ДЕКЕМВРИ месец мина вече, гушкаме си вкъщи малкото човече -- тема 1

• 22 729
  • 739
  •   1
Отговори
# 600
За съсирването на кръвта го дават. На мен в болницата не са ми казвали да са и давали,но в епикризата и пише като препоръка да се дадат 2 капки. Взех,но още не съм и дала,чудя се как се дава,много е оскъдна листовката. Ако някой е давал,да пише 😁

# 601
  • Русе
Нито от болницата са ми казвали нито педиатърката е споменавала. Сега го чувам. Трябва да я питам защо ми ги спестява тея неща.
За съсирването на кръвта го дават. На мен в болницата не са ми казвали да са и давали,но в епикризата и пише като препоръка да се дадат 2 капки. Взех,но още не съм и дала,чудя се как се дава,много е оскъдна листовката. Ако някой е давал,да пише 😁

# 602
В Токуда директно в устата й го капеха от самото шише 🤣 и двата пъти..

# 603
Нито от болницата са ми казвали нито педиатърката е споменавала. Сега го чувам. Трябва да я питам защо ми ги спестява тея неща.

Същото положение и при нас!!! Аз на другите две деца такова не съм давала!

# 604
Мамчета, много сме тихи нещо 😁
Ние вече хапваме по 150 - 4 пъти на ден (вечер прави една голяма пауза-хапва в 17:30 после чак към 2). Малко се притеснявам да не му е малко, но пък си спи вечер спокойно.
През деня стана нервен, заспива, спи по малко и се събужда, така ако не е в количката да го бутам да си заспи пак става много трудно, не знам на какво се дължи, до преди няколко дни имаше изграден режим.

# 605
  • Русе
Може ли линк към заека
Хихих и ние имаме традиция след яденето около 9 и нещо я слагам пак да спи като й пускам розовия заек на Лорели и тя му се радва около час и заспива 🤣

# 606
# 607
  • Русе
Ще ги разгледам.  Благодаря.

# 608
И ние сме с тази лампа,много съм доволна. Беба вече 4 вечери заспива в 11 и се буди в 6,чак не смея да се зарадвам. Вече на 2 месеца и 14 дена определено бодува повечи през деня ,заглежда играчки,смее се усеща се че расте Heart Eyes

# 609
На бебчо му биха инжекция с витамин К в болницата в Лондон. Там е много разпространено

# 610
В епикризата пише да дадем витамин К еднократно в 1 месец. По аптеките у нас има само витамин к1 и к2. Кой от тях, някой знае ли ?

# 611
  • Вестерос
В моята епикриза пишеше К1, 2 капки от витамин к са равни на 20 капки от К1

# 612
Здравейте мами , как сте? Имали болни татковци. ММ нещо не се чувства добре и се изолира в хола. Не знам до колко ще е полезно , но каза че иска да го боли гърло . Ако утре не се чувства добре ще слезе на долния етаж при свекървата. Притеснявам се и се надявам да му няма нищо. На нас са ни сложили витК една доза в Тутракан . В Русе неотологията (слагали мусколно и не се налага да слагаш повече), но понеже не е родена там не и сложиха. Много трудно намерих ВитК2 , по нета беше изчерпан декември месец и в аптеките . Педятърката го поръча, дадохме една капка и толкова (на гладно ми каза). Останалото количество остана и трябва да го хвърлям , защото няма новородени бебета на близо.
 Мамита , които завиват с одеяло или юрган. На каква температура, как ги завивате??.
Ние сме на дърва и долният етаж е така и става много топло , много трудно поддържаме най-ниско 24 градуса. Сега е по студено и става 23 но се притеснявам ,че е свикнала на 24+. Попринцип с един олекотен юрган я завивам ,облечена е потник блузка , ританка и чорапки. Сега като се смъква температура на 23/22 според вас да я завивам ли и с пеленка под юргана. ?? Ако трябва да се водя по себе си , аз изобщо не съм зиморничава и все ми е топло....

# 613
  • Вестерос
Не, остави я така. Даже бих махнала чорапите щом е с олекотен юрган.
Аз завивах с пелена плетена, не вълнена и одеяло памучно. От две, три седмици спи вече с чувала си 2,5 тог. Само по него. В спалнята е 23 градуса. Отдолу е по ромпър на голо или блуза и ританки.

Моят мъж беше болен шест дни, почна с гърло, беше с температура после пет дни някъде, после хрема. Изолирах го в спалнята, ходех при него с маска и той ходеше из нас с маска също. За сега сме ок с бебето.

# 614
  • Русе
Ние навършихме 3 месеца. Заспива към 22ч до 6/7
И ние сме с тази лампа,много съм доволна. Беба вече 4 вечери заспива в 11 и се буди в 6,чак не смея да се зарадвам. Вече на 2 месеца и 14 дена определено бодува повечи през деня ,заглежда играчки,смее се усеща се че расте Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт