Yellowstone Universe (Сагата за семейство Дътън) - тема за истинската свобода...

• 56 892
  • 736
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Уф, не е сложно, ама си се иска ровене, хаха. И е хубаво човек да е изгледал всичките три сериала и сезони.
Аз като правех темата, само споделих това инфо, но се пазех като цяло, за да не се спойлирам излишно. Но тъй като вече стигнах до сезон 5 на Йелоустоун и съм спокоен, че
Скрит текст:
всички явно ще са живи и здрави, защото в imdb са изписани, че участват във всичките епизоди от сезон 5 (обикновено не гледам ама в случая без да искам ги видях по друг повод, както и да е), освен ако в епизод 8 не гръмнат някого, уф
и разгледах родословното дърво и понеже всичко ми е прясно, прясно в главата и навързах лесно нещата. Мен родословните дървета не ми пречат никак, но знам, че са кошмар за доста хора. Справка и темата за българския, ''Вина'' хихи.
Аз например, Дарк си го разбрах и навързах много добре. С Игра на тронове също не съм имал никакви проблеми.
Имам проблем обаче с пътуването във времето, хихи. Нещо като ахилесова пета ми е и много ме обърква, защо кога, как и пр. Уж разбирам и нямам проблем, амааааа не е точно така. Винаги имам много въпроси и не им вярвам. Ама това е за друга тема де... 🤔

Джес,
В задачата се пита кой е дядото на Джон, т.е таткото на онзи възрастен човек, който умря в обятията на Джон на върха на скалата, не знам в кой сезон дадоха тази ретроспекция. Май в сезон 2 или 3.
На мен много ми се иска Спенсър да е дядото, защото за Джак почти нищо не знам, освен че е много пламенен.
А също така в Джон и Кейси от Йелоустоун, виждам не малко черти от Спенсър...
Но както е решил Шеридан. И Джак да е, няма да протестирам, хаха.
Мхмхм, абе това с последното пътуване на Спенсър има двойно значение. Не значи, че непременно ще умре. А и то всички умират рано или късно... Според мен по-скоро означава, че ще остане завинаги в Дътън ранчото, до смъртта си. Явно няма да пътува повече. А и Алекс може да забременее и да роди и след години да умрат и така.

Гея,
--> да не се чете от хора, които не са гледали 1923 <--

Засега Спенсър няма деца. А дали ще имат деца с Алекс тепърва ще разберем...
Джак е племенник на Спенсър. Джон мл. или II (англичани и американци ме убиват с тези старши/младши/трети и пр.) е бащата на Джак и брат на Спенсър. Джон е този, който Банър и останалите разбойници убиха, когато ги нападнаха и раниха тежко Джейкъб. Джон е по-големия, Спенсър е по-малкия. В 1883 не виждаме Спенсър, той се ражда по-късно. Там Джон е малко детенце. В Йелоустоун, май в сезон 4 имаше ретроспекция. Дадоха 1893 г. (10 г. след събитията в 1883) и там Спенсър вече го имаше. Джеймс вече имаше добитък и бе започнал да изгражда своята Империя, но му липсваха хора и размах. За съжаление видяхме как умира... Не го дават буквално, но става ясно на 99.9%
И после от Елза (тя е само глас зад кадър като разказвач, нека не те бърка, мен ме бъркаше в началото ама тогава не бях гледал много неща) разбираме, че майка и (Маргарет) е писала на брата на Джеймс да дойде и да ги спаси, да им помогне. И пристига Джейкъб (Харисън Форд), който е брат на Джеймс (в 1883 нито веднъж обаче не казват, че Джеймс е имал брат ; изобщо всичко е направено някак си нарочно потайно и сложно, за да има разисквания по форуми и социални мрежи, един трик, който добрите сценаристи нарочно прилагат в романи или филми/сериали), заварва Маргарет замръзнала в някаква канавка (явно мъртва), а Джон и Спенсър прегладнели и на ръба на смъртта... Предполагам, че Джейкъб е пристигнал с Кара. Те двамата обаче нямат деца. Не се знае защо. Може би Кара има някакъв гинекологичен проблем, а може и в Джейкъб да е причината. И отглеждат Джон и Спенсър и именно те двамата превръщат ранчо Дътън в истинска Империя.
Въпросът е как ще преодолеят голямата депресия (огромната финансова криза и срива на Уолстрийт) от 1929 г. Тя продължава цяло десетилетие. А после ги чака и втората световна война...
Чакай, че се отплеснах. Официално от Джак не тръгва нищо... Все още. 😉 Елизабет е бременна и само това се знае. Аз пък се питам, а не може ли и Алекс да забременее? Все още не е ясно кой ще продължи рода Дътън. Или ще са децата на Джак и Елизабет или евентуално на Спенсър и Алекс.

# 136
Спенсър или ще е дядото на Джон, или ще продължи тематичната линия на рода деца да са отглеждани от чичовци след смърт на родител/и в ранна възраст.

Ретроспекцията на скалата не съм я видяла още. Започнах втори сезон, и съм на половината на Е7. Много силен сезон. По-силен от С1 за мен.
Джон спомена за баща си в един от епизодите, че е бил на фронта, предположих ВСВ.
Спенсър няма как да се мотае по света и Африка като свободен електрон. Ще се грижи за Йелоустоун, така го разбирам последното пътуване. Ще изпълни отговорността си към рода.

