ДЕКЕМВРИ месец мина вече, гушкаме си вкъщи малкото човече -- тема 1

• 22 720
  • 739
  •   1
Отговори
# 630
Някой знае ли еднократната помощ за раждане на дете в какъв срок се изплаща?

# 631
Някой знае ли еднократната помощ за раждане на дете в какъв срок се изплаща?

Аз подадох документите на 30.12 и на 13.01 имах превод.

# 632
  • Вестерос
Имунизационен паспорт ми дадоха от болницата с попълнени двете ваксини.

Помощта ми я дадоха следващия месец след подаването.

# 633
И ние ползваме Фризолак +Вом 2 на 2,като увелича храненто на 150 мисля да е 2:3. По едно време с коликите мислех да го сменя и се радвам,че педиатърката ме разубеди и каза,че не е от това и хиляда пъти повтори,че не е съгласна  да се сменя мляко освен ако не е  крайно наложително.

Ние преди и след ваксините нищо не сме правили специално. Аз с много хора не го срещам сега така или иначе  Simple Smile

# 634
  • Русе
Мен ме притесняват само вятър и мъгла. Обличам го добре, зимният кош е достатъчно добре прибран. Само на мен ми е студено.
Мами,вие изкарвате ли бебчовците в това време? Притесняват ли ви минусовите градуси? След два дена ставаме на 40 дни и много искам да отидем до църквата да ни опее ,но се притеснявам да не настине в това време. Вие как процедирате?

# 635
И на мен ми дадоха Имунизационен паспорт от родилното, но педиатърът каза, че от години е отпаднало това нещо и не му трябва.

4-5 дни преди и след ваксината се бяхме изолирали с бебка, като бях помолила и ММ да е много внимателен навън, защото работата му включва доста срещи на живо.

# 636
За жалост ние уж се пазим,но след като сложихме  ваксините сме болни.Дано му мине на бебето,че ми е жал.
 От ротавирусната пък получи страшна диария.Дори не знам как да я оправя.Днес.може би ще купя Хумана,ако доктора каже,защото друго в аптечната мрежа  за толкова малки  бебета няма..Не знам дали има вариант да откажа другите дози.Вие слагахте ли я и как понесе?
Паспорт нямаме,но сега нали всичко е електронно.

# 637
  • София
Нашата педиатърка ни даде един картон, на който записва ваксини и следващи часове за преглед, май е повече за родителите това.

Иначе ние излизаме във време, в което и на мен ми е комфортно да съм навън. Вчера си се поразходихме добре. Аз го нося, де, там е различно донякъде. Усещам си го, че му е добре сгушен в мен и на топло Simple Smile

# 638
  • Русе
И ние нямаме паспорт.
Първата ваксина + ротавирусната изобщо не ги усетихме, утре ни е втората и не знам защо, но нещо ми е свито и ме притеснява.
За жалост ние уж се пазим,но след като сложихме  ваксините сме болни.Дано му мине на бебето,че ми е жал.
 От ротавирусната пък получи страшна диария.Дори не знам как да я оправя.Днес.може би ще купя Хумана,ако доктора каже,защото друго в аптечната мрежа  за толкова малки  бебета няма..Не знам дали има вариант да откажа другите дози.Вие слагахте ли я и как понесе?
Паспорт нямаме,но сега нали всичко е електронно.

# 639
Ziggy, как обличаш бебока като го носиш? В твоето яке целият ли е покрит или някаква част от тялото му остава отвън?

# 640
Ние сме на първа ваксина в четвъртък. Решихме да ги слагаме една по една. На първия преглед педито каза да купим здравна карта за дете и там ще се пише всичко за детето, ваксините е т.н. Освен да нося с мен куул пач лепенки, които тя ще лепи друго не ми е казвала да правим. Ние не излизаме никъде в тоя студ.

# 641
  • Русе
И на нас педито ни препоръча да ги слагаме една по една, ако има алергична реакция да разберем от коя е. Относно излизането ако няма вятър може само до магазина да излезем, но задължително го изкарвам по малко, закаляване . В къщи от парното и климатика му се запушва нослето и хърка . 10-15 минути на вън му се отразяват много добре.
Ние сме на първа ваксина в четвъртък. Решихме да ги слагаме една по една. На първия преглед педито каза да купим здравна карта за дете и там ще се пише всичко за детето, ваксините е т.н. Освен да нося с мен куул пач лепенки, които тя ще лепи друго не ми е казвала да правим. Ние не излизаме никъде в тоя студ.

# 642
Страх ме е мен и това е. Закаляването по натам. Сега предстоят ваксини и не ми се рискува. А тук в Бургас тия дни вятъра е брутален.

# 643
Ние излизахме преди 2 седмици за по 10-15 минути на двора, но беше слънчево и без вятър. От тогава насам не е спирал вятъра и не сме се показвали даже на терасата. Може и -5 градуса да е, но да няма вятър. Вкъщи не държим много топло и на нея ѝ е добре, но друго си е навън. Опитвам се по-често да проветрявам, но пък и да не изстива много стаята. Така ще е, зимни бебета са все пак Grinning
Ваксини ни предстоят в края на месеца. И мен ме тресе треска как ще ги понесе..

# 644
Ех, пък тука в Шейново нищо не ми дадоха за ваксините. Само на епикризата ги пише. Чудя се ако им се обадя дали има как да ги попълнят. То в България може да е отпаднало, но аз по-скоро го искам с цел ако пътуваме в чужбина или се преместим направо там да го имам. БЦЖ-то например не се слага в много държави.

Ние мислихме вчера да се разходим след ортопеда, но забравих бибата и се отказах. Че ако плаче навън на студа супер лесно сигурно ще прегракне. Сега гледам, че пече слънце, но ММ тъкмо разходи кучето и каза, че духа 😑 Жал ми е постоянно да е вкъщи, а и трябва да свиква навън. Колкото пъти сме излизали с количката спи докато се движи, спрем ли дори на светофар и се буди и плаче, а не трябва. Искам по кафенета лятото да си ходим 😃😃

Общи условия

Активация на акаунт