки! Ще мине!

На АМ ли храниш? Колко е голяма и какво количество ѝ правиш?

# 596

Моето е с шум на сърцето. Казаха ми го между другото в болницата след като предния ден я взеха да я видел д-р Христов, а аз бях ходила при мен като бременна да гледа сърцето. Още тогава видя, че има по-голяма дупчица. Та, в болницата едната педиатърка с въпрос ми го каза как може да не ми кажат. такъв рев ревах тогава с часове.. Като стана на един месец ходихме на профилактичен и докторът каза, че е почнала да се затваря и ни вика чак след 6 месеца на преглед. Често било срещано и се израствало бързо. Много гушки! Ще мине!

И при мен беше така. В болницата така невинно вметнаха за този шум,после започнаха едни изследвания,и ми я взеха да я карат на доктор,беше рев и сополи....ходихме два пъти на детски кардиолог,уж можело да го израсте,но в същото време не било безобидно...
На 1 месец сме,днес бяхме на преглед при педиатърката,качили сме 1 кг (вече 3,6кг)😊  на адаптирано мляко сме, лактан био,уж било много хубаво 🤔 хапва много малко за седмиците които е

# 597
  • Вестерос
Моето като стана на 1 месец вдигнах дозата на 120 мл с 4 лъжици. В началото изяждаше 100, рядко 110, после си увеличи на 120 постепенно, сега изяжда всичко, то става 130.

А за шума, майка ми е била с шум, в пубертета го е израснала. Докторът обаче ми каза, че не е наследствено.

# 598
  • Русе
Но пък добре е наддала.
К1 за какво се дават?

И при мен беше така. В болницата така невинно вметнаха за този шум,после започнаха едни изследвания,и ми я взеха да я карат на доктор,беше рев и сополи....ходихме два пъти на детски кардиолог,уж можело да го израсте,но в същото време не било безобидно...
На 1 месец сме,днес бяхме на преглед при педиатърката,качили сме 1 кг (вече 3,6кг)😊  на адаптирано мляко сме, лактан био,уж било много хубаво 🤔 хапва много малко за седмиците които е

# 599
  • Вестерос
За кръвта е. В болницата трябва да е сложена първа доза на бебето.

Общи условия

Активация на акаунт