Yellowstone Universe (Сагата за семейство Дътън) - тема за истинската свобода...

• 56 894
  • 736
  •   1
Отговори
# 600
  • в сърцето на един мъж...
Да, вероятно нямаше да има друг начин да решат проблема с ранчото. Много красиво започна епизода и много красиво завърши, имам предвид последните думи на Елза. Принципно е права, в това, което казва. Изобщо имаше много добри моменти в последния епизод.

# 601
Още си чакам аз последния епизод, че само със Скай разполагам, но се включвам да споделя инфо, че Шеридан е убил героя на Колби, понеже е отказал да инвестира в новозакупеното ранчо. Не знам до колко е вярно, но прилича на шериданска постъпка.

# 602
Е това е супер тъпо, ако е така Sad

# 603
В чие новозакупено ранчо не искал да инвестира Колби?

# 604
  • SA
Аз четох изказване на самия актьор, Ричардс, че смъртта на Колби е начин да се покаже суровата реалност и колко рисков е живота на каубоя. Това с инвестициите честно казано ми изглежда по-скоро като теории на конспирацията на фенове на сериала.

# 605
  • "Аз съм пътешественик и мореплавател - всеки ден откривам нови земи в душата си" Х. Джубран
Хареса ми финалния епизод, за мен беше много емоционален. Това е Йелоустоун, в който
се "влюбих" и, който така ми легна на сърце. Добре го е измислил Шеридън, достоен финал
за един велик сериал. Беше истинско удоволствие да го гледам и коментирам, убедена съм,
че доста дълги години няма да видим сериал от такъв калибър. Ще ми липсва и ранчото, и гледките,
и каубойте и любимката ми Бет, и Рип, но по-добре навреме да се сложи точка.

# 606
  • София
Пусната е новата анкета! 😊
Да оценим Йелоустоун за последно.

Изгледах финала. Доволен съм! Само две неща не ми се понравиха, едното е по-значимо, а другото уж дреболия ама се надявах на нея...
Давам му 9 от 10

Скрит текст:
Цялостно съм много, много доволен от финала на историята и не мога да разбера тези оплаквания в imdb ревютата на епизода, ама те са по-скоро от разни болни Кевин Костнър фенове според мен.
За мен лично отдадоха дължимата почит и на самия Джон Дътън и то няколко пъти. И засилено дори.

Тази свещена земя винаги си е била на коренното население. На индианците. И си отиде там, където трябваше. Това беше казано като закана още в 1883 ако си спомняте.

А думите на любимата ми Елза ме разплакаха на финала.

И сега за двете неща, които не ми харесаха. Хм, хайде да станат три, макар че това третото си е дреболия ама фенщина сега какво да сторя...
1) По-сериозно ми недоволство:
Не трябваше Бет да убива Джейми. Все пак е жена. Не че жените не могат да убиват, ама някак си... Примерно Рип както беше дошъл по-скоро да го беше засилил и от инерцията Джейми да си разбие главата (така дори и Рип нямаше да е умишлено убиец). Не че Джейми не го заслужаваше, а и наистина ако беше пратен в затвора, то преди това щеше да издаде за 'Гарата' Но ми се искаше ако може да не е Бет убиецът (въпреки че той на нея най-много навреди).
2) Дреболията, която ми беше важна. Искаше ми се с последния кадър преди надписите както дадоха новото ранчо на Бет и Рип от птичи поглед да се бе видяла закачена на входа табелата 'Йелоустоун - ранчото на Дътънови'
Тя нали остана за тях след като Кейси каза, че ще основ свой си бранд. Ама уви, не го показаха. Дали самия Шеридан не се е сетил? Или иска да разгранични децата от баща си и че тръгват по техен си път?
Мхмх.
3) Искаше ми се и Лойд да беше приел поканата на Рип и да останат заедно. За това се сетих сега. Съвсем дреболийка, ама аз съм фен на тези неща.

Нямам претенции за нищо друго.

Един достоен завършек, уважаващ и фенове и наратив на един от най-великите сериали в цялата телевизионна история. Simple Smile

# 607
Като изключим някои дребни неща, по-скоро съм положително настроена и ми хареса цялостно завършека. Просто в тази ситуация, Шеридън нямаше друг вариант освен да завърши така.

# 608
Аз също съм доволна!

Kameloth, на въпроса ти - Елза! Heart
Дяволо, благодаря за анкетата, гласувах.

Скрит текст:
Абсолютно съм ок, че точно Бет уби Джейми. Абсолютно логично ми е и тя самата имаше нужда да скъса с това завинаги, а причините й са много повече от една, като именно последната и най-съществената - убийството на баща й, финализира решението й. Самото убийство като детайли не ме замисли и впечатли, в Йелоустоун и въобще в света на Шеридън сме свикнали с убийствата, прикриването им.. Сцената беше подобаваща и отговаряше на нрава на Бет. Как е била сигурна, че Рип ще дойде? Не е! Но Бет винаги е живяла на ръба на опасността, адреналина.. А това, че Рип бързо разбра какво се случва и пристигна навреме само затвърди като за последно тяхната огромна и силна любов!

Действията на Бет съвсем не бяха под емоция или афект, а добре планирани и обмислени. Чаканият момент просто дойде, сбогуването при ковчега беше красиво, а изреченото като клетва и получено разрешение. Думите й в предишните епизоди не бях празни обещания за отмъщение, нито просто заплаха към Джейми, или от болката пред Кейси.
Не го приемам и за братоубийство, защото нямат обща кръв. Тя самата прибра дете, но не само защото не може да има биологично или заради Рип, който има подобна съдба. А и именно, за да го възпита различен от Джейми! Обичта й към Джон никога не е изключвала травмите, които им е нанесал като родител!

Табелата също смятам, че нямаше място нито у Кейси, нито у Бет! Ново начало. Нови семейства. За Кейси е ясно, че очакваше отдавна тази независимост. Но и за Рип е един достоен завършек - от ратай да бъде глава на семейство, да има собствен дом. Въпреки че при тях привидно Бет е водещата, много фино и нежно му предоставя тази възможност да я закриля.

За Лойд и въобще за комуникацията между всички, вкл. и каубоите, които се разпръснаха, в мен остана усещането, че ще се виждат и могат да останат близки. Пътищата им все ще се преплитат.. Всички продължават с животни, коне, остават каубои!

Последна редакция: нд, 22 дек 2024, 08:43 от 50 Shades of Purple

# 609
Оставам с впечатлението, че сме малко тези, изгледали всичко до финал, затова ще пиша в спойлер.
Скрит текст:
На мен също ми хареса, че точно Бет уби Джейми, макар че преди страница писах, че не искам убиецът му да е някой от двамата Бет или Кейси. Не ми хареса съвсем начина, по който го направи.

Съвсем закономерно беше Бет да убие Джейми, защото неприязънта ѝ към него започва още преди Е1 на С1. Защото тя е тази, която първа е изпитала и усетила най-тъмното у Джейми. Тя е тази, която постоянно го подтиква към грешни избори, така че да той да разгръща тази най-черна страна, за да я видят всички, той да прави следващи грешки, до момента, в който за него вече да няма връщане назад. Тя изкара най-лошото от него и му обеща, че ще го убие. И си изпълни обещанието. Само че, заслепена от омразата си, Бет също вече има кръв по ръцете си и смърт на съвестта си, а до момента беше единствен Дътън, който не беше убивал още човек. Но всъщност за мен тя винаги е била противоречив образ с твърде много демони и колкото и да я харесвам, не успях да я харесам с цяло сърце, така че съм доволна, че вече и тя е убиец. Щеше ми се обаче да се справи сама с убийството на Джейми, а Рип да е замесен само в прикриването на трупа и убийството.

Рип прибра табелата, но не за да я ползва, а заради огромната й сантиментална стойност, за него самия. Защото, ако Бет и Кейси винаги са усещали ранчото да ги дърпа, а те искат да се откъснат от него, за Рип това ранчо е единствения дом.

И тъй като наистина не успях да харесам Бет, не съм фен и на любовта ѝ към Рип. Има нещо абсурдно и грозно в тази любов, колкото и да имат много красиви моменти заедно. След като е толкова голяма любовта им, защо не са се събрали по-рано и да осиновят дете от бебе? А отношението им към Картър, особено в началото, беше като към куче. Как се очаква дете да се научи на любов така?

Изобщо, има много сюжетни линии и то от гръбнака на сериала, които са ми странни за края на 20-ти и 21-ви век. Но с прекрасни актьори, спиращи дъха диви пейзажи, волно препускащи коне, пък и крави, както и драматична музика, се е получил един от най-страхотните сериали.

Не ми хареса сцената, в която индиански деца обръщаха надгробните плочи. Важно беше да ни покажат как Мо казва, че погребаните там са пазители на земята, просто трябваше да го направи преди някой да почне да ги събаря.

В анкета оцених всичко най-високо.

# 610
  • Вестерос
Изгледах го.

Плаках с Бет при ковчега. Не заради Джон, а лично си беше. Много ме развълнува и докосна.

Страхотен сериал!

Гласът на Елза накрая- супер хрумка! Завършиха подобаващо.

Много съм доволна, много.

И на мен тя ми е любимката.

# 611
  • София
Ами, невероятен сериал! Плаках с Бет, когато изпращаше баща си! Тя беше човека, дето трябваше да приключи с брат си! Радвам се, че Рип се включи и не я остави сама в този момент! За мен няма по- добър сериал от този и ще  го гледам отново и отново!

# 612
  • София
Четох, не знам до колко е достоверно, че ще има продължение за живота в новото ранчо. След като 12 мил. до момента имат отношение към сериала,  Шеридан, а това са и пари, е решил да направи продължение. До колко е правилно за това продължение съм със смесени чувства . Може би така трябва да свърши и край.
Какво ми е мнението за последната част... прекалено много плява имаше, пълнеше сериите с ненужни неща, примерно накрая изгледах почти един кънтри концерт, което беше напълно ненужно, цирковите номера с конете въртенето им в кръг,  има и още и още,

Последна редакция: сб, 21 дек 2024, 22:53 от marchеva14

# 613
Четох, не знам до колко е достоверно, че ще има продължение за живота в новото ранчо. След като 12 мил. до момента имат отношение към сериала,  Шеридан, а това са и пари, е решил да направи продължение. До колко е правилно за това продължение съм със смесени чувства . Може би така трябва да свърши и край.
Хм, интересно. Много ще е рисково..

Какво ми е мнението за последната част... прекалено много плява имаше, пълнеше сериите с ненужни неща, примерно накрая изгледах почти един контри концерт, което беше напълно ненужно, цирковите номера с конете въртенето им в кръг,  има и още и още,
Аз го приех като ретардация.. Умишлено забавяне на края.. Никой не иска да свършва..

# 614
Аз си чакам втори сезон на 1923. Там има много да се случва. Като наближи съвсем излизането на С2, ще си преговоря С1.

За мен също бавното развитие на последните епизоди беше едно дълго сбогуване с вселената Yellowstone и като изключа сцените с Травис, всичко останалото си беше на място. А гласа на Елза беше прекрасен завършек на вселената Yellowstone; върна ни към началото на историята на Дътънс, създаде едно митологично усещане... Красиво беше.

Последна редакция: нд, 22 дек 2024, 02:35 от Блу

Общи условия

Активация на акаунт