ДЕКЕМВРИ месец мина вече, гушкаме си вкъщи малкото човече -- тема 1

• 22 833
  • 739
  •   1
Отговори
# 270
Още в 6тия месец си спомням как се събудих една сутрин и имах ужасни лилави стрии по гърдите 🙄 мазах ги с Цикатридина и при мен избледняха много бързо

Здравейте, някой използва ли нещо за лилави стрии 😟 поне да избледнеят зная, че не мога да ги махна напълно. Нямах цяла бременност и накрая към 30-40 седмица ми излязоха навсякъде 😐

# 271
Още в 6тия месец си спомням как се събудих една сутрин и имах ужасни лилави стрии по гърдите 🙄 мазах ги с Цикатридина и при мен избледняха много бързо

Здравейте, някой използва ли нещо за лилави стрии 😟 поне да избледнеят зная, че не мога да ги махна напълно. Нямах цяла бременност и накрая към 30-40 седмица ми излязоха навсякъде 😐
Благодаря ти 😊

# 272
Здравейте ❤ Можете ли да ми препоръчате шише, което е подходящо за даване на вода - тоест да е с много малък отвор. Като давам добавка АМ ползвам на Авент, но виждам, че и млякото тече доста лесно, а съответно водата се излива и детето се дави, а не отказва вода, просто като се задави и се стряска и повече не иска, а искам да й давам, педиатърката също ми каза, че е хубаво. С лъжичка пробвах, но става много бавно и трудно.
Купих на Бибс уж с бавен поток за АМ, да не се дави. Няколко пъти го ползвахме и после започна да го бута с езика, че не го иска и ползваме само на Авент обикновените шишета, не анти-колик, защото също не го хареса.

# 273
Виж каква е бибероната на шишето- трябва да е с 1 дупка. За друга марка не мога да помогна, ползвала съм само тази и за шишета, и за чаши, и за залъгалки.
Друг вариант е даването на вода със спринцовка.

# 274
Аз имам ето тези - https://dundio.com/lansinoh/lansinoh-%D1%88%D0%B8%D1%88%D0%B5%D1 … 75830.html?page=3

Консултант по кърмене ми ги препоръча Simple Smile

# 275
Щом кърмиш е най-добре да си с НУК с биба размер S. Тя е с една дупчица, а бибата е като зърно на гърда.
Здравейте ❤ Можете ли да ми препоръчате шише, което е подходящо за даване на вода - тоест да е с много малък отвор. Като давам добавка АМ ползвам на Авент, но виждам, че и млякото тече доста лесно, а съответно водата се излива и детето се дави, а не отказва вода, просто като се задави и се стряска и повече не иска, а искам да й давам, педиатърката също ми каза, че е хубаво. С лъжичка пробвах, но става много бавно и трудно.
Купих на Бибс уж с бавен поток за АМ, да не се дави. Няколко пъти го ползвахме и после започна да го бута с езика, че не го иска и ползваме само на Авент обикновените шишета, не анти-колик, защото също не го хареса.

# 276
И на мен Хедра ми препоръча на Lansinoh бибероните, но да си призная няма огромна разлика с тези на Нук от към поток на храната. Даже с разочарование днес установих, че единия биберон е направо сцепен по средата.. не знам как е станало, но тази сутрин бебка буташе и се давеше и докато разбера, че е сцепен щеше да я задавя няколко пъти.. че като го наведеш си капе както обикновено 😳 А сме ги ползвали няма и месец 😕

# 277
  • София
Още един глас за Нук. На Лансинох не съм пробвала, но на Чико имам един и едни от Пепко, които ще изхвърля (мнг силен поток), млякото тече около устата. Само с Нук за сега е добре. Отделно ми харесва, че шишенцата са шарени, а не скучни и едноцветни Simple Smile.

Нашият герой спа 6 часа, направо не повярвах. Явно започва да разрежда нощното хранене, дано да съм права.