Теона ще е пра-баба на Томас. Или пра-пра-баба. Не ми се смята.

# 137
  • в сърцето на един мъж...
Много благодаря! Мен ме обърка в началото тази връзка. Т.е. чух Елза, че говори, че е дошъл чичо й и той е отгледал брат й. Обаче не схванах кой е брат й и какъв е Спенсър. Не се казва ясно, че Джон и Спенсър са братя и че те произлизат от първите Дътън. Значи там на хълма, когато ги стреляха, този който загина като раниха Харисън Форд /Джейкъб? - това е Джон, брата на Спенсър.
Имам чувството, че наново трябва да гледам всичко пак Simple Smile Все едно не съм гледала преди няколко часа.

# 138
Според мен Джак и Елизабет продължават рода.
Скрит текст:
За мен Спенсър и Алекс са трагични, герой, очаквам да се плаче много в бъдеще на тяхната история .Като злокобно предсказание  ми прозвуча признанието му пред нея за знаците от Вселената, така че не очаквам щастлив край за двамата

# 139
Спенсър и Алекс ги виждам като двойката, която може да запази ранчото след Джеймс и Кара и даде отпор на враговете, които настъпват от всички страни. Не знам дали те ще продължат рода Дътън, но ми се струват най-подходящи да преведат фамилията през турбулентните времена, които предстоят. Може и да е wishful thinking, защото ми харесват повече от Джак и Елизабет Wink

Ако слуховете за 1944 са верни, не виждам как Матю Макконъхи може да е бащата на Джон Дътън (Кевин Костнър). Този баща трябва да е роден по някое време през 20-те и към 44-та да е двайсетина годишен. Макконъхи може да е Спенсър или Джак като по-възрастен.

Последна редакция: вт, 14 фев 2023, 12:16 от Lemon Verbena

# 140
# 141
  • Вестерос
Щом Джон е Трети, а баща му Втори, то дядо му е Джон със сигурност. Първи или старши. Няма как да е Джак. При тях са така имената. Старши или първи, Младши или втори и вече внукът е трети.

п.п. ето и горе в дървото е така

# 142
  • София
Тиф, има три Джон в историята на Дътънови.
Джон Старши или първи е малкото момченце от 1883 ; бащата на Джак от 1923, който бе убит, когато раниха тежко Джейкъб.
Другите двама Джон са точно така както си ги написала. 'Втори' е този възрастния, който за малко виждаме в Йелоустоун и героя на Костнър е 'Трети'
Т.е. дядото на Джон (Костнър) няма как да се казва Джон. Точно Джак или Спенсър ще е. Виж ако е Джак, то Джон Старши ще се води прадядо на Джон (Костнър). 😊

Гея, точно така, дам.

Последна редакция: вт, 14 фев 2023, 15:06 от Diavolo

# 143
Така ги виждам аз:
Джон III - Кевин Костнър, роден 1955 - 1960, син на Джон II
Джон II - син на Джак и Елизабет, роден 1924 или по-късно, ако тази бременност по някаква причина е неуспешна
Джак, дядо на Кевин Костнър и син на Джон, момчето от 1883 и възрастния вече мъж, когото убиха в началото на 1923
Джон, момчето на 1883 - прадядо на Кевин Костнър.
 Да, виждам, че Дяволо ме е изпреварил.

И пак да кажа, че намирам за неслучаен коментара на Теона в еп. 6 на 1923 затова как белите толкова много харесват имената си, че държат детето им да носи същото име.
И като намесих Теона, мисля, че тя ще е баба на Томас, защото във 1923 тя е в тийн възраст, а Томас е на възрастта на Джон III.

# 144
  • Вестерос
Няма как да е Джон втори , а баща му да не се казва Джон. Просто няма логика. Така си се кръщават. Тогава ако е на дядо си кръстен няма да се казва Джон Втори, а само Джон.

# 145
  • София
Ахаа, сега те разбирам както имаш предвид, но реално е точно така. Значи може би имаме фактологична грешка от Шеридан? 😮
Защото виж няма как Джон да е дядото на Костнър, просто защото такъв Джон няма вече. Мъртъв е и той има само един син - Джак... А сега де, хаха.

# 146
  • Вестерос
Да, точно ми е объркващо. Прочетох сега в уикипедия, че Джон Първи има едно дете Джак и ми стана странно. Виж пък родословното дърво горе как е дадено... че Джак има брат, който се казва Джон Втори
Grinning

# 147
  • София
E, това е грешка горе на тази снимка, няма как да е така...
Хаха, този Шеридан каква каша забърка. Grinning

# 148
В нета има различни варианти на родословното дърво на Дътън.
На мен например, това в тази статия (не съм я чела, само дървото разгледах сега) ми изглежда по-вярно и по-добре структурирано, макар Алекс да я няма в него. Бях видяла и едно хубаво с Алекс, но сега на бързо четене не го откривам.
https://cowgirlmagazine.com/the-dutton-family-tree-from-1883-to- … -day-yellowstone/

# 149
  • Вестерос
Майката на Спенсър го е родила на 56? Абсурд Grinning

Общи условия

Активация на акаунт