Yellowstone Universe (Сагата за семейство Дътън) - тема за истинската свобода...

• 56 903
  • 736
  •   1
Отговори
# 585
  • SA
На мен Landman доста ми харесва и даже не ме дразнят особено жената и дъщерята на Томи. Придават комичен характер на събитията, но и в реалния живот има мъже, които си падат по кифли. Образът на Томи много ми наподобява на този на Майк в Major of Kingstown - знам, че няма много почитатели този сериал тук, но на мен ми е много любим и ще се радвам, ако има още един сезон. Та тези двама герои - Томи и Майк на външен вид са едни такива невзрачни, но с едно очарователно мъжкарско поведение, с което са ми много симпатични.
Лъвицата и за мен е най-слабия сериал на Шеридън. Зоуи Салдана ми е доста антипатична, а и сюжета ми е безинтересен някак. Не бих гледала следващи сезони, а и последната серия на 2 сезон не знам дали ще изгледам дори.
Yellowstone - абсолютно се отразява отсъсвието на Кевин Костнър в последните епизоди. Вижаме любимите си образи, но без Джон Дътън интересът ми към събитията прогресивно намалява. Дано са измислили достоен завършек на този епичен сериал.
Особено много се радвам, за новия сезон на 1923. Много любим! Не мога да преценя дори кой ми е по-любим - 1883 или 1923.

Последна редакция: чт, 12 дек 2024, 17:49 от Kameloth

# 586
  • "Аз съм пътешественик и мореплавател - всеки ден откривам нови земи в душата си" Х. Джубран
Много ме е яд, че края на този уникален сериал получава такива нелепи и смехотворни серии.
Остават ако не се лъжа само два епизода и Шеридан решава да си направи реклама и да се
сложи в центъра като звезда. Бет просто не беше Бет, а една скована пуританка, нищо общо
с образа, който и се изгради за пет сезона. Разбирам, че за създатели, компания и т.н. Йелоустоун
е вече бита карта и досадно задължение, което нямат търпение да свърши. Няма го Костнър, ама
да ви се незнае постарйте се поне малко бре. Безмислен пълнеж, поредна реклама на каубоите
от Тексас и чичо Шеридан дето го тресе яката критическа да си понадуе още малко и без това огромното его.
Плюс са невероятните панорамни гледки, наистина много ще ми липсват. Бет и Рип заедно с хлапето и Лойд
ги искам някъде да започнат отначало, другите не ме вълнуват особено.

# 587
  • Вестерос
Вие какъв край на сагата бихте желали?!

Моят : да гътнат Джими и прогонят онези алчни лешояди от конгломерата. Пък после да се споразумеят с Рейнуотър и да им върнат земите на сносна цена, оставайки да живеят на място, ако е възможно; може и да стопанисват всичко с 50/50 отговорности.
Нещо такова.

# 588
Точно “нещо такова” му трябва на сериала и да се приключва.
Пък после ще си чакаме трепетно 1923, сезон две.
Актьори/сценарист/режисьор - всички компоненти са важни и неразривно свързани за успеха на едно общо начинание каквото е филмовото произведение, нали?! Едно от тях да липсва и, метафорично казано, трикраката табуретка се срутва. Както и стана без Джон. Мускулите на Тейлър не могат да заместят липсата му.

# 589
Landman е страхотен. Много убедителен и въздействащ. Бившата съпруга и дъщерята са абсурдни (и откровено неприятни), но останалите герои са 10 от 10.

И аз да бях Шеридън и аз щях да се перча да ви призная. Някога са го заплашвали, че повече от $800 няма да получава и далеч няма да стигне в кариерата. Години по-късно прави това и изглежда така… ами… браво.

Нямам забележки към последните епизоди на Yellowstone.

# 590
Аз чак сега изгледах последния епизод от Yellowstone, просълзих се, но ми се искаше да има отделно сбогуване с Джон, а не така общо с Колби! Но сигурно пак е умишлено за притъпяване..
И наистина беше малко в повече присъствието на Шеридън, макар самият той да не ме дразни.
Слабостта на Бет също не ми беше нелогична, напротив, показа силната й обич към ранчото и как в безсилието си е готова на всичко.
Радвам се, че точно Кейси ще бъде спасителят!! Много! Така е редно. Да видим как е измислено, но предполагам и аз, че ще е с индианциите, а и той самият е свързан с тях. Ще има равновесие и доволни зрители, но и край на ранчото в досегашния му вид. Готвят ни за това от първия "последен" епизод без Джон.

