Yellowstone Universe (Сагата за семейство Дътън) - тема за истинската свобода...

• 56 906
  • 736
  •   1
Отговори
# 180
  • в сърцето на един мъж...
Ох, започнах Йелоустоун - брутално начало, направо откриващата сцена ми спря дъха... Мисля, че след нея очаквах Джон Дътън да е такъв. Иначе няма как да оцелее в този свят и да запази ранчото.
Все още не знам да харесам ли Бет или не, разбирам я, особено като се имат предвид демоните, които я преследват, но ми идва прекалено. Джейми е ясно, защо не е любим син и защо каквото и да направи, не е харесван - дават ли някъде защо и как? Кейси ми е леко безхарактерен или има нещо не както трябва - ясно, че и той си има неговите си демони, но да не знаеш какво искаш на тази възраст ми идва в повече. В такива отношения трябва да решиш на коя страна си, особено след като са убили брат ти. Рип е уникален образ, интересно ми е каква е историята му, все пак съм само до 7ми епизод на първи сезон Simple Smile Но нямам търпение да продължа нататък.
Винаги съм обичала Кевин Костнър и обичам всичките му филми, но това тук е уникално добро и една от най-хубавите му роли. Наистина е писана за него.
Не харесвам внука на Теона, както не харесвах нея.
П.С. Правилно ли ми се струва, видях Шеридън като каубой, когато правеха преглед на жребците в един от епизодите?

# 181
  • addicted

П.С. Правилно ли ми се струва, видях Шеридън като каубой, когато правеха преглед на жребците в един от епизодите?

Да, и не е за последно.

# 182
  • "Аз съм пътешественик и мореплавател - всеки ден откривам нови земи в душата си" Х. Джубран
Аз, успях най-накрая да намеря време и изгледах и втори сезон на Йелоустоун.
Този сериал ми харесва все повече и повече, определено има надграждане от първия.
Гледките и величествената природа няма смисъл да ги коментирам ясно е, че са невероятни.
Кевин Костнър е роден за ролята, не мога да си представя друг човек да я изиграе
така добре. Ако трябва да говоря за герои то определено Бет и Рип са мойте хора.
И двамата много ми харесват като характери. Лоялни, верни на хора, които не заслужават,
но въпреки всички остават до тях и буквално дават живота си. В този сезон отношението
на Джон Дътън към Рип направо ме изкара от кожата ми. Не може да се държиш така с
най-верния си човек. Дори последния епизод да успя за миг да преобърне мнението ми за
него, че е 100%-тов зад**к, в следващата сцена и искането му отново ме вбесиха.
Няма как всички целокупно да бъдат жертвани заради златното синче и фемилито му.
Кейси и Моника сериозно ме дразнят. Моника да реши най-накрая какво иска. Уж реве
и и е много мъчно за индианците, ама си живурка животеца спокойно в голямото имение,
не мисли за сметки, синчето осигурено, мъжО и той с хубава службица и бършат след
него ако стане нещо. Противни са ми, нито едно хубаво качество не виждам в Кейси,
дори Джейми не ми е толкова отвратителен като него. Не мога да разбера какво имат толкова да
делят те двамата с Бет. Бет изпитва някаква нечовешка омраза към него и това няма нищо общо
с родството им. Има нещо, което или съм изпуснала в тези два сезона, или тупърва ще става
ясно в следващите. Да го видим и трети сезон, но сериала засега върви много добре, направо не
мога да повярвам, че е правен тези години. Връща ми вярата в киното, толкова е приятно за разнообразие
да не гледам драг куинове, буквени представители, еко-био-мио и тям подобни простотии.
Имаме сурови мъже държащи на мъжката дума, крехки, но силни жени, къщи направени
от дървен материал, столове тапицирани с кожа, лов на животни, красива, но жестока природа, просто разкош.
Все едно сме се върнали едно 30-тина години назад във времето, когато беше модерно да си истински мъж
или жена.

# 183
  • София
Не си пропусна нищо Джес, ще се разбере в следващите сезони откъде идва омразата на Бет към Джейми.
Шеридан нарочно не разкрива всичко, общо взето право по едно разкритир на сезон, хаха.

Гея,
И аз бях така в началото, ама ще си промениш мнението за доста герои, само гледай. 😉

# 184
Ох, бе, Дяволо, аз сега не мога да спра, до края не знам как ще е Simple Smile

# 185
Като изгледала всички излезли сезони и епизоди на Йелоустоун, определено харесвам Кейси и Моника повече от Рип и Бет, които така и не можах да харесам истински. Знам, че е непопулярно мнение, но си заставам зад него. Образът на Моника изглежда слаб заради слабата игра на красивата иначе актриса, която освен всичко друго, дори не е индианка, докато Кели Райли е просто брилянтна.
За Кевин Костнър каквото и да кажа, ще е малко.