# 278
  • Вестерос
И аз съм на Нук, май бях писала наскоро с М, т.е. втори размер биба, заради АР АМ.
Снощи и Ралица си поспа, почти 5 часа, събуди се за ядене 5 и нещо.
Аз реших днес да я претегля, нямам везна, а на обикновен кантар, първо себе си претеглих, ужас имам да свалям 9 кг! После с нея и установих, че май много малко е качила за 17 дни, само 450 гр Sad Чудя се дали да не ѝ давам да яде по-често през деня.

# 279
  • Варна
Ох и ние направихме голяма пауза 4-5 часа ама в неправилното от 23 часа до към 3 и нещо , но все пак има напредък само трябва да оправя часовете на хранене. Аз се мъча да го приспиваме в кошарата и понякога отива час и половина. Вчера докато го приспа дойде време пак да яде ,но си казах дори 10 Мин да спи за мен е важно е да заспал в кошарата. Но той си заспа и удари голям сън 😳

# 280
Много плахо и аз да се похваля . Малкия от две вечери не е плакал от колики . Събужда се веднъж с 2часа пауза да суче и веднага заспива пак в кошарата и следващата му пауза е след 4часа , но този път понеже е 8 сутринта се събужда и не иска да спи пак , за това го взимам в леглото при мен и така се унася . Сега нали го похвалих 100% тази вечер няма да спи Joy . Подариха ми слинг и се оказа супер удобно нещо , в началото го връзвах много бавно , но сега съм много бърза . Тъй като живеем на 4 етаж без асансьор със слига ми се улесни много ежедневието .
Бях на преглед при АГ , каза че отдолу съм като нераждала жена . Даже ми даде огледало да се видя , понеже ѝ казах че съм нямала смелост до сега . Гледаме и вагинален ехограф и с пръсти ме провери , беше много внимателна и мен не ме боля . Но ме е страх да правя секс . Незнам защо , според нея е на психическа основа , защото наистина не си личало ни шев ни разкъсване . ММ е много внимателен , но все пак дори когато ме докосне “там” ми е странно . Ние от началото на бремеността почти бяхме спрели да правим секс и сега все едно никога не съм правила , много ми е странно . А не е като да не ми се иска . При вас има ли такъв проблем ? На какъв етап според вас трябва да взема професионална помощ ? Не мисля че е много нормално .

# 281
  • Вестерос
И на нас ни бяха забранили, докато бях бременна. Вчера бях и аз на преглед, само с ехограф ме гледаха. Докторката ми каза, че всичко ми е зараснало перфектно вътрешно, все едно не съм рязана. Даде ми зелена светлина както за ласки, така и за тренировки. Но ми каза, че ще ми дойде до няколко дни.
Нямам идея кога трябва да потърсиш, според мен ти ще си го почувстваш кога да е и  дали въобще да търсиш.

# 282
И ние не бяхме интимни от Април до снощи 😁 Беше страно и към края имаше лека болка,  чувство за протъркано по скоро 🙄 и него го заболя малко 🤷‍♀️но не е нещо кой знае колко притеснително, така че давайте смело момичета 😁

# 283
Още един глас за Нук. На Лансинох не съм пробвала, но на Чико имам един и едни от Пепко, които ще изхвърля (мнг силен поток), млякото тече около устата. Само с Нук за сега е добре. Отделно ми харесва, че шишенцата са шарени, а не скучни и едноцветни Simple Smile.

Нашият герой спа 6 часа, направо не повярвах. Явно започва да разрежда нощното хранене, дано да съм права.

Каква мечта за нощното хранене Joy

# 284
За шишета и биберони, може и за се повторя, но препоръчвам НУК и то с каучукови биберони. С баткото ги открих преди 7 години и сега пак ги ползвам, особено шишетата, защото са стъклени. За вода и чай-S размер. За мляко - М. Аз все още не съм ходила на преглед и не сме били интимни, а вече и двамата имаме нужда. Имам нужда и от време. Сякаш 24 не ми стигат и все нещо е несвършено.

Общи условия

Активация на акаунт