Имам да гледам 2 серии от Liones, но може и да изчакам последната и тогава наведнъж. Не ми е толкова интересен втори сезон.
Изгледах Tulsa King и въпреки че имаше много безумни неща, става. Радвам се за участието на Силвестър Сталоун и въобще на умението на Тейлър Шеридън да държи звезди от ранга на Харисън Форд и Хелен Мирън така високо, високо!
Предстои ми Landman със сигурност заради Били Боб, но ще видим кога.

# 591
  • София
Изгледах епизод 13 на Йелоустоун.
Не съм особено впечатлен, да не кажа, че това им беше най-слабия епизод този сезон. Много излишни неща имаше. Добре че са Бет и Рип.
Хареса ми само края и просветлението у Кейси. Дано на финала всичко да се нареди. Феновете го заслужават, особено след този крах с Джон Дътън. Оптимист съм.

# 592
Давайте, спойлери не ми пречат🙈🙈🙈

Гледах последния епизод на Ландман втори път и пак ме хвана за гърлото.
Това семейство ми държи интереса, много колоритни персонажи са всички, как добре играха само🥲 Драматичен епизод, но със сигурност описва живата реалност.
Лъвицата няма да гледам втори път.
Втори сезон не ме държи в никакво напрежение, даже не ми е интересно.
Когато Джо крещи, искам да млъкне.
Когато Били Боб е смазан, с очи, пълни със сълзи от безсилие, рева с него.
Всичко ми се обръща в онзи проклет Тексас с проклетите, петролни милиони, съпреживявам до дупка. Не го пропускайте, причинете си го, струва си!💪

# 593
Yellowstone, финален епизод.
Хубав, силен, внушителен 80-минутен епизод.
 Кратък спойлер:
Скрит текст:
Кейси продава ранчото на Резервата на цени за площ от края на 19-ти век. Запазва за себе си само частта, в която е къщата му.
Бет купува ново ранчо за нея и Рип.
Погребват Джон Дътън.
Бет убива Джейми в дома му. По-подробно за убийството:
Скрит текст:
По време на погребението на Джон Дътън, Джейми излиза със становище за убийството му. Веднага след погребението, Бет тръгва към Джейми, взимайки със себе си лютив спрей и нож. Рип, виждайки я как тръгва с бясна скорост на някъде, усеща, че е намислила нещо и тръгва след нея, като взема и Лойд. Бет отива у Джейми и го напада. Бият се. Тя му напомня за обещанието си да го унищожи. Бият се. Казва му, че Ранчото е продадено. Продължават да се бият. Като по филмите, Рип пристига в най-сублимния момент, ступва малко Джейми и после го държи, докато Бет го убива с ножа си. Бет звъни на 911. Когато медици и полиция пристигат, тя казва, че е дошла да се конфронтира Джейми за това, че не е дошъл на погребението на баща им, при което той я нападнал, сбили са се и тя е припадала. Когато се свестила, Джейми не е бил там. Казва им, че според нея Сара е поръчител на убийството на Джон Дътън, а Джейми би се облагодетелствал от смъртта му. Междувременно Рип и Лойд изхвърлят трупа на Джейми на гарата и още десетки мили оттам, подпалват колата му. Така излиза, че Джейми е пребил Бет, избягал е от дома си с колата си и някъде из Айдахо е подпалил и зарязал и колата си.
И, разбира се, Травис го иам, но заслужава малко кредит под формата на няколоко сцени за цялата поредица.

Доволна съм от финала. Чакам ви да коментираме.

Последна редакция: пн, 16 дек 2024, 15:31 от Блу

# 594
И на мен финалният епизод ми хареса. Беше много емоционален и намериха подходящи изходи за повечето герои, както и за ранчото.

Но начинът, по който се справиха с Джейми, ми се стори претупан.

Скрит текст:
Бих предпочела да покажат как съсипват политическата му кариера завинаги и как си тръгва самотен. Убийство на Джейми от Бет може би е предполагаема развръзка, но все пак това е братоубийство. Освен това както я биеше Джейми, беше цяло чудо, че оцеля и че й се размина с няколко шева и счупено ребро. Да не говорим, че уж беше планирано от нея, но ако не беше Рип, развръзката за Бет щеше да е коренно различна.

