Yellowstone Universe (Сагата за семейство Дътън) - тема за истинската свобода...

• 58 351
  • 736
  •   2
Отговори
# 555
Всички от децата на Джон са увредени по някакъв начин от това, че винаги всичко е било в името на ранчото и винаги от тях се е очаквало да са силни, твърди, намиращи сами решение и постоянно доказващи се пред баща си.
Лий, когото набързо убиха в най-първия епизод, се виждаше като каубой, не толкова като бизнесмен и това сякаш разочароваше Джон. Бременната Бет, научена, че трябва е силна, се обръща за помощ към брат си, а не към баща си, защото се страхува, че баща ѝ ще я обвини в провал. Джейми, знаейки, че от него се очаква решение, набързо се съгласява на кардиналния подход на клиниката. Бет, несъмнено най-силната от всички, години наред продължава да се доказва пред баща си. А какво прави Кейси, та да си заслужи да бъде брандиран като животно? Не оставя бременната си приятелка. Реално Кейси е детето на Джон, което първо си позволява да му се опълчи, избирайки да остане с Моника пред ранчото. А защо изобщо му се поставя такава избор?

# 556
  • в сърцето на един мъж...
Да, права си, че са увредени, но изначално всички са така. Няма нито един човек в това семейство, който да не е поставил ранчото пред всичко останало. И мисля, че е ясно защо, в крайна сметка това е заплатено с кръвта на семейството. А иначе да, Кейси му се опълчи, но реално е много странно изграден образ. До сега държеше една линия, имаше един имидж, а сега изведнъж е нещо друго. И не знам това дали така е било замислено или просто в последстие се опитаха да го доразвият, но не ми харесва посоката. Не е този Кейси, който гледахме 4 сезона.

# 557
  • SA
На мен ми харесва и сега сериала и много бих искала да има продължение, макар и без Джон Дътън, който ми бе безспорен любимец. Бих казала, че никой от героите в този сериал не те оставя безразличен, но също и няма такъв сред тях , който да е изцяло положителен, или отрицателен. Всички имат даже значителни недостатъци, но някои от тях обикваш въпреки тях. Кейси ми е много интересен образ, някак отдаден на фамилните ценности, но все пак свободна душа, която защитава своите приоритети. Не мисля, че в последните серии видяхме друг Кейси, а по-скоро по-решителен и предизвикан от убийството на баща си.
Трябва да кажа също, че невероятно симпатичен ми е образът на Лойд. Почти наравно с този на Джими. Дано в продълженията го видим отново.

# 558
Блу, великолепен последен анализ👌
Освен отрицателните герои, недолюбвам само един персонаж от добрите, “нашите” хора, а именно Моника.
Иде ми да я мацна като я видя.
Вяла, апатична, все се носи с едно такова изнервящо чувство на превъзходство и самочувствие без никакво покритие, дразни ме ужасно много.
Искам възмездие и щастлива развръзка за всички останали, а Джими и корпорацията да гният в ада.
Групичката каубои са ми адски симпатични, всичките! Особено Лойд! Много мъдрост и бащинска загриженост към всички има в него, великолепен Forrie Smith🙌
Джими си беше мой любимец, музиканта също. Да спрат да ги убиват, че и без това сериалът е тягостен без Джон!

# 559
Шеридън с новата смърт иска да забравим по-бързо тази на Джон?! Друга причина не виждам.. Трагедията измества леко фокуса и умишлено са замесени повече герои, за да е по-въздействащо. Но някак ми изглежда съшито набързо, прозира режисьорско безсилие.. При толкова други проблеми и неразрешени  въпроси..

И аз не харесвам Моника, но винаги съм смятала, че е заради актрисата. Вярвам в любовта на Кейси, но за него тя винаги е била на първо място бягство..

Последна редакция: сб, 07 дек 2024, 17:43 от 50 Shades of Purple

# 560
  • в сърцето на един мъж...
Да, и на мен малко така ми се получи - дай да шитнем още един герой, че да не ни е яд толкова за другия... На мен лично Моника ми е малко безразлична, не е някакъв силен характер, но може би е нарочно това, за да изпъкне повече Бет, защото няма място за две като нея в сериала. И може би това е и начина да ни я покажат нея - на фона на Моника колко е силна и обвързана със семейството си.

# 561
Актрисата, която е в ролята на Моника е много слаба. И безлична. Личи си на моменти как и на актьора му е трудно да играе неин съпруг. Вяла, само дефилира и гледа като манекен от каталог. 0 одухотвореност.

Последна редакция: сб, 07 дек 2024, 17:03 от Аня

# 562
Моника се предполага да е силен образ, но актрисата не я усещам дори да се опитва да го изгради такъв. Знам, че се зная с ТШ от Wind River, където пак трябваше да е силно момиче, но там почти нямаше думички и сцените ѝ бяха съвсем друг тип. Да не говорим, че не е с индиански произход, както уж искал да бъдат актьорите в тези роли. Ама свърши вече, успявам да прескоча слабата игра на КА и да надниква по-навътре в образа Моника, така че да я харесам.

