Yellowstone Universe (Сагата за семейство Дътън) - тема за истинската свобода...

• 56 889
  • 736
  •   1
Отговори
# 120
След като изгледах петте сезона на Йелоустоун, започнах 1883. За разлика от доста пишещи тук, засега не съм впечатлена толкова. Едва на 3 епизод, до който съм, забелязах, че режисьор не е Шеридан. Личи си. Дано по-нататък мнението ми се промени. Не че няма да го изгледам, предисторията на семейството ми е интересна, но засега не ме грабна така, както Йелоустоун.

# 121
И аз започнах Йелоустоун,ама нещо не ме грабва.Ще му дам все пак шанс.

# 122
Йелоустоун ме грабна след 5ти епизод, и се върнах отначало. Днес ще повторя епизод 2, и продължавам нататък.
Всичко започва да добива смисъл. Много е интересно. Песента на работника беше страхотна. Ще я потърся.

Вярно, коренно различно е от 1883, който ще остане любим за мен, и влиза в класацията ми любими за всички времена (заедно с Фауда от по-новите).

# 123
  • София
Изгледах и сезон 4 на Йелоустоун. 🙂
УАУ, от сезон на сезон все повече и повече ми се издига. Възходящата градация продължава. Ето как класирам сезоните:
1. сезон 4
2. сезон 3
3. сезон 2
4. сезон 1
-
Сезон 1 е на последно място, но с оценка около 8.5+, т.е. между 8.5 и 9.0 по моите критерии, смятайте. 😮🙄😊😉
А аз рядко давам 8.5 и 9...
Нямам думи.

Скрит текст:
Ах тази Бет. Тиф, това ли е прегрешението и, след което се отрече от нея и вече не я харесваш? Че накара син да убие баща си? Наистина бе прекалено жестоко, но пък този Гарет е убил майка му и се бе опитал да убие 15 човека грубо, включително жени и Тейт, едно невинно детенце. Защото в поръчката му не влизаха само Дътънови, а всички наред. Джон, Бет, Кейси и семейството му, Рип и каубоите.
Или пък в сезон 5, Бет ще достигне още по-големи висини по отношение на Джейми, пф.
А, Джейми наистина излезе мекотело. Жалко. Няма връщане назад... Вече си затвърдих мнението за него. Ще направи нещо кардинално важно, което може да му коства и живота, не знам, но по някакъв начин ще получи прошката на Бет и ще умре или нещо такова, не знам. Такъв трагик не е лесно да се напише. Баси човека, без думи съм.

Иначе в този сезон имаше всичко. Всичко. Екшън, напрежение, обрати, красоти, отдаване на почит към индианците и обичаите им ; много каубойски изпълнения ; много силен сценарий и диалози
И много, много Джими. Ех, май се сбогувахме с Джими и повече едва ли ще го видим...
Жалко, беше ми сред най-големите любимци, но при шестиците в Тексас ще е истински щастлив, така че да не го мислим. 🙂

# 124
  • Вестерос
Цялостното й поведение през сезона. Малко тъпо се държи и с детето

# 125
  • addicted
Не знам дали можем да кажем, че имаме новина, информацията я намирам само по някакви кънтри сайтове за момента, но следващият спин оф ще се казва 1944 и може би точно за него се водят разговори с  Matthew McConaughey.

https://tasteofcountry.com/1944-new-yellowstone-prequel/

Ще допълня - това пък е проектът, който създава 'проблемите' в момента с Йелоустоун. Horizon -  филм уестърн в 4 части, в който Кевин Костнър ще играе, режисира и продуцира, освен това много амбициозно е планиран да излиза на всеки 3 месеца. 

https://tasteofcountry.com/kevin-costner-horizon-epic-four-part-western/

Последна редакция: пн, 13 фев 2023, 10:15 от CoffeeCat

# 126
  • София
Изгледах първо 1883 и останах очарована направо. Това беше един от най-добрите сериали, които съм гледала някога. Почнах Yellowstone. В началото ми вървеше доста бавно, сега започна да ми харесва - вече съм на 7 епизод на първи сезон. Ще го догледам определено, но 1883 ми е фаворит до този момент. След Yellowstone ще гледам 1923.

