Yellowstone Universe (Сагата за семейство Дътън) - тема за истинската свобода...

• 58 425
  • 736
  •   1
Отговори
# 525
  • "Нищо човешко не ми е чуждо, който ме надмине не е човек" Макбет
От новата серия ми хареса разговора между Бет и вожда, и между Кейси и охраната на вожда.
Джейми е напаст и то вредна напаст, подмолен и подъл като всеки един страхлив, нереализирал
се комформист. Дано Шеридън не завърши сериала с безславния край на раното.

# 526
И на мен Кейси изведнъж ми хареса като взе да действа. Само да не се бърка с Джейми. С такъв да се разбереш, не можеш. (Идея си нямам какво става с майката и детето му.)
Вождът ми е крайно симпатичен от самото начало. Напълно го разбирам и подкрепям.
Как само класно се опита да опознае Джон отдалече, за да си създаде впечатление за предстоящия съперник…с когото всъщност изградиха никак не лоши отношения. Дано се разбере с Бет и постигнат компромисно решение. Много харесвам и Мо. Точно индианците имат най-голямото, изконно право да претендират за собственост над тези земи, които така нагло са им били иззети.
Джейми да го метнат и него в забвението на проклетата гара. Пък на който му се занимава, да гони Михаля и да разследва.
Все още не мога да се примиря с гадното убийство на Джон. Буквално ми бърка в здравето.

# 527
Единственото, което поне малко може да реабилитира Джейми, е да помогне по някакъв начин със земите на Дътън преди да умре. Отстранен е, но може би все още има някакви правомощия.
Той е колкото спасен, толкова и увреден от самия Джон. Но дано с края си му засвидетелства поне уважение.

# 528
  • в сърцето на един мъж...
Няма какво да го реабилитира Джейми. Той е тотално опасен и или за затвор или за ликвидиране... За предпочитане второто

# 529
Късно е за всякаква реабилитация от страна на Джейми. Пет сезона и половина образът му върви към все по-черни краски, не става да посветлее накрая. По-скоро в ранните сезони можеха да включат (дължаха му го) някакъв кратък епизод от детството му като син на Джон, да видим отношенията баща - дете, а не само като брата на Бет, заради който тя не може да има деца. А ако не беше Кевин Костнър да облагородява образа на Джон Дътън и да го обичаме толкова, Джон беше суров човек. Изобщо, изборът на актьори в ролите на Джон, Бет и Джейми е блестящ и много успешно замазва някои пропуски в развитието на образите.

Чакам с огромно нетърпение следващия епизод; при всичките ми забележки, не помня сериал да ме е завладявал до такава степен.

# 530
Абсолютно съгласна за чудесния избор на актьорите, превъплътили се в Джон, Бет, Рип, Рейнуотър, дори Джими, които ни карат да ги заобичаме толкова силно!
Признавам, че с друг актьор, надали бих преживявала така убийството на Джон🥲
Новият губернатор ми е абсолютна отврат като присъствие, държание, физика, отношение.

# 531
  • Враца
Блестяща актьорска игра!
Имам чувстото, че ги познавам тези хора лично!

# 532
Какво да кажа за 12ти епизод?
Много силен и много тежък, разтърсващ.
Доста си поплаках, още ми е свито.
Хваща те за гърлото и не те пуска.
Широка палитра от човешки емоции, великолепно предадени и почувствани.
Не искам да знам какво ще е след две седмици като всичко приключи.
Ще обсъдим по-обстойно след като всички го гледате.

# 533
  • София
Къде го гледа?

# 534
Аз съм на майната си и хващам западноевропейския Paramount + , който ми влиза в един интересен абонаментен букет.

# 535
# 536
  • Countryside
И аз гледах, че по Нетфликс бяха написали, че ще има нови серии. Но за момента, в Нетфликс са само първите два сезона на Yellowstone, тяка че още не се знае какво точно ще качат. Дано да са всичките до 5-ти плюс 6-ти вкл.

# 537
E12. И ми хареса, и не толкова.
Тъжен, тягостен епизод. Излишна, нелепа смърт - и за героя, и за историята. Да, допринася за внушението на епизод, но щях да имам подобно усещане и без смърт. За сметка на това, почти внезапно разкритие, за което ми се щеше малко повече да ни държат в течение. А обидите към Джими отдавна са просто само комплексаркси прояви, нищо друго.

След още две серии, когато Йелостоун приключи завинаги, ще чакаме сезон 2 на 1923. Там ни предстои сезон на спасение и надежда.

Хоризонт: Американска сага - част 1
Изгледах го през уикенда на части с големи паузи, със спиране, връщане и превъртане на диалози отново и отново... Добре, че не си го причиних на кино. Няколко истории на стотици мили, много и различни герои, търсещи по-добър живот според разбирания и възможности; местно население, в което различните поколения виждат бъдещето по различен начин, много смърт... Дали и как ще преплети съдбите им Хоризонт, очаквам да стане по-ясно в следващата част.

# 538
  • София

Там сериите вървят със забавяне - по мoи наблюдения и на Yellowstone, и на Lioness...аз ги гледам в rezka, a уж Skyshowtime е основният им канал..ама друг път. Но още не са ги качили и в другия..дебна ги.

# 539
  • в сърцето на един мъж...
Нещо ми се струва, че взеха да ги претупват сериите. Вместо Джейми да бъде наказан, разкараха герой, който нямаше смисъл да бъде разкарван Sad Очаквах като че ли повече и честно казано не намирам развитието в епизода за особено добро Sad

Общи условия

Активация на акаунт