ДЕКЕМВРИ месец мина вече, гушкаме си вкъщи малкото човече -- тема 1

• 22 773
  • 739
  •   1
Отговори
# 450
Точно Хедра в инстаграм е споделила за хълцането . Малкия в корема ми хълцаше около 10сутринта и през нощта някъде след 23часа , когато се роди пак хълцаше в тия часове , сега хълца след хранене .

# 451
# 452
Айлиз винаги си хълца след хранене поне 10мин 😃. За изхождането една моя приятелка намери утеха и комфорт , с турския Аптамил Голд, синът и така се запичаше и пробва всички видове АМ(буквално всички). Първо и казаха ,че бебето е с мързеливи черва, да ама то се напъва и не може . Доста се изориха и все бяха на клизми. Сега се изхождал два пъти.

След АМ винаги давам вода , да не се запича и да няма афти или млеченица.

# 453
Ние сме на лактан био от ден 1. Много ни го похвалиха. Моето мъниче хапва още по малко мах 80-90мл,а вече сме 4та седмица.  Не знам дали е от млякото. Не ни запича,добре ни действа на нас. Педиатърката каза да не госменяме,че е едно от най-добрите и аз слушам. 😃 иначе вода давам,не че много пие,но поне за измиване на устичката за да няма гъбички. А за хълцането и ние сме така. Още от корема много хълца,а през нощта като започне лошо ми става😃 малко водичка,тупане и минава.
Четох,че говорите за захранването. https://drmodernmommy.com/ тази мама е трепач. Има много информация за захранването,както и рецепти. Живот и здраве ще ми е от полза на мен 🙃

# 454
  • Вестерос
Здравейте. Моето момиче е почти изцяло на АМ. Преминах от аптамил на лактана био.
И сега се чудя, ако бебето е изцяло на ам трябва ли да даваме вода? Аз давам, пие малко.

Има силни колики и даже не може да се храни достатъчно. На 1м и 7 дни е. Максимум 80 изпива наведнъж. По често 60. Храня я често обаче и през ноща също.

Забелязах, че colief много и помага. Ако не сложа капките, рев.

Аз смених Аптамил с Лактама био, защото от Аптамила се запече. Започна да се изхожда нормално ама като започнаха едни колики, рев по 6 часа, нищо не помагаше. После реших да се върна на Аптамил и коликите спряха, изхождането си продължаваше до един момент. Сега взех Фризолак, колики все още не са се появили или са лекички понеже понякога се превиваше, но не плаче. Обаче още е запечен. Правих му клизма на няколко пъти..
Някоя от вас може ли да даде съвет за връщане на нормалното изхождане?
Не е хубаво да се сменят толкова често млеката. Гастроентерологът ми каза, че поне две седмици трябва на бебето, за да свикне с млякото.

Ралица хълца понякога, не е всеки ден като в корема ми. На седмица два, три пъти. Преди с рядкото мляко фризолак често хълцаше.

# 455

И мен ми е интересно за бебе Емили. Ралица не е дебеличка, но е дълга, вече е някъде 62 см и този номер носи, въпреки че са ѝ широки леко, но на дължина са точно. А 68 ехаа Имам обаче няколко 56 размер, още ѝ стават. Явно зависи марката.
И аз бях взела 3-ка пуфис, че 2-ка ѝ пропускат някой път, но много над пъпа ѝ идват още.
Не си мислете, че е някаква дунда. Утре навършва 2м., а днес на консултацията я измериха 5500, 59см. Тя си носи размер за 2-4м има и от 62, и от 68. Въпросните бодита от Пепко са по-плътно трико и са се събрали, което е видимо. Затова имайте едно наум, когато взимате от там. Аз и за каката взимам по-голям размер, защото се събират от сушилнята. Но за тези пари, толкова Wink.
Да попитам вече навършилите 2м. Имате ли ваксините, които са задължителни? Отложиха ваксинирането за вторник, но само със Симфлорикс. Хексацима я нямало отдавна в РЗИ.
Поисках и ротавирусната ваксина.

# 456
Много благодаря за информацията. Как често давате вода, какво количество на ден? И кога я давате?

И педиатърката ни, и гастроентерологът казаха да давам вода, щом е само на АМ, защото понякога скоро е твърдо и от недостатъчно течности, става и запек даже. В болницата се беше запекла именно, защото не й стигаше яденето и течностите.