Последна редакция: пн, 13 фев 2023, 13:58 от Лонита

# 127
  • София
1923
епизод 6
One Ocean Closer to Destiny

Да не се гледа от хора със слаби романтични сърца, защото ще плачат! 😮
Скрит текст:
.......
ако наистина искате да знаете, но ви съветвам да не отваряте, докато не гледате епизода!
Скрит текст:
......
ще плачете, но от щастие... 😛

Епизодът ми хареса много, давам поредна деветка, просто защото не мога да се сетя за нещо, за което да критикувам с някакво основание или претенция. Върху всичко е помислено, дори и дребните детайли.

За епизода
Скрит текст:
Започна както исках с повече време за Теона, ама уви само пролога бе с нея. Видяхме поредно брутално отношение към индианците. И то от човек на закона, шериф. Макар че в онези години и много бандити са били шерифи... Та този човек не трепна, все едно е убил муха, която го е дразнила на масата за вечеря... Потресен съм.

Много силни сцени с Джейкъб и Кара и диалозите особено. Как се 'билдва' история и отношение? Със силен сценарой и диалози. Не е необходимо цял час да дават нещо си, може и 5, 10 минути само, които да са ти напълно достатъчни, за да прегърнеш дадена кауза или да разбереш нечие послание.

Спенсър и Алекс сигурно са разплакали милиони приключенско-романтични сърца по целия свят.
Това тяхното е несбъдната мечта за милиони девойки и момчета...
Спенсър е голям стоик и трагик, много силно присъствие има. Този Брендън Склинар сякаш е роден за тази роля.

# 128
  • Вестерос
1944 може би е за бащата на Джон

# 129
Много завлядяващ епизод 6 на 1923!
Хелън Мирън е страхотна в ролята на Кара. И каква осанка само! Да ме прощава Харисън Форд, но Кара е обединителната фигура Дътън в този сериал, нищо че е жена, а времената и делата са съвсем още мъжки. Изобщо, Шеридън успешно прави много силни женски образи в "каубойския" си свят. Браво!

# 130
  • София
Днес се позачетох за бъдещето на вселената, ще си дам един ден почивка и мисля чак утре да започна сезон 5 на Йелоустоун. Или в сряда, ще видим. Така удоволствието ще е по-голямо. А и ми останаха само 8 епизода.
А и днес ще си припомним Титаник на Аймакс в МОЛ София. Нямам търпение. 😎

Ето ви три неща за дискусия:
Кой е дядото на Джон ; за бъдещето на сериала, Йелоустоун ; за бъдещите проекти от вселената на Шеридан за Йелоустоун

Официално не се знае кой е дядото на Джон Дътън III (Кевин Костнър). Бащата е Джон Дътън Мл / II (който умира на върха на скалата в ръцете на баща си ако си спомняте от флашбековете), който явно ще се играе от Матю Макконъхи в 1944 (не е потвърдено)...
Но кой е неговия баща, т.е. дядото на Джон (Костнър)??? Джак или Спенсър от текущия сериал 1923??? Никъде досега не е потвърдено, показано, казано и т.н. Шеридан удобно мълчи, за да има интерес. Това е един от най-дискутираните въпроси, който интересува феновете.

Според вас кой ще е? Спенсър или Джак?

Има логика да е Джак, защото в момента Елизабет е бременна, а и неговия баща се казваше Джон Ст (момченцето от 1883, синът на Джеймс и Маргарет), т.е. защо да не кръсти синът си на него?
От друга страна Джак почти не го дават. Фокусът е над Спенсър, който си е направо главен герой (наред с Джейкъб и Кара). Реално гледаме неговата история, а не тази на Джак...

Мнения? 😊

Относно сезон 5 и евентуално канселиране на шоуто майка:

Наистина нищо чудно сезон 5 да се окаже последния за Йелоустоун. Засега няма нищо официално, само слухове. Този нов проект на Кевин Костнър ще е по-скоро повода, а причините са съвсем други. Финансови естествено, както може би се досещате.
Навремето (още нямаше Парамаунт+ която я има от 2021 г.) тъпаците от Парамаунт продават правата за излъчване на Йелоустоун на територията на САЩ на братчедите и приятели от Юнивърсъл и тяхната Пийкок. Сериалът е техен, на студиото MTV (компания за продукция на филми и сериали под шапката на Парамаунт), но в САЩ се излъчва в мрежата на Юнивърсъл?!
Първите два сезона нямат тази популярност в щатите. Реално сериалът от сезон на сезон става все по-популярен. Започват с около 3-4 млн. публика (което също не е малко, за някои компании даже би бил голям успех), а сега се радват на стабилни +10 млн (около 12 млн.). публика. Това са огромни цифри и са рядкост като цяло зад океана. И кой печели от тази работа? Пийкок и Юнивърсъл, а не Парамаунт и изпълнителния директор на Парамаунт, Боб Бакиш ще си изяде ботушите, както се казва...
Всички останали сериали от тази вселена обаче си се стриймват в Парамаунт+ (1883 ; 1923 и бъдещите), само че там Йелоустоун го няма. В Канада и Великобритания го имат, но в САЩ се излъчва в Пийкок на Юнивърсъл.