# 186
Леле, как завърши първи и започна втори сезон...

# 187
  • "Аз съм пътешественик и мореплавател - всеки ден откривам нови земи в душата си" Х. Джубран
Този сериал се оказа голяма краста! Като хипнотизирана съм от него, искам още и още.
От една страна си казвам гледай по две, три серии, че да не дойде твърде скоро края.
От друга, не мога да се удържа и да се спра, интересно ми е, привързах се към героите и
историите им, красивата природа и този начин на живот.
Трети сезон е уникален, любимия ми досега /подозирам, че ще си остане и така/.
Разбрах защо Бет толкова ненавижда Джейми и бих казала с пълно право.
Съчувствам и като жена, и в чисто човешки план.  За нея удара е двоен,
Скрит текст:
защото маха бебето
именно на Рип и с това си решение се обрича и никога повече да няма деца, много кофти. Джейми
я подведе с много ясното съзнание какви ще са последствията, но си замълча точно като
една подмолна богомолка и страхливец
Учудвам се за Джейми
Скрит текст:
чак в този сезон се разбра, че е осиновен. Аз никога
не съм предполагала, че другите включително и той незнаят. Та то още от епизод едно е
очеизвадно, че няма нищо общо с това семейство. Джон Дътън никога не го е считал
за истински син и както се доказа с право. Личеше си, че е храненик и се гледа на него
с подозрение.
Актрисата изгареща Моника ми е мега неприятна. Смесица между азиатка и може би някаква
лека жилка на индианка, но нищо повече. Типична "азиатска красота", слаба като чирус, черна,
лъскава коса, заспал поглед, нулеви актьорски умения, може би и заради това не я дишам.
Виж Кевин Костнър и Кели Райли са титани, горят в ролите си. Особено Кели изнася на плещите
голяма част от шоуто. Ако не бяха те двамата с Костнър сериала щеше да мине и замине и нямаше
да стане такъв хит. Джими е другия герой, който ми става все повече на сърце. Това момче премина
през какво ли не. Няма късмет със семейството си, трудно се напасва и към каубойския живот,
едно хубаво нещо да му се случи и сякаш 100 лоши след това му се стоварват. Дано Шеридан накрая
даде шанс за щастие и на Джими. Нещо много ценно се каза от Анджела на края на сезон 3.
Даже се учудвам как са им дали такива неща да се изрекат в хитов сериал по адрес на
световния хегемон, създателите имат кураж, признавам им го.

# 188
Не мога да повярвам,че е направен толкова истински качествен сериал,с превъзходна актьорска игра.Героят на Кевин Костнър няма повърхностна реплика,всичко което казва е пропито с дълбок смисъл и ми звучи като житейска поука.Прекрасен,завладяващ.Любим образ-Рип,човек,на когото винаги винаги може да се разчита,Моника-болестотворен бацил😄

# 189
Моника има някои силни моменти с напредването на сериала, но с Кейси толкова пъти се въртят в един кръг все до изходна позиция, че почва да дотяга. Те двамата са ми най-малко интересната сюжетна линия.

# 190
Няма нито един момент, който да не е напрегнат, да не е истински и да не е брутален. Втори сезон е направо ужасяващ. Тия братя от къде се появиха... А Бет е уникална, много силен образ са ми с Рип двамата, много ги харесвам. Джейми ми е много досаден. Егати мъжа - ама какво да направя, ама как. Бет има повече топки от него Sad

# 191
Изгледах и четвърти и пети сезон на Йелоустоун. Изключителен сериал, изключителен!
Нямам думи да опиша колко много ми легна на сърцето и ми хареса.
Историята, невероятната актьорска игра, героите, красотата на природата......
Няма момент, в който да ми стана скучно, тъпо, протяжно и да исках да превъртам напред, няма.
Този сериал засяга толкова общочовешки теми, има безброи истини и мъдрости изречени в него.
Учи те да цениш и обичаш това, което имаш и да не приемаш нищо за даденост.
Напомня ти отдавна забравени ценности, учи те да уважаваш дивата природа и да се
замислиш над много неща, които в днешното лудо, ненормално време вече са минало.
Запалва в теб копнежи, които си скътал в някое кътче на ума си и само чакат подходящия
момент отново да ти напомнят за себе си..... Да ти припомнят кой си, какъв е смисъла и защо
земята, родът, семейството са толкова важна част от теб.
Такъв сериал е феномен и се прави веднъж на няколко десетилетия.
Хиляди благодарности на Дяволо за темата и това, че ни открехна към светът на Шеридан.
Бладзе на тези, които тепърва ще се запознат със света на Йелоустоун.
Бях забравила какво е чувството един сериал да те накара да мечтаеш, да се вълнуваш,
да заживееш с всяка фибра на тялото си в този свят и да искаш да не свършва.
Надявам се 1883 и 1923 да са също толкова добри като този.

# 192
1883 е силно разтърсващ сериал,чак не можех да заспя вечер.

# 193
  • София
Джес,
Много се радвам, че ти хареса толкова много.
Аз между досега не съм срещнал лошо мнение за Йелоустоун, нито тук, нито в Замунда, нито във Фейсбук?!
Същото важи и за 1883 и 1923. Айде там има един, двама на 100 (грубо), просто защото са по-старовремски сигурно и като цяло хората си искат нещо съвременно.

Давай смело и с 1883 и с 1923.
Уникални са и двата. Ще се размажеш от кеф! 🙂

# 194
  • Бургас
Приключих втори сезон. Последните няколко епизода бяха доста разтърсващи. Чудя се дали може да се случва нещо такова наистина?
За мой късмет малкият замина на лагер днес, набързо отметнах вечерята на ММ и отивам да се включа към трети сезон. На този филм трябва да има надпис в началото: Внимание! Опасност от пристрастяване!

Последна редакция: пн, 06 мар 2023, 23:33 от vipp

Общи условия

Активация на акаунт