ПАРИЖ - 17

• 36 823
  • 792
  •   1
Отговори
# 180
  • Балчик
С какъв телефон сте? За самсунг пишат безпроблемно, но за другите чета противоречиви мнения. И в Bonjour RATR ми дава това, та затова не съм сигурна.

# 181
Как точно да купя билети за транспорт за един възрастен и деца ако само аз имам телефон? В Париж сме 4 дни, Навиго пас е седмичен. Не ми дава да ги кача на телефона си, защото не съм свързана с Навиго easy. Много се обърках.

# 182
  • Sofia
Здравейте, в паника съм, защото сега видях, че при полета с уиз, който е в 9ч от Париж, Бове, аз нямам вариант за придвижване с шатъл. Има един, който пристига на летището в 7.30, но в 6.15 няма как да съм на спирката с шатълите, защото метрото тръгва в 5.30. Аз имам прекачвания. Такси, идеи?

Преди 1-2 страници споделиха телефон на българи, които превозват от-до летището, върнете се да видите.
Аз да кажа, че ние пътуваме с Ryanair, които има полет, пристигащ в Париж (Буве) по обяд и такъв, който тръгва оттам около 18 вечерта. За бъдещи резервации може да ги огледате като по-удобни полети предвид придвижването от-до летището.
(1000лв ми струват билетите за 2 възрастни + тинейджър + дете, включва един куфар общо, променливи дати и запазени места)

# 183
Благодаря, ще му пиша утре. За моите дати, полетът на Райън еър е в 18 ч на отиване и 6 сутринта на връщане. С уиз цената за 3-ма е 600 лв. с ръчен багаж. Можеше и да е по-евтино, но така се получи.

# 184
Ние сме ползвали такси за ранен шатъл от Порт Мейо, но преди няколко години. Струваше по спомен около 30 евро от хотела ни в близост до площад Бастилията. Нямам представа какво беше таксито,  още когато излязохме от хотела, мина случайно покрай нас.
Може да погледнете нощните автобуси като вариант.

# 185
нощните автобуси са добър вариант, дори и да се наложи прекачване , спазват разписанията

# 186
Elan, бихте ли дали повече информация.
Свалих Bonjour приложението, но не виждам опция да купуя билети и карти, а само да “чета” такива, които вече имам. Благодаря предварително!

# 187
  • София
ripple, имате два варианта - или нощен автобус както е предложила bradley (пишете в гугъл начална точка и крайна и то ви показва, би могло да имате директен без прекачване, нощните линиии са по-различни от метрото), или да си заявите такси - ако сте в хотел помолете на рецепцията да ви заявят, така че да сте за първия шатъл, ако сте в апартамент - напишете в гугъл paris taxi и ще ви излязат няколко сайта - там си попълвате за кога, от коя точка до коя и ви дава цена, аз съм ползвала така, но не помня от кой сайт, но едва ли има значение това. Като отидете на Бове, понеже тези нискотарифни всичките им полети са скупчени в някакъв малък интервал, пратете си куфарите и след това директно отидете за чекинг на билетите, а не се редете на опашката. По принцип има служители, които периодично минават и подканят, ако има някой за преден полет да мине напред, а да не чака. Самата зала е миниатюрна, така че няма как да се объркате.

# 188
  • Русе
Телефонът ми е Xiaomi redmi. Като Вас пробвах с билетче тази есен и нямаше проблем. Назад съм обяснила подробно кое как.

Използвам тези двете. Без лявото не става. Имах същия проблем с ratp преди да го изтегля. После се отключи.

# 189
Имам проблем със закупуването на билети за айфеловата кула за края на Март. В сайта е посочено, че са налични за съответната дата (дори дата не е маркирана с точка) , но в момента в който заявя бройката (пробвах с един, пробвах и с два, един и същ резултат), ми изписва Last available tickets и не ми дава възможност да продължа със запазването им. Имате ли идея каква може да е причината (нар.букнати билети, очакващи плащане или друго)?

# 190
  • Бургас
Здравейте, в паника съм, защото сега видях, че при полета с уиз, който е в 9ч от Париж, Бове, аз нямам вариант за придвижване с шатъл. Има един, който пристига на летището в 7.30, но в 6.15 няма как да съм на спирката с шатълите, защото метрото тръгва в 5.30. Аз имам прекачвания. Такси, идеи?

Има нощни автобуси.
Шатълите тръгват от 4 сутринта.
В краен случай може и такси.

# 191
арнилитка, аз си изтеглих IDF Mobilites ( така вече се казва Navigo connect), регистрирах се, качих си и снимка и опитах да си купя едно билетче. Виждам го в профила си, но ще разбера дали мога да го ползвам, чак като отида. Ще проверя първо с него, преди да си купя карта.защото пише, че не е възможно прехвърлянето на заредена карта на телефона към пластика. А четох, че въпреки че имам NFS, може да не работи, ако SIM не е френска. Затова да съм сигурна, първо с билетче. Simple Smile

Работи, изпробвано.

Супер! Много Благодаря за инфото!
Иначе аз съм със Samsung S10+  и нямах проблеми с Bonjour RATP, но дъщеря ми е с Самсунг А30 и не се получиха там нещата. На нейния пробвах да инсталирам  IDF Mobilites и с Navigo connect станаха нещата.

Последна редакция: чт, 16 фев 2023, 09:19 от арнилитка

# 192
  • Варна
с такси до Бове ще е доста солено  Sad
това с разписание на шатълите е доста преувеличено , те са големи превозвачи с много опит и са помислили за всичко - докато не извозят всички не се спират дори закъснял самолет да пристигне след полунощ
много раните полети също са осигурени с автобуси и ако сте малко хора не става с частен трансфер - доста солено  Sad
можете да подсигурите хващане на първите шатъли за  раните полети  когато още няма метро или еруер със нощните автобуси - има специални нощни автобуси, които се движат, когато целият друг трафик спре. Те се наричат ​​Noctilien и покриват цял ​​Париж, а също така свързват летища и гари. Може и от рецепция предния ден ви поръчат такси за уречения час. Ние бяхме в апартамент и когато споделихме с хазаина проблема си той се нави и в 04 00 дойде да ни вземе и дори не искаше никакво заплащане - накрая го навихме да вземе 10 Е за горивото.
карти за транспорта има и не само седмични а и едно и тридневни. Питайте някой живеещ в Париж да ви обясни защото и аз нищо от сайта им. Mobilis е валиден за всички видове транспорт, с изключение на тези, които свързват града и летищата (с изключение на автобуси № 183, 285, 350, 351). Позволява ви да пътувате из града в рамките на платените зони строго в рамките на един ден. След като закупите билет от машината, трябва да отидете до касата, за да издадете специална карта, в която трябва да въведете името, номера на билета и деня, в който билетът започва да работи.

# 193
Извинявам се, но няма ли еднократни хартиени билети за градския транспорт? Това с тези инсталации на телефона много сложно ми идва...

# 194
Аз съм с iOS и нямам такива приложения в App Store. Sad
Благодаря все пак! 🌸

Общи условия

Активация на акаунт