# 563
Естествено, че всичко идва от актрисата, абсолютно бездарна. И рева, и сто пъти повтори колко била щастлива в новия дом, грам щастие не видях🙄 Толкова си може.
За Кейси имам резерви към героя му - така изведнъж да стане деен, упорит?! Но нека, нали са тръгнали да търсят възмездие - приемам метаморфозата му.

# 564
  • Вестерос
И на мен ми е смотана Моника

# 565
Има ли живеещи във Франция в темата? Какви са вариантите за гледане на всичко Йелостоунско, 1883 и 1923 излязло дотук от територията на Франция?

Тъкмо приключих Landman Е4 и вече се привързвам.

# 566
Има ли живеещи във Франция в темата? Какви са вариантите за гледане на всичко Йелостоунско, 1883 и 1923 излязло дотук от територията на Франция?

Тъкмо приключих Landman Е4 и вече се привързвам.
Дъщеря ми гледа спокойно всички платформи, вкл. и SkyShowtime.. Париж.

# 567
Лъвицата, 2ри сезон, 5ти епизод

Снощи станах свидетел на едно тотално излизане от релси (лабилна психика) на главната героиня. Стори ми се, че Круз се оказа по-силна психически, дори и тактически (в случая)! Прекалено добра възпитаничка е явно, чудесно момиче, много я харесвам!
Имаше протяжни моменти; Никол Кидман продължава да ме дразни и освен, че я намирам за съвсем безизразна поради пластиките, не играе добре, натъртва, рецитира, многозначителни паузи навсякъде, аман.
Вдигнаха рязко адреналина накрая, но в общи линии неравна серия за мен.

Последна редакция: пн, 09 дек 2024, 06:54 от Веселяшка

# 568
Поревах си с 13-ти епизод - няколко силни моменти, които на фона на величествените планини изглеждат още по-силни. Е, и малко повече от Травис да ни тестват търпението. Джейми получи съвет. И макар да нахвърлиха идеята как възнамеряват да/ще спасят ранчото, все още ми е само реквиемно, не и оптимистично.
Един финален епизод остана.

Благодаря за отговорите къде може да се гледат сериалите във Франция.

# 569
  • София
1923 сезон 2 официално започва на 23 февруари, 2025 година. Simple Smile

6666 (за най-прочутото ранчо в САЩ) официално е потвърден. Старт 2025 г.

Йелоустоун, епизод 12:
Нещо не ми хареса. 🤔
Защо убиха Колби?! Безумие! Или е отчаян ход на Шеридан да ни накара да забравим за Джон Дътън. Няма начин, макар и да си призная докато гледах епизода се случи точно това, но само за минути...
Очаквам да видя самото погребение на Джон. Дано не пропуснат този момент. Би трябвало да е някакво епично погребение, защото обикновените хора в Монтажа обичаха Дътън.
Нещо много набързо (шак шак) се разправиха с 'лошите' ама засега никакво конкретно развитие по най-наболелия въпрос, бъдещето на ранчото и земята. Останаха само още два епизода.
Не ме разбирайте погрешно, пак е интересно, но тази втора част на сезон 5 е най-слабата от всички сезони дотук.

Лъвицата, епизод 7
Тук остава само още един епизод и сезонът приключва. Дали ще има нов сезон, не се знае.
Сезонът тръгна мудно, но набра скорост. Големия проблем е, че се опитва да лавира между две основни теми и двете се бият една друга и някак си и двете олекват. Шеридан иска да направи трилър/драма с основна тема, службите на САЩ или военен екшън/драма.
Иначе си е все така реалистичен. Е, да, на моменти образа на Джо е доста преекспониран, но Тейлър обича неговите жени герои да са много силни по един специфичен начин, който не дразни (тънка е границата), но специално с нея имам лек проблем (ама само лек).
Мислех си, че ще има някаква война с картела, но това е твърде голям залък и правилно Шеридан не иска да се разпростира на много места. Не се прави така, а и са само 8 епизода. Явно ще си ударят само китаеца.

Landman, епизод 4
Тези карикатури жената и щерката придават една дразнеща комедийност на сериала, който иначе засяга много важна тема изобщо за историята на САЩ... Но да, това което загатнах в Лъвицата тук го има. Това са първите женски персонажи от цялата Вселена на Шеридан, които откровено не харесвам. Защо? Лошо написани, дразнещи са и героините и актрисите. Особено майката.
Има един много хубав английски термин: 'Ту мъч'
Пилеят таланта на Джон Хам! Виждаме го средно по 2 минути на епизод, вместо това гледаме по 20 минути задниците и циците на майката и дъщерята в меко казано криндж сценки.
Адвокатката е готина ама и нейната роля е малко неясна.
Реално за какво се борим в този сериал? Добре започна и нещо се изгубиха в превода.
Тук успокоението е, че има още цели 6 епизода, а и няма да се учудя да има и сезон 2.

Общи условия

Активация на акаунт