Yellowstone Universe (Сагата за семейство Дътън) - тема за истинската свобода...

• 58 348
  • 736
  •   1
Отговори
# 570
1923 сезон 2 официално започва на 23 февруари, 2025 година. Simple Smile
Прекрасна новина! Бях се заредила с търпение до лятото, но и така съм съгласна. (Там ще гледаме дъщерята от Landman в по-хрисима роля и дълга рокля:) ) И като споменах Landman  - улавям се, че се кефя много на кадрите с кладенците и сондите.

Yellowstone: Много неща оставиха за 14-ти епизод. Надявам се да оправдае очакванията ми. И все ме човърка, че на Кейси ще му поискат да убие Джейми. И, да, яд ме е на нелепата смърт на Колби, мъчно ми е за Тита - тъкмо беше намерила мъничко щастие.

# 571
  • Вестерос
Не знам за вас, ама като пуснах първия нов епизод и се просълзих на интрото Simple Smile

# 572
Силно съпреживях и се потресох от видяното в последния епизод на Ландман, който е представен самостоятелно и продължава час и две минути. Много добра игра на всички с изключение на щерката, но просто ролята й е на празноглава кратуна. Неочаквани обрати, разтърсващи сцени, сериала рязко задобря за мен💪Сега определено треперя за (почти) всички, че в Тексас май се умира много лесно😳

Последна редакция: ср, 11 дек 2024, 08:11 от Веселяшка

# 573
  • в сърцето на един мъж...
Интересно кой подсказа на Кейси какъв е варианта? И дали ще успеят да го спасят така ранчото?
Много беше тъжно всичко Sad
А Тайлър си е направил половин серия за него. Като не могат да се разберат с Кевин, поне единият да намаже...

# 574
Шеридан да спре с фитнеса, викам аз 🙈, че всичко прекалено е вредно😆
И в Лъвицата ми се носи по едни яки мускули, уж непринудено ги развява, ама ахааа да се блъсне в снимащата камера🤣
Вместо да се перчи, да подобри малко сценария там, че е на път да ме изгуби!
Казвам го съвсем доброжелателно!
Че и в Йелоустоун издиша, само в Ландман задобрява и ме прави истински съпричастна и съпреживяваща…без да видя грам мускули и рейнджърски изцепки🙈

# 575
Мда, тази серия беше малко - дай да видим какви мускули има и как мога да се перчя с тях и колко добре яздя...

# 576
  • Вестерос
Кой е Шеридън в сериала?

# 577
  • София
Травис, без да издавам нещо от новата серия -това е набитият, мускулест каубой с вид на каменоделец, който каза на Джими в ранчото, че Джон е починал. Той го играе приятел на Рип.
Иначе последната серия е такъв пълнеж, през по-голямата част от времето дават само Шеридън, като единственото "развитие" са последните 5 минути от серията. В "новите" серии нито Бет е обичайната Бет, нито Кейси е Кейси - изведнъж се активизира....само каубоите са си те!Абсолютно творческо безсилие! В reddit го хранят яко и са прави хората. Същото стана и с финала на втори сезон на Лъвицата...ако първият беше динамичен, напрегнат, с фабула и силен край, този финал е...WTF...нищо общо с предходните серии...и пак арена на нереалистичните суперсили на Шеридън??!

Последна редакция: вт, 10 дек 2024, 22:56 от Valena25

# 578
Явно нещо съм бъгната, но на мен ми хареса епизод 13. Пълнежните сцени (повечето, вкл. и с минимална част от тези с Травис) са вид сбогуване с героите, ранчото, каубойския живот и изобщо сериала. Красиво са заснети. НО!, аз исках да свърши сериала, да се спука "балона" Уellowstone, колкото и да ми харесва, и може би съм по-толерантна към по-слаб сценарий. В ютюб мярнах мнение, че Шеридан показва среден пръст на Костнър, отделяйки толкова много време на Травис (себе си) в Е13, но и за мен е по-скоро проява на слабост и его . (Винаги съм била на страната на Костнър в конфликта между двамата, вкл. и след разочарованието ми ot Horizon 1.)
При нас стриктно в понеделник излизат новите епизоди и като изпратя детето на училище, пускам ТВ-то. Преди чаках и ММ да има време, че да гледаме заедно, но вече нямам търпение. И най-късно към обед българско време съм готова да коментирам, но то почти няма още с кого, пък гледам да не спойлвам.

Много драматични моменти в Landman Е5. Все повече ми харесва, все повече се привързвам към сина.

Последна редакция: вт, 10 дек 2024, 21:56 от Блу

# 579
Абе аз нямам нищо против да ми се разхожда по без гащи или по мускули Шеридън, ама не за него беше сериала. И от там идва разочарованието ми. Кога Бет е била поставяна в ситуация да моли някой, че и да стига до събличане? Това за пет сезона никога не е било, а сега беше излишно.

# 580
Вие какъв край на сагата бихте желали?!

Моят : да гътнат Джими и прогонят онези алчни лешояди от конгломерата. Пък после да се споразумеят с Рейнуотър и да им върнат земите на сносна цена, оставайки да живеят на място, ако е възможно; може и да стопанисват всичко с 50/50 отговорности.

# 581
  • София
Същите са и моите очаквания, само Джейми да си "отиде" сам, преди да са го нагласили за друго отмъщение - той вече няма полезен ход -ще бъде разкрит публично, няма вече семейство, взе всичките грешни решения, които можеше да вземе в живота си. Той реално наследява ли нещо от Джон? Ако да, след смъртта му другите необезпокоявани ще продадат земята на Рейнуотър за без пари, ще има гледки как Кейси и Бет ( с близките си) се взират в необятната земя  на Монтана и край...а дали ще запазят самата къща за Тейт (без прилежащото ранчо като фунциониращо) вече не знам дали ще си оставят късче за себе си. Реално Рип като "призрак" (по документи несъществуващ човек) освен каубой и то баш там няма как да съществува, но Бет е достатъчно богата - спрягат някакви стотици милиони в reddit, за да си живеят живота.

Истината е, че Костнър беше стожерът не само на фамилията, но и на целия сериал и не го обвинявам, че реши да продължи без да се обръща...даже по-черен ми е Шеридън да ви кажа - кой знае какви ги е забъркал и Кевин е казал: Стига, дотук съм!

Последна редакция: ср, 11 дек 2024, 13:10 от Valena25

# 582
Бих желала Джейми да се гръмне сам публично. "Фамилна" чест някой от семейството да го разкара, но тъй като не искам никой да носи вината за физическото му убийство, искам той да го направи сам. Изключвам "по-благия" вариант да отиде в затвора, защото знае твърде много за тъмната страна на Дътън и в един момент може да проговори.
Ранчото да стане собственост на Резервата, а Резервата да отдава земята на скромен лийз за ползване от семейството и евентуално да продаде част от нея на Тейт, когато той навърши съответната възраст. Тейт Е ли официално член на племето?
Уви, липсва ми оптимизъм, че големите конгломерати ще загубят интерес към района.
Бях забравила за момента с призрачната самоличност на Рип. Това беше още една черна точка за Джон Дътън.
И, разбира се, безкрайни спиращи дъха кадри от Монтана.
А, и моля, без повече Травис.

Да, Костнър беше стожера на филма. Ето сега Landman - един изсулен остарял ББТ, без никаква харизма. Не че пак не му симпатизирам, но няма как да ме грабне както Джон Дътън.

# 583
Вчера се опитах да изгледам първата серия на Landman. Не издържах повече от 10 минути. Ужасно ме дразни shaky cam във филмите и просто не гледам такива...  Такъв ефект няма в Йелоустоун и производните, нито в Тулса Кинг /Лъвицата не съм гледала все още/. Много жалко, че ще пропусна сериала - Били Боб Торнтън ми харесва...

Последна редакция: ср, 11 дек 2024, 12:36 от Queen L

# 584
Кралице, наистина ще пропуснеш нещо стойностно, избягвайки/зарязвайки Ландман.
Давам ти моето възприятие за сериала, никого не ангажирам с мнението си.
Кадрите от тексаската пустош, петролните помпи и щъкащите около тях, предимно мексиканци, рискуващи живота си всеки миг от всеки божи ден, първоначално бяха шамар за мен. Още повече, че идвах от Монтана🙃
Били Боб ми се стори грохнал, но виждайки живота му там, давайки си сметка каква рулетка върти и той ежедневно за живота си, приех физическият му облик като отражение на тихия, безнадежден (за мен), тексаски ужас, в който преминават дните му.
Уплътниха образа му с действия, постъпки, интересни размишления. Започнах да му влизам в кожата и да го разбирам, нищо, че не е харизматичния Костнър.
И синът му, Купър, е буквално слаботелесен и на пръв поглед няма чара на нито един от двамата синове Дътънови, но страшно бързо те грабва, трепериш, съпреживяваш и се вълнуваш за него. Направо го усещам като син и ми се свива душата като му се случват разни случки в пустошта.
Дори и майка му май прави завой в правилната посока, много беше силен последния епизод.
Съпреживявам дори на майчето на осиротялото бебенце, потопих се направо в онази атмосфера и ми пука за съдбите им.
Дай шанс, погледай малко, не става автоматично привързването.
Така беше и с Йелоустоун в началото.
Не луднахме нито по фабулата, нито по героите още в първи епизод. Само по гледките полудяхме💪
Мисля, че Шеридан не е трябвало да прекратява заснемането на сериала заради стачката на сценаристите. Тогава е имал Костнър, да си бяха свършили работата.
Сега след дъжд качулка се нервим кой крив, кой прав. Все тая. Бушундисаха работата, яд ме е.
За Лъвицата, може би най-слабия сериал на  Шеридан дотук.
Единствено и само Круз ми харесва и ме вълнува от всички.
Джо ме дразни много често.
Отново е само мое възприятие на нещата.

Общи условия

Активация на акаунт