Така че според мен това са причините. От Парамаунт искат всичките пари само за тях.
Проблемът обаче е, че хората си искат Йелоустоун и другите сериали не се доближават до тези цифри. Въпреки това май, май ще са по-склонни да приключат с Йелоустоун, но да продължат историята в други сериали. Или като прикуъли или като сикуъли...

Тиф да разясни, аз не съм адвокат. Дали може да смениш заглавието и да пуснеш нов сериал със същия или почти същия каст и действието да се развива отново в ранчото?
И дали от Юнивърсъл няма да тропнат по масата и да искат парче от тортата? 😉
Чисто юридически дали е възможно това.

1944 е почти сигурен. Не е официално потвърдено, но се говори усилено все в уважавани среди, където не се занимават с безпочвени клюки. И да както и Тиф е писала, най-вероятно Матю Макконъхи ще играе бащата на Джон, ако се съгласи да участва (ама да не е луд да откаже, хехе).

Между другото този потвърдения вече сериал за Бас Рийвс (първия в историята шериф афроамериканец) го слагат официално под шакпата на Йелоустоун, значи ще е свързан по някакъв начин с тази вселена.

6666, който също е потвърден отново го слагат под тази шапка/вселена. Т.е. пак ще има връзка с Йелоустоун Дътън ранчо.

Т.е. не са други сериали на Шеридан (като Тулса Кинг ; Кметът на Кингстаун) и за това ще си се коментират в тази тема. 😊

# 131
  • София
Не знам , кой на кого е баща, не зная дали ще има  шести сезон, колкото и да ми се иска, ама знам, че разгледах  ранчото на К.К.  в Аспен, Колорадо и....нямам думи каква красота е, ах, защо не се родих страшно богата, а сега, де, какви мисли ми минаха през главата веднага.

# 132
Искрено се надявам Шеридън да знае кога да спре и съответно да няма повече сезони на Йелоустоун. Но първо трябва да ни покаже някакъв супер разтърсващ истински финал на сезон 5. И много умно го е измислил да ни върне в 1883, после 1923 (тук се надявам на повече сезони) и да си остави период от време за друг сериал.

Не се вълнувам особено от това кой ще е бащата на Джон Дътън от Йелоустоън, но мисля, че ще е сина на Джак и Елизабет. (Много ме обърква алитерацията в имената им - Джак, Джон, Джейкъб). Мисля, че коментара на Теона за това как белите си избират имената също ни го намекна. Спенсър и Алекс не ги виждам за дълго в ранчото. Твърде авантюристични натури са и двамата и простора на ранчото пак ще им е тесен. Освен това, Елза ни каза, че това ще е последното пътуване на Спенсър. Надявам се, че ще стигне Монтана, но мисля, че няма да е за дълго жив там и Алекс няма да остане без него там. Но все пак искам, ако има сезон 2 на 1923, Спенсър и Алекс да ги има. По-интересни са ми от Джак и Елизабет. Но от Шеридън очаквам всякакви изненади и туистове вече.

# 133
  • в сърцето на един мъж...
Ох, изгледах до 4ти епизод на 1923 и не мога още да навържа кой кой е и от къде произлиза Simple Smile А Спенсър самостоятелен ли е? И в крайна сметка той няма поколение? Цялата династия идва от Джак, който щеше да се жени в първата серия и отложиха сватбата ли? Гледах родословното дърво и ми е трудно да ги навържа Flushed

# 134
Спенсър е брат на Джон (който убиха в първа серия и който беше малкото момченце в 1883), съответно Спенсър е и брат на Елса от 1883, но е роден много след нейната смърт. А Джон е бащата на Джак, чиято сватба отложиха. Т.е., Спенсър е чичо на Джак.

Общи условия

Активация на акаунт