И нещо странично: младото поколение у дома не се интересува от шоуто и хваща нещо тук-там, но заключението беше: "мачо мъже и oversexed жени" Simple Smile  (предполагам коментар за Бет.)  Моника като образ беше скучна и равна. Не мисля, че е заради актрисата. Просто този тип жени нямат нищо оригинално в себе си и живеят чрез мъжете си. Явно това е на Шеридан идеята за съпруга.

# 595
Това му е майсторството на Шеридан - гледаш с ясното съзнание, че всичко е преекспонирано, абсолютно нереално, гротеско дори и пак си въвлечен в историята и изживяваш всичко с героите.

# 596
  • SA
И на мен ми хареса последната серия и смятам, че бе достоен завършек на един епичен сериал. Бет, Кейси и Рейнуотър направиха този епизод особено емоционален.
Скрит текст:
Може би най-тъжния за мен момент бе сцената с разрушаването на къщата и постройките около нея. Това сложи края на Йелоустоун и цялата история, която започна в 1883. Мисля, че бе очаквано това развитие, особено когато в предходния епизод видяхме колесницата, с която пристигнаха първите Дътън, да напуска ранчото при разпродажбата.
Това, че Джейми замина на гарата също бе очаквано, но  доста нереалистично представено. Как в наши дни някой ще бъде убит в собствената си къща, трупът му изнесен посред бял ден и никой няма да забележи нещо подозрително, а разследването се свежда до показанията на Бет? Но и в другите сериали на Шеридън ми прави впечатление този подход - избиват се една камара хора и нищо не следва от това (особено в Tulsa king прекалиха)
Не мисля, че трябва да има продължения на Йелостоун със същите герои - Кейси, Бет, Рип.
Сега ще чакаме 1923 с нетърпение, а на мен ми се иска да видя и още един сезон на Бас Рийвс.

# 597
  • в сърцето на един мъж...
Мога да им простя развитието дори само заради първата сцена с индианците! Heart  Много красиво беше направена, но не и последната с тях.
Скрит текст:
Мисля, че най-много ме заболя като разрушаваха къщата и гробовете Sad
Много емоционална беше тази серия, може би така трябва да завърши, поплаках си, признавам си.
Това с Бет и Джейми и на мен ми се разви малко набързо и много така скалъпено, но това е Шеридън все пак...

# 598
На мен ми мина мерака още като убиха Джон. Оттам нататък ми беше все едно за развръзката и ме загубиха като страстна почитателка на Йелоустоун.
Съсипаха страхотния сериал и последните епизоди бяха жалко подобие на една отминала епоха.
Не търся виновни. Просто ме е яд.
Имаха такъв невероятен актьорски състав, пълнокръвни герои, интересна фабула и невероятна природа, но всичко отиде по дяволите. Костнър си тръгна и Шеридан изтърва юздите, това е тъжната истина.

# 599
  • SA
Според мен и с участието на Кевин Костнър, сериалът щеше да има сходен завършек, може би един сезон повече. Мисля, че Шеридън се справи по възможно най-добрия начин, предвид неочакваната промяна заради напускането на Костнър.
Хайде кажете кой ви е най-любимия образ от цялата поредица - от 1883 до момента?
Аз имам няколко любими - Джон, Спенсър, Александра, Бет... обаче сякаш бях омагьосана от Елза. За мен тя е най-силния и вълнуващ герой, създаден от Шеридън във всичките му сериали. Много ми харесаха и заключителните й думи в Йелоустоун:

Скрит текст:
One-hundred-and-forty years ago, my father was told of this valley and here’s were we stayed, for seven generations. My father was told they would come for this land, and he promised to return it. Nowhere was that promise written. It faded with my father’s death, but somehow lived in the spirit of this place. Men cannot truly own wild land. To own land you must blanket it in concrete, cover it with buildings. Stack it with houses so thick, people can smell each other’s supper. You must rape it to sell it. Raw land, wild land, free land can never be owned. But some men pay dearly for the privilege of stewardship. They will suffer and sacrifice to live off it and live with it, and hopefully teach the next generation to do the same. And if they falter, find another willing to keep the promise

Последна редакция: вт, 17 дек 2024, 23:06 от Kameloth

Общи условия

Активация на акаунт