ДЕКЕМВРИ месец мина вече, гушкаме си вкъщи малкото човече -- тема 1

• 22 818
  • 739
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Кристина,
какво е предимството на каучуковия биберон? Може ли сравнение Simple Smile. Поръчах погача в нашата пекарна за църквата. Утре ще взема и вино и кутия бисквити за здраве. Много съм доволна от baby.bg, вчера поръчах шишетата на Нук, днес вече ме чакаха в Еконт.

Майките кърмачки, бебетата ви харесват ли биберон? Моят се залъгва за 2-3 мин., изнервя се и се ядосва, че не пуска мляко и я мята с рев Grinning.

Кажете какви столчета за хранене взехте? Слагате ли ги в активните гимнастики? Нашата днес я сглобихме, но още не сме го слагали.

# 286
По-меки са от силиконовите. За мен са по-естествени някак. Относно столчето за хранене - това от ИКЕА е една от двете ми най-разумни и сполучливи покупки за баткото. Сега живот и здраве ще ползваме пак него. Изключително лесно за подръжка и компактно. Моите родители бяха купили друго, за да имат като е у тях, е голямо обикаляне на стола. А този от ИКЕА се разглобява дори. Сега в няколко групи бяха споделили за такова, което се слага на обикновен стол за хранене и има доста доволни мами, особено при пътуване, защото не всички хотели предлагат,

Кристина,
какво е предимството на каучуковия биберон? Може ли сравнение Simple Smile. Поръчах погача в нашата пекарна за църквата. Утре ще взема и вино и кутия бисквити за здраве. Много съм доволна от baby.bg, вчера поръчах шишетата на Нук, днес вече ме чакаха в Еконт.

Майките кърмачки, бебетата ви харесват ли биберон? Моят се залъгва за 2-3 мин., изнервя се и се ядосва, че не пуска мляко и я мята с рев Grinning.

Кажете какви столчета за хранене взехте? Слагате ли ги в активните гимнастики? Нашата днес я сглобихме, но още не сме го слагали.

# 287
  • Русе
Аз купих Нук пластмасово. Още не сме го пробвали, но се надявам да го хареса.
Здравейте ❤ Можете ли да ми препоръчате шише, което е подходящо за даване на вода - тоест да е с много малък отвор. Като давам добавка АМ ползвам на Авент, но виждам, че и млякото тече доста лесно, а съответно водата се излива и детето се дави, а не отказва вода, просто като се задави и се стряска и повече не иска, а искам да й давам, педиатърката също ми каза, че е хубаво. С лъжичка пробвах, но става много бавно и трудно.
Купих на Бибс уж с бавен поток за АМ, да не се дави. Няколко пъти го ползвахме и после започна да го бута с езика, че не го иска и ползваме само на Авент обикновените шишета, не анти-колик, защото също не го хареса.

# 288
Аз само кърмя и Савана бибероните хич не ги уважава, какви ли нямаме. Само в слинга ако е много нервна понякога заспива в него и и шшшткам. Иначе си заспива на гърда без шшшткане/люляне и т.н. На активната гимнастика не и се кефи, в огледалото се гледа с интерес моето свети. Имаме един бухал дето е шарен към него има интерес и черно бялата книжка. Не използваме и бял шум даже, привечер си имат с баща и програма слушат рок и си избухват двамата и това е😀

Някоя от вас беше споменала за колектора на Лансинох, исках да питам на всички пози за кърмене ли успявате да го слагате? Какво правите със събраното мляко? Аз го замразявам, ама то нали само 6 месеца е годно,та в някакъв момент то ще стане много, а аз ще си имам мляко и не знам как ще стане..

От няколко дни големи усмивки ни раздава много е яко 🥰 кога започват да гукат?

# 289
  • Русе
Ние гукаме вече
Аз само кърмя и Савана бибероните хич не ги уважава, какви ли нямаме. Само в слинга ако е много нервна понякога заспива в него и и шшшткам. Иначе си заспива на гърда без шшшткане/люляне и т.н. На активната гимнастика не и се кефи, в огледалото се гледа с интерес моето свети. Имаме един бухал дето е шарен към него има интерес и черно бялата книжка. Не използваме и бял шум даже, привечер си имат с баща и програма слушат рок и си избухват двамата и това е😀

Някоя от вас беше споменала за колектора на Лансинох, исках да питам на всички пози за кърмене ли успявате да го слагате? Какво правите със събраното мляко? Аз го замразявам, ама то нали само 6 месеца е годно,та в някакъв момент то ще стане много, а аз ще си имам мляко и не знам как ще стане..

От няколко дни големи усмивки ни раздава много е яко 🥰 кога започват да гукат?

# 290
  • Вестерос
Ралица започна с Ау като стана на месец и от тогава всеки ден почти издава различни нови звуци, от няколко дни се смее и с глас. А като иска бибата казва различен звук Grinning

# 291
  • Варна
И аз само го кърмя и биберона не е любимото му нещо ,но аз го използвам когато го припсвам просто му го притискам и той си го суче. На активната гимнастика седи по много малко време и се разплаква. По принцип излишно сме влагали пари с играчки той иска само да обикаляме апартамента и да гледа лампите....а вечер следи сенките😆😆😆а тв как му действа като е на повивалника той е зад него и си извива главата и спира да плаче .
Ние спим на розов шум или някакви приспивни мелодии от youtube, но по скоро действат на бащата , но ги пускам само вечер ,че тогава по трудно заспива и да има шум денем спи на много шумно.
За гукане ме знам дали казва ама говори си там нещо и с уста се опитва да ме имитира ама без звук 😁😁😁
Усмивките са няколко за момента вида му е по скоро сериозен като филма baby boss😁
Шишета имаме на Авент едно стъклено  за вода и на canpol няколко за пандата и евентуално изцедена кърма. Няма проблем с шишетата не се дави
За интимност .. даже не мога да си помисля  вида в огледало ме отбъсква самата мен .като бях бременна си казвах все пак нося неговото дете, но сега трудно се приемам . Започнах леки упражнения и си намерих една отсечка малко с наклон и мисля всеки ден си правя бързи разходки там за около час . Малко формата да правя и да се преместим на спанята,че на този диван ..

# 292
Момичета, нищо, че ми е второ дете 🫣, но тотално съм забравила как се увеличаваше количеството АМ. Ползвам Аптамил, то го поръчваме от Турция, кутии по 1 кг, а там това не е упоменато. Снимах в магазина от една друга кутия Аптамил, но наистина съм забравила. Та - той сега е на 1 месец и 5 дни и приема 120 мл. По упътване пише, че втория месец трябва да приема 150 мл с 5 лъжици, т.е. трябва да увеселявам по 10 мл, нали?

# 293
  • Вестерос
Аз след като направи месец и правя 120 мл вода с 4 лъжици, става около 135 мл. В началото не го изяждаше цялото 100,110,120 рядко. Сега на почти два месеца си изяжда цялото, даже мрънка много смешно като свърши и я вдигна за оригване. Като стане на два ще почна да правя 150 мл с 5 лъжици и пак няма да я насилвам за го яде. Така процедирах и като почнах в началото с АМ.

# 294
И на Аптамил и на Хип пише на кутията, че до втория месец е 120+4 лъжички, а като стане на 3 месеца се вдига на 150 вода+5 лъжички. Ние го спазваме, като спазваме и да не надвишаваме броят на храненията. След десетина дни ще влезем в третия и ще се стремя да намаля на 5 хранения за 24ч.Той вече почна да пропуска по едно вечерно, а като почне да изяжда повечко, ще се засища и за повече време. Стандартно на 30мл.вода се слага 1 лъжичка и така се и вдига.
🔔🔔🔔Мои приятелки ме съветват да слагаме ваксините една по една, а не наведнъж по две по три. Вашите педиатри какво смятат по въпроса. Доста се наплаших от тия ваксини, не знам как ще понеса да го гледам да плаче, после летаргия и температура. Ще се побъркам от тревога🥹

# 295
  • Варна
Ох и при нас май исках две ваксини наведнъж да слагат. За плача не се плаша показани възможностите си, но температура и други дискомфорти ще ми е трудно да гледам 😔

# 296
Благодаря, момичета. Знам, че на 30 мл е една лъжичка. Чудех се тези 120 мл с 4 лъжички до края на втория месец ли са?!? А относно ваксините - нашата педиатърка каза, че няма да ги слага наведнъж както е по календар, а една по една.

# 297
  • Русе
И аз имам същия проблем и се чувствам по същия начин. Но открих решение как да прикривам коремчето, което толкова много ме дразни. Поръчах си оформящи шорти Diosa от
https://shaperfit.bg/products/diosa-high-waisted-shaper-shorts. Бях скептично настроена, но останах много приятно изненадана и наистина има видим ефект. Също така със стягащо бельо по-бързо се прибира корема след раждане. Препоръчвам с две ръце.
И аз само го кърмя и биберона не е любимото му нещо ,но аз го използвам когато го припсвам просто му го притискам и той си го суче. На активната гимнастика седи по много малко време и се разплаква. По принцип излишно сме влагали пари с играчки той иска само да обикаляме апартамента и да гледа лампите....а вечер следи сенките😆😆😆а тв как му действа като е на повивалника той е зад него и си извива главата и спира да плаче .
Ние спим на розов шум или някакви приспивни мелодии от youtube, но по скоро действат на бащата , но ги пускам само вечер ,че тогава по трудно заспива и да има шум денем спи на много шумно.
За гукане ме знам дали казва ама говори си там нещо и с уста се опитва да ме имитира ама без звук 😁😁😁
Усмивките са няколко за момента вида му е по скоро сериозен като филма baby boss😁
Шишета имаме на Авент едно стъклено  за вода и на canpol няколко за пандата и евентуално изцедена кърма. Няма проблем с шишетата не се дави
За интимност .. даже не мога да си помисля  вида в огледало ме отбъсква самата мен .като бях бременна си казвах все пак нося неговото дете, но сега трудно се приемам . Започнах леки упражнения и си намерих една отсечка малко с наклон и мисля всеки ден си правя бързи разходки там за около час . Малко формата да правя и да се преместим на спанята,че на този диван ..

# 298
Момичета нещо хванах вирус.  Някоя да знае дали авирон рапид е  съвместим с кърменето.

# 299
Момичета нещо хванах вирус.  Някоя да знае дали авирон рапид е  съвместим с кърменето.

Съвместим е Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт