ДЕКЕМВРИ месец мина вече, гушкаме си вкъщи малкото човече -- тема 1

• 22 752
  • 739
  •   1
Отговори
# 480
  • Русе
И аз така.  Още като бях бременна бях започнала да питам и разпитвам (доктори, акушерки, приятелки), всеки е на различно мнение. Общо взето , това което разбрах е че постепенното забелване е много бавен процес и ако започнем и успеем сами до към 2 годишна възраст няма да има нужда от хирургична намеса. Било рутинна процедура,  но аз съм си втълпила, че трябва да го забелим до тогава и да се размине доктора.
Ох, темата със забелването ми е много болна, защото чета най-различни и то противоречиви мнения (включително и от лекари), та съм се видяла в чудо. Бебето е на 2 месеца, все още не съм правила нищо по въпроса…

# 481
И при нас е така с акането, понякога прескача ден, за сега не съм прибягвала до клизми и дано да е така и за напред, че имам едни приятели от втората седмица започнаха 😟

# 482
При нас има проблем с изхождането, но е на  смесено хранене. До сега 3 пъти съм му правила клизма на Мелилакс ,давах му Дуфалак сироп, но не видях ефект.
Всеки ден правим гимнастика, оставям го по корем и гледам да хапвам разхлабващи храни. Понякога успява сам след 2-3 дни да се изходи, но когато видя, че му е много трудно и плаче прибягвам до клизма.

# 483
Относно шишетата,крайно разочарована съм от philips avent...Много ми ги прехвалиха,но за нищо не стават. Малката се тормози с тях,яде,яде след което и омръзва да дърпа и спира,не се наяжда и след 30мин пак реве че е гладна... Купих от по-големите биберони за тези шишета,същата работа... та,вие от кои сте доволни,да пробвам 🙃

# 484
Здравейте.
На аптамил сме. Корем в балони, запича се
Цял ден давах lefax и colief, biogaia.
Някой пробва ли bio balance baby срещу запек?
При възрастните помага, мисля да пробвам и за бебе.

# 485
Аз пробвах Биобаланс-не помага. Само след пандата прави бомбата. Ние сменихме млякото от Хип на Аптамил органик и все едно е друго дете. Яде, засища си и веднага заспива. Спокоен е и спи по 4-5 часа вече. Храним се само 5 пъти вече и коликите почти ги няма. Ние даваме вече по 150.
Здравейте.

# 486
  • Вестерос
Относно шишетата,крайно разочарована съм от philips avent...Много ми ги прехвалиха,но за нищо не стават. Малката се тормози с тях,яде,яде след което и омръзва да дърпа и спира,не се наяжда и след 30мин пак реве че е гладна... Купих от по-големите биберони за тези шишета,същата работа... та,вие от кои сте доволни,да пробвам 🙃
Moeто яде с на Nuk шишетата. Имат термометър. Взела съм пластмасови със силиконов биберон, тъй като изтървам лесно неща и не ми се рискуваше със стъклени. Имат и с каучуков биберон. Харесва си ги. Яде 130 мл АМ за 10 минути някъде.

SlanteNSt, лефакс мисля, че също запича. Всички със семитикон. Според мен спирай капките, дай пробиотик някакъв, пандата или биогая, прави упражнения и давай вода или чай от копър и анасон.

Последна редакция: сб, 28 яну 2023, 21:22 от Tiffany А

# 487
Благодаря. Пандата я взех още след изписването, но там оризово нишесте и се претесних да не направи запек.

Moeто яде с на Nuk шишетата. Имат термометър. Взела съм пластмасови със силиконов биберон, тъй като изтървам лесно неща и не ми се рискуваше със стъклени. Имат и с каучуков биберон. Харесва си ги. Яде 130 мл АМ за 10 минути някъде.

SlanteNSt, лефакс мисля, че също запича. Всички със семитикон. Според мен спирай капките, дай пробиотик някакъв, пандата или биогая, прави упражнения и давай вода или чай от копър и анасон.

Последна редакция: сб, 28 яну 2023, 22:24 от SlanteNSt

# 488
Здравейте.
.

При нас Аптамил действа разхлабващо. На моменти чак е като вода.

# 489
  • Русе
Аз съм доволна от Campol babies

# 490
  • Варна
Не знам коя мама пусна линк за оформящи шорти, но наистина страхотни. .наложи ми се да изляза без детето , т е нямам оправдание за външния си вид 😁, но с тях се чувствах много добре .ще си седя и вкъщи с тях , взех си бюстиета за кърмачки, които са ми по удобни от сутиените и целите потници.

# 491
  • Вестерос
Вики, дай линк моля те Grinning

Канпул шишета ползвах в началото и аз, хубави са.

# 492
  • Варна
Вики, дай линк моля те Grinning

Канпул шишета ползвах в началото и аз, хубави са.

https://shaperfit.bg/products/xl-%D0%BE%D1%84%D0%BE%D1%80%D0%BC% … b5HOGHmvhw.TxpT3R

# 493
Не искам шорти,а без шорти да съм си добре 😅😅😇Имам излишни 3кг,но  ми пречи само шкембето.Остана гадно ,голямо и меко.При първата бременост нищо не остана ,а бях качила двойно повече. Странно,но факт.

# 494
И аз нямам много за сваляне ,но корема ми е някак мек и отпуснат . Не е като преди , когато съм качвала кг и после сваляла ,а някак странен . Акушерката ми “позволи” от февруари да започна упражнения . Тук след раждане има курсове за възстановяване на тялото , правят упражнения с треньор , на курса са майки родили по същото време горе долу и акушерката преценява кога майката може да започне . Курса се заплаща от здравната каса и силно агитират майките да ходят,  за да се възстановят физически . Може да се ходи и с бебета , ако няма как бебето да се остави на някого , просто когато бебето плаче се пропускат упражненията ,а които е възможно се правят заедно с бебето . Аз няма да ходя ,а ще се включа в онлайн такъв , защото не искам да се запознавам с други ново родили . Достатъчно ми е всеки да говори за бебето , не искам и новите ми запознанства да са около бебето и да си говорим за “ а по колко пъти ядете ? На кърма или АМ сте ? “ Joy БГ мама ми е достатъчна за това . Ама аз и на курс за подготовка за раждане не ходих за шок на тукашните за които е нещо като задължително . И аз като Еделвайс ,не искам да съм добре с шорти ,а без тях .Grinning

Общи условия

Активация на акаунт