Последна редакция: пт, 27 яну 2023, 16:01 от SlanteNSt

# 457
  • Вестерос

И мен ми е интересно за бебе Емили. Ралица не е дебеличка, но е дълга, вече е някъде 62 см и този номер носи, въпреки че са ѝ широки леко, но на дължина са точно. А 68 ехаа Имам обаче няколко 56 размер, още ѝ стават. Явно зависи марката.
И аз бях взела 3-ка пуфис, че 2-ка ѝ пропускат някой път, но много над пъпа ѝ идват още.
Не си мислете, че е някаква дунда. Утре навършва 2м., а днес на консултацията я измериха 5500, 59см. Тя си носи размер за 2-4м има и от 62, и от 68. Въпросните бодита от Пепко са по-плътно трико и са се събрали, което е видимо. Затова имайте едно наум, когато взимате от там. Аз и за каката взимам по-голям размер, защото се събират от сушилнята. Но за тези пари, толкова Wink.
Да попитам вече навършилите 2м. Имате ли ваксините, които са задължителни? Отложиха ваксинирането за вторник, но само със Симфлорикс. Хексацима я нямало отдавна в РЗИ.
Поисках и ротавирусната ваксина.
Ясно Simple Smile Майка ѝ купи дрхи от пепко 68, 74 размер, че 62 имам аз някакви. Но нямаме сушилня и след обикновена пералня са си ок дрешките. Но моето бебе дърпа на дължина, на 04.01 беше 60 см, сега е някъде мисля 62,63. Иначе за кг като е тегля с мен е почти 5 кг.
За ваксините, ние сме чак на 14.02 на консултация. Тя става в неделя на 2 месеца. Нямам идея дали ще ѝ слагат и двете + ротавирусната или само едната и ротавирусната, а после другата.

Аз вода мъча да ѝ давам след ядене, между храненията, но моята не я иска. Пробвах студена, топла, без захар, със захар. С триста зора две глътки.. налага се понякога с лъжица да ѝ даваме. Иначе от групата от фб чете, че на някои децата по 50-100 мл вода на мен си изцокват.

# 458
Здравейте, мами! Не съм се включвала от предишната тема, но си ви чета редовно.
Пожелавам на всички ни здрави и щастливи бебчета.
Аз нахлувам с въпрос.. Йоана е родена на 15.12 3020, изписана 2970. На 17.01 - 4600 Scream ЛЛ каза, че няма нищо притеснително и бебка е напълно здрава. Кърмих я малко, със силиконови зърна и много трудно, но това е дълга история. От 2рата седмица сме изцяло на АМ - Фризолак. Ядеше си по схемата от кутията, докато не започна да е все гладна и постепенно стигнахме до 150мл на хранене (6-7 пъти дневно). В началото не винаги изяждаше толкова, а примерно само 1-2 пъти и останалите по 120-130. Обаче започнах да се притеснявам, че вече на всички хранения си изяжда абсолютно всичко. Не връща, освен ако не се напъне след това от коликите, или прекалено бързо поставяне в легнало положение.
Има ли и други толкова ящни бебчета и да я ограничавам ли по някакъв начин?

# 459
Аз не съм наясно колко трябва да изяждат бебетата на АМ , но теглото на детето ми се струва добре . А и бебе на месец и малко идея нямам как може да се ограничава . Все пак логиката ми следва че бебетата изцяло на кърма незнаем по колко ядат , един ден е повече един ден по-малко . Нека си хапва детето щом има апетит .

# 460
Здравейте, мами! Не съм се включвала от предишната тема, но си ви чета редовно.
Пожелавам на всички ни здрави и щастливи бебчета.
Аз нахлувам с въпрос.. Йоана е родена на 15.12 3020, изписана 2970. На 17.01 - 4600 Scream ЛЛ каза, че няма нищо притеснително и бебка е напълно здрава. Кърмих я малко, със силиконови зърна и много трудно, но това е дълга история. От 2рата седмица сме изцяло на АМ - Фризолак. Ядеше си по схемата от кутията, докато не започна да е все гладна и постепенно стигнахме до 150мл на хранене (6-7 пъти дневно). В началото не винаги изяждаше толкова, а примерно само 1-2 пъти и останалите по 120-130. Обаче започнах да се притеснявам, че вече на всички хранения си изяжда абсолютно всичко. Не връща, освен ако не се напъне след това от коликите, или прекалено бързо поставяне в легнало положение.
Има ли и други толкова ящни бебчета и да я ограничавам ли по някакъв начин?
Същото е при нас беше изписана след 10 дена престой 2550(недоносена 35гс.родена 2700) на 20.11 и на 15.12 4,550 а тогава беше само на 90мл. После 15.01.23 5,300 направихме кръвна да видим дали има проблем че яде нормално но надава бързо и няма проблем , сега си хапва 120мл и няма да вдигаме дозата 6 пъти , но има дни си иска и 7 мото. Педятърката ми говори ,че е момиче разширен стомах нз си какво , ама неотоложката каза че няма проблеми и първите три месеца има бебета надават много и после спират...

# 461
Аз да ви питам как планирате да се пазите най-вече ако кърмите? Днес бях на преглед и ми казаха кондом или Протизачатъчно, само че аз цикъл нямам може и да не дойде скоро тоест хапчетата отпадат. Няма ли някакви други опции

# 462
Ох и аз това се чудя . Ние не сме се пазили от цяла вечност с ММ . То верно че сме инвитро и много време не се получаваше , и шанса да забременея естествено е 0,000001% , но знае ли човек . Искаме още деца , но в никакъв случай толкова рано . За сега  мисля с презерватив , но да видим може и с прекъснат акт , знам че не е надеждно , но както казах шанса да стане естествено е почти нулев .

# 463
Евентуално ако стигнем до интимност ще е с кондом (14 дни трябва да съм на лактажин,  с бебо едва се оправям и нямам особено сила и желание за интимност)

# 464
На 26.02 надупчиха крачетата на малката,сложиха 2 ваксини, много плака малката в кабинета после заспа.сложехме кулпач и не вдигна температура, беше леко крива.

Общи условия

Активация